9.7/10 115 reviews
  • Hulp nodig?
  • Contact
  • Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Dubbelkwart trap

Dubbelkwart trap op maat

Dubbelkwart trap op maat samenstellen
Home / Dubbelkwart trap

De dubbelkwart trap, tweekwart trap of de draaitrap. Het zijn allemaal benamingen voor een trap die 2 keer een kwartslag (90 graden) draait en twee spillen heeft. Deze trap draait aan de onderkant een kwartslag, gaat een stukje rechtdoor naar boven en maakt aan de bovenkant weer een kwartslag draai.

De voordelen van een dubbelkwart trap

Wanneer je kiest voor een dubbelkwart trap of tweekwart trap, dan profiteer je van vele voordelen. Naast de unieke uitstraling van dit type trap is het ook mooi meegenomen dat de trap zowel in een kleine als in een grote ruimte past. Door de draai die een dubbelkwart trap maakt, krijg je een bewegingseffect dat je nu eenmaal niet krijgt met een gewone steektrap. Hierdoor creëer je een ruimtelijke sfeer in je woning.

Deze trap is voorzien van treden die 2x 90 graden om 2 spillen draaien, ook wel scheluw genoemd. Tussen de spillen bevinden zich een eveneens aantal rechte treden. Andere gedraaide trappen zijn bijvoorbeeld de spiltrap en de halfslag trap. Wanneer de trap alleen bovenaan een kwartslag draait, heb je het over een bovenkwart trap. Wil je alleen dat er onderaan een draai zit? Dan kies je voor een onderkwart trap.

Stel je eigen dubbelkwart trap samen

Trappenmaat is hét online bestelplatform voor iedereen die zelf de handen uit de mouwen wil steken wanneer het om trappen gaat. Bij ons kun je een bouwpakket trap op maat kopen, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kunt.

Dubbelkwart trap op maat samenstellen

Dubbelkwart trap: dicht of open?

Je kunt een dubbelkwart trap zowel dicht als open samenstellen. Dit doe je zelf gemakkelijk in onze configurator. Beide mogelijkheden hebben zo hun voordelen. Een open dubbelkwart trap zal je extra ruimtelijk gevoel geven omdat er meer licht doorgelaten wordt. Daarnaast kun je een open trap ook makkelijker schoonmaken dan een dichte trap. Aan de andere kant zal een dichte trap meer opvallen in je interieur. Je bepaalt het allemaal zelf.

Vul eenvoudig de afmetingen in en kies de draairichting, muurleuning, vloerhekken en traptreden die je wenst. Wist je bijvoorbeeld dat wij onze eigen traptreden ontwikkeld hebben? Voeg deze Next Step traptreden toe in de configurator en profiteer van een unieke HPL toplaag die ervoor zorgt dat de treden extreem slijtvast en antislip zijn.

Dubbelkwart (tweekwart) trap
Render afbeelding van een vurenhouten open bovenkwart trap in de hal

Trapbouwpakket in onderdelen

Bij Trappenmaat kun je terecht voor vurenhouten trapbouwpakketten. Maar uit welke onderdelen bestaat een trap eigenlijk? En hoe zien deze onderdelen eruit? Alles wat je wilt weten over ons trapbouwpakket kun je lezen op deze pagina.

Lees meer

Dubbelkwart trap of tweekwart trap berekenen

Vind je het lastig om een tweekwart trap te berekenen? Wanneer je hulp nodig hebt bij het bepalen van de afmetingen en het monteren, dan kun je onze inmeetinstructie en montagehandleiding doornemen. Hier vind je voor elk type trap een instructie om je trap in te meten en te monteren.

Nadat je in de configurator de grondvorm, draairichting, de maten en de accessoires hebt doorgegeven, gaan wij direct voor je aan de slag. Vanaf 6 dagen zul je jouw bouwpakket al thuis ontvangen en kun je zelf aan de slag gaan!