• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Vrienden van hout

Vrienden van hout | Samenwerkende bedrijven in de houtsector

Wij noemen onszelf vrienden van hout. Niet zo gek, want van hout maken we de mooiste trappen. Het is er ideaal materiaal voor: makkelijk te bewerken en tóch ontzettend sterk. Daarom zijn wij aangesloten bij Vrienden van Hout, een initiatief van samenwerkende bedrijven in de houtsector.

Van tandenstoker tot tuinmeubel

Hout is een van de meest bijzondere grondstoffen uit de natuur. De vorm en kleur zijn prachtig, het is sterk én flexibel en straalt warmte uit. Van het kleinste speelgoed tot het grootste jacht, van tandenstokers tot tuinmeubels, van de gewoonste dingen tot de meest bijzondere. Met hout kun je alle kanten op. Dat koesteren we.

Vrienden van Hout 

Vrienden van Hout is een initiatief van bedrijven in de houtsector: samen staan we voor duurzaam gebruik van hout. Want met hout kun je van alles, maar één ding moet je niet doen: het sneller uit het bos halen dan het groeit. Daar willen wij aan bijdragen.

Een bos moet worden beheerd: door niet alle bomen in één keer kappen, maar selectief, in delen, met voldoende hersteltijd kan een bos voor altijd meegaan. De Vries Trappen kiest voor hout uit duurzaam beheerde bossen, en creëert daarmee financiële middelen voor bosbeheer. Zodat de bossen blijven, en wij mooie trappen kunnen maken.

Meer weten over ons duurzame hout? Lees dan hier de brochure.