• Maatwerk trappen
 • Seriematige trappen
 • Next Step Traprenovatie
 • Inspiratie
 • Over ons
Home / Maatwerk trappen / Beuken trap

Beuken trap

Op zoek naar een rustieke en stijlvolle toevoeging aan het interieur? Een beuken trap is een uitstekende aanwinst voor iedere woning. Of je nou op zoek bent naar tal van trappen of slechts één unieke trap, De Vries Trappen is dé trapspecialist voor ieder project.

Kenmerken van een beuken trap

Een beuken trap is een populaire keuze bij De Vries Trappen. Deze Europese houtsoort wordt gemaakt van loofhout, oftewel hardhout. Hierbij is het kernhout witachtig tot licht geel/bruin. De draad in het hout loopt recht en de nerven zijn erg fijn. Een beuken trap geeft hierdoor een cleane en strakke look. Door de hardheid van het hout is de keuze voor een beukenhouten trap of beuken traptreden een duurzame keuze. Hardhouten trappen hebben als eigenschap een lange levensduur te hebben.

Andere hardhout soorten waar je uit kunt kiezen zijn essen en eiken. Een voordelig alternatief voor hardhout is vurenhout. Dit is een soort naaldhout met een bijna witte tot bleek geelbruine kleur. Wil je verschillende houtsoorten vergelijken? Neem dan een kijkje in onze uitgebreide digitale catalogus.

Soorten beuken trappen

Beukenhout kan voor vele verschillende trappen gebruikt worden. Dit is uiteraard afhankelijk van de beschikbare ruimte en wensen van de klant. De Vries Trappen heeft een greep uit de mogelijkheden op een rijtje gezet:

Wanneer je een trap op maat inclusief montage bij ons bestelt, dan profiteer je van onze inmeetservice. Onze vakmensen komen graag langs om een goed beeld van de ruimte en situatie te krijgen. Daarnaast denken zij graag mee over de mogelijkheden.

Beuken lakBeuken lak
Beuken Smoke Brown olie
Beuken Naturel olie

Beuken houten trap: milieuvriendelijke keuze!

Wanneer er gekozen wordt voor een beuken houten trap van De Vries Trappen, dan heeft de klant gegarandeerd een duurzame trap in huis. Wij maken namelijk gebruik van hout met een FSC®-label, oftewel het hout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Ook het productieproces is zo duurzaam mogelijk ingericht.

Inspiratie voor een nieuwe trap

Wanneer de klant op zoek is naar inspiratie, kan er gekeken worden op onze inspiratiepagina. Hier vind je vele voorbeelden van houten trappen, in klassieke, moderne en design stijl. Ook voor een bijzondere beuken trap zijn er diverse projecten uitgelicht.

Voordelen van De Vries Trappen

 • Eigen fabricage en dus garantie op kwaliteit
 • Productie door moderne CNC machines, voor trappen op maat
 • Hoge mate van flexibiliteit
 • Antislip mogelijkheden
 • We komen alles bij je opmeten.
 • Afspraak is afspraak. Ook over de kosten
 • 5 jaar garantie
 • Niet tevreden? We maken het voor jou in orde

Beuken trap op maat kopen bij De Vries Trappen

Ben je geïnteresseerd in het kopen van beuken trappen voor een grootschalig project? Of zoek je juist één bijzondere trap? Dan vraag je gemakkelijk een offerte aan bij De Vries Trappen. Dan kom je de specifieke beuken trap prijs te weten. Een belangrijk pluspunt van beukenhout is dat het net zo hard is als eikenhout, maar ook veel voordeliger. Wil je een bezoek brengen aan onze showroom? Plan dan een afspraak in. Wij zijn op afspraak geopend voor klanten via aannemers en dealers.

Zelf een beuken trap plaatsen

Wil je zelf een beuken trap plaatsen? Neem dan eens een kijkje bij Trappenmaat van De Vries Trappen. Hier bestel je jouw eigen bouwpakket dat je zelf in elkaar kunt zetten! Je kiest hierbij uit beuken naturel of beuken lak.

Beuken trap renoveren

Een oude versleten trap laten renoveren? Bekijk dan de mogelijkheden van onze renovatietak Next Step Traprenovatie. De klant profiteert van een snelle en voordelige service, dankzij hoogwaardige overzettreden. Deze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en designs.