0
Gratis bezorgd op locatie
24/7 bestellen
Op de millimeter nauwkeurig
Vast contactpersoon
Home / Kennisbank / De kosten van een trap

Kosten trap

In de configurator bestel je een trap die volledig aansluit op jouw wensen en ruimte. Tijdens het configureren wordt rechts de prijs live voor je berekend. Dit gebeurt naar aanleiding van je eigen voorkeuren. Voordat je begint met het samenstellen van je trap, leggen we uit welke factoren invloed hebben op de kosten van de trap.

De basisprijs van een trap verschilt per type trap. De prijs wordt aangepast naar aanleiding van het type trap, de maatvoering, het materiaal en de aanvullende opties.

Kosten trap per type

De eerste verschillen in de kosten van een trap worden al gemaakt in de eerste stap van de configurator. Tussen de verschillende grondvormen zitten prijsverschillen. Het verschil zit hem in de hoeveelheid benodigde materialen en bewerkingen. In vergelijking met een steektrap zijn er bij de andere trap spillen nodig. Bij de tweekwarttrap zelfs twee. Ook brengen de hoeken in de trap extra bewerkingen met zich mee. De kosten van deze trappen zullen dus iets hoger uitvallen.

Maatvoering

Hoe meer trap, des te meer materiaal er nodig is. De prijs wordt verhoogd naar aanleiding van de hoeveelheid vierkante meter aan traptreden je invoert.

Kosten materiaal en houtsoort

Ook de materiaalsoort is van invloed op de kosten. In de configurator kun je een keuze maken uit vurenhouten-, Next Step-, of eiken treden. Hierbij zijn vurenhouten treden de meest voordelige keuze, terwijl eiken treden het meeste kosten. Ten opzichte van vurenhouten treden zijn Next Step treden en eiken treden over het algemeen steviger en gaan ze daardoor langer mee. Ook worden ze door de meeste mensen als mooier ervaren.

Kosten leuning en balustrade

In Trappenmaat geef je ook aan of je muurleuningen, balustrade en vloerhekken wil bijbestellen. Ook hier geldt: hoe meer je hiervan nodig hebt, hoe hoger de kosten zullen uitvallen. De kosten worden berekend naar aanleiding van de hoeveelheid strekkende meters.

Aanvullende opties.

De aanvullende opties die wij bieden hebben allemaal vaste kosten. Het gaat hier om een montageset, tredebescherming op maat en antislip strips.

Verzendkosten

Wil je de trap afhalen of laten opsturen? Wanneer je de trap bij ons in Heerenveen afhaalt, scheelt dit flink in de kosten. Wij transporteren onze trappen voor een vaste prijs van €150,-. Afhalen is uiteraard gratis.