• Maatwerk trappen
 • Seriematige trappen
 • Next Step Traprenovatie
 • Inspiratie
 • Over ons
Home / Maatwerk trappen / Bordestrap

Bordestrap

De bordestrap beschikt over één of meerdere platformen, ook wel bordessen genoemd. Dit type trap biedt een uitkomst wanneer je een flink hoogteverschil moet overbruggen. Het bordes is dan een rustpunt in de trap. Bovendien is de bordestrap een stijlvolle toevoeging aan het interieur.

Wat is een bordestrap?

Een bordestrap biedt diverse voordelen ten opzichte van andere type trappen. Zo is het een ideale keuze wanneer je een hoogteverschil van 4 meter of meer moet overbruggen. Een bordes is hierbij tevens verplicht volgens de regels van trappen in het bouwbesluit. Ook voor grotere ruimtes kunnen bordestrappen een uitkomst bieden dankzij de extra veiligheid die het met zich meebrengt.

Een bordestrap wordt vaak gekozen vanwege zijn stijlvolle uitstraling in het interieur. Het is een goed alternatief voor bijvoorbeeld een rechte steektrap of spiltrap.

Vraag offerte aan
Bordestrap
trappenmaker
Bordestrap

Bordestrap van hout

Bij De Vries Trappen kies je uit kwalitatieve houten trappen op maat. Er is dan ook veel keuze in de type trappen, zo is er ook een bordestrap van hout. Wij zijn al sinds 2001 FSC®-gecertificeerd. Dit houdt in dat al onze trappen met het FSC®-keurmerk vervaardigd zijn uit hout uit een goed beheerd bos. Dit hout is dan altijd op een sociaal en ecologisch verantwoorde manier geproduceerd.

Daarnaast leveren we onze hoogwaardige kwaliteit praktisch in heel Nederland. Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk. Niet alleen omdat we graag nog vele jaren prachtige bordestrappen willen maken, maar ook om ons steentje bij te dragen aan het milieu en onze omgeving.

Een bordestrap geeft het interieur een sierlijke toevoeging. Tegelijkertijd biedt deze type trap een oplossing bij een groot hoogteverschil middels een bordes. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij denken graag met je mee. Er kan namelijk eindeloos gecombineerd worden in vorm én kleur.

Een bordestrap op maat

De Vries Trappen levert bordestrappen op maat. Afhankelijk van de ruimte zorgen wij er altijd voor dat je een perfecte trap op maat krijgt. Zo is het mogelijk dat de bordessen aan het begin, in het midden of aan het eind van de trap komen. Wanneer je ze boven of onder plaatst, dan wordt dit een afstapbordes genoemd. Dit is vaak handig wanneer het een open vide betreft.

Een bordes in het midden van de trap wordt een tussenbordes genoemd. Vaak worden deze toegepast bij steektrappen en creëer je een 90 graden draai om de looprichting te wijzigen. Daarnaast bepaal je zelf of je een open of dichte bordestrap bestelt. Ook qua houtsoorten en traptreden kun je alle kanten op.

De unieke uitstraling van hardhout of voordelen van Next Step?

Bij De Vries Trappen hebben we een passie voor hout. Dat is ook de reden waarom je bij ons uit een ruim assortiment houtsoorten kunt kiezen. Eiken, essen, beuken of vurenhout… Iedere houtsoort heeft zijn eigen unieke uitstraling en eigenschappen. Vurenhout is gemakkelijk te bewerken en kan daardoor snel geleverd worden. Eikenhout geeft daarentegen weer heel veel warmte aan een interieur en is een harde houtsoort, slijtvast dus. Kies je natuurlijk hout, dan komt daar natuurlijk ook onderhoud bij kijken.

Wil je een onderhoudsarme bordestrap? Kies dan voor Next Step. Hiermee ben je verzekerd van een unieke trap.

Bordestrap met Next Step traptreden

Een Next Step trap kenmerkt zich door de bekleding met kwalitatief HPL, beschikbaar in verschillende designs. Een bordestrap met een robuuste betonlook of toch houtprint. Er zijn vele mogelijkheden. Het kwalitatieve HPL brengt vele voordelen met zich mee, namelijk:

 • Slijtvast – De treden van Next Step zijn keihard, slijtvast (AC5) en blijven hierdoor heel lang mooi.
 • Antislip – Uitglijden is verleden tijd, met een antislipwaarde van R10
 • Onderhoudsarm – De treden blijven mooi zonder dat je hier iets voor hoeft te doen, nooit meer schilderen dus!
 • Tal van kleuren – Een verscheidenheid aan designs, passend in ieder interieur
 • Kleurvast – De toplaag van de trede geeft extra bescherming tegen UV-straling en zonlicht
 • Milieuvriendelijk – De treden zijn voorzien van een FSC®-label.
 • Makkelijk schoon te maken – Dankzij de bijzondere toplaag is elke trede bestand tegen hitte en vlekken
 • Ruwbouwbestendig – Slijtvast, antislip, waterbestendig en makkelijk schoon te maken

Wil je meer weten over Next Step trappen? Lees meer.

De levering en montage van bordestrappen

Wanneer je belang hebt bij een houten bordestrap, dan vraag je gemakkelijk een offerte aan. Wil je een bezoek brengen aan onze showroom? Plan dan een afspraak in. Wij zijn op afspraak via jouw aannemer of dealer geopend. Wanneer je zelf jouw eigen trap kunt plaatsen, neem dan eens een kijkje bij Trappenmaat van De Vries Trappen. Hier bestel je jouw eigen bouwpakket dat je zelf in elkaar kunt zetten!