• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Prefab houten trappen

Prefab houten trappen

We zien het steeds vaker in de bouw, woningen en panden die opgebouwd worden met kant en klare modules. Van badkamers, tot gemetselde wanden, alle onderdelen worden apart aangeleverd en ter plekke met behulp van een hijskraan in elkaar gezet. Ook onze houten trappen worden steeds vaker prefab aangeleverd.

Voordelen van bouwen met prefab modules

De meest genoemde voordelen van het bouwen met prefab modules hebben betrekking op milieuvriendelijkheid en de snellheid waarmee de bouwwerkzaamheden kunnen worden afgerond.  Doordat er minder transportbewegingen nodig zijn bij een bouwproject, wordt het milieu minder belast. Het nieuwbouwproject wordt vaak sneller afgerond, wat positieve gevolgen kan hebben voor de kosten, de veiligheid van medewerkers en de overlast voor die omwonenden ervaren.

Daarnaast worden specifieke handelingen worden vaak vooraf gedaan, in een gecontroleerde omgeving. Hierdoor worden ook de faalkosten verminderd, en zijn er minder specialisten nodig op de bouwlocatie en heb je minder last van externe factoren, zoals het weer.

Onze houten prefab trappen

Ook houten trappen zijn prefab aan te leveren. Wij bieden hiervoor een service op maat. In de meeste gevallen gaat het bij prefab trappen om seriematige trappen, waarbij wij meerdere trappen tegelijk op locatie in elkaar worden gezet. Dit zou bijvoorbeeld kunnen plaatsvinden op jouw vestiging, bij een transportbedrijf, maar ook op de bouwlocatie. Onze houten trappen worden steeds vaker voorgefabriceerd en later als bouwsteen gebruikt voor een modulair bouwproject.

Gereedmaken voor transport

Onze monteurs maken prefab houten trappen klaar voor transport op jouw vestiging of op een andere locatie naar keuze.

Onze werkwijze

Alle trappen worden op een door jou gekozen locatie klaargemaakt voor transport. De trappen worden vooraf al in de grondverf gezet en voorzien van hardboard tredebescherming. Zo zijn ze voorzien van voldoende bescherming tijdens het transport en in de ruwbouw.

Op de bouwplaats is het inhijsen van de trap een eenvoudige klus die vaak binnen enkele minuten is geklaard. Onze monteurs kunnen vervolgens de trap stellen en afwerken. Uiteraard is onze werkwijze helemaal af te stemmen met jouw voorkeuren. Neem voor meer informatie contact op met één van onze medewerkers.

Inhijsen prefab houten trap

Een voorgefabriceerde trap wordt vaak binnen enkele minuten in het trapgat gehesen. De trap is daarna direct gereed voor gebruik. In de onderstaande video laten we zien hoe de trap kan worden ingehesen in een modulair gebouwde woning.