• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Over ons / Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen | Liefde voor hout

Wij houden van hout

Duurzaam ondernemen is voor ons erg belangrijk. Niet alleen omdat we graag nog vele jaren prachtige trappen willen maken, maar ook om ons steentje bij te dragen aan het milieu en onze omgeving. We letten dan ook goed op bij de keuze voor ons hout en zorgen voor een duurzaam productieproces.

Keuze en alternatieven

Het hout van onze trappen kopen wij in via de regionale houthandel. Een deel van ons hout komt uit verantwoord beheerde bossen in Scandinavië. Een ander deel komt uit eveneens verantwoord beheerde bossen onder FSC®-certificaat. Daarnaast hebben wij voldoende alternatieven, zoals 100% FSC®-hout, vuren, grenen of het door onszelf ontwikkelde Next Step.

Keurmerkcertificaten

Duurzaam ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom werken wij alleen met de beste materialen en hebben we veiligheid altijd op nummer één staan. We zijn daarom ook gecertificeerd met verschillende kwaliteitscertificaten.

Productieproces

We hebben het productieproces van trappen zo efficiënt mogelijk ingericht, zodat we zo min mogelijk energie gebruiken en afval achterlaten. Daarnaast kunnen onze klanten kiezen voor alternatieven als vuren en grenen, die met een hoogwaardige afwerking met olie een tropisch kleurtje krijgen, zonder hiervoor direct tropisch hardhout te gebruiken. Alle keuzevrijheid voor onze klanten dus, en toch altijd duurzaam en veilig.

Next Step

Het door ons ontwikkelde Next Step is een goed voorbeeld van ons streven naar duurzaamheid. Next Step is een trap met treden die bekleed zijn met hoogwaardig duurzaam HPL in allerlei dessins. De toplaag is zeer slijtvast en antislip. Het milieuvriendelijke dragermateriaal zorgt voor een enorm stabiele trede.

De Vries Trappen gebruikt alleen de beste kwaliteit hout uit duurzaam beheerde bossen. Zo kunnen we onze klanten een volwaardig alternatief bieden voor tropisch hardhout. Een prachtige trap op een duurzame, veilige en slijtvaste manier.