• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Maatwerk trappen / Dichte trappen

Dichte trappen

Een dichte trap is een bijzonder goede keuze in bijna elk interieur. Je profiteert van de veiligheid, geluidsdemping en een isolerende werking. En wat te denken van zijn unieke uitstraling? Met een dichte trap kun je alle kanten op: van robuust tot warm, bij De Vries Trappen maken we van jouw gesloten trap een echte blikvanger!

Voordelen van een dichte trap

Zoals hierboven aangegeven brengt een dichte trap diverse voordelen met zich mee. Ten eerste is dit type trap over het algemeen veiliger dan een open trap vanwege de stootborden. Vooral met kleine kinderen geeft dit een fijner gevoel. Daarnaast zal een gesloten trap zorgen voor meer isolatie omdat er geen warmte door de treden ontsnapt. De stootborden zorgen er eveneens voor dat geluiden gedempt worden. De opening onder de trap kun je bovendien gebruiken voor bijvoorbeeld een toilet of berging.

Dichte of open trap?

Je vraagt je misschien af of je voor een dichte of open trap moet gaan. Beide varianten hebben uiteraard hun voordelen. In tegenstelling tot een dichte trap, zal een open trap een ruimtelijker gevoel in huis geven omdat er meer licht tussen de treden door komt. Dit zorgt er ook voor dat verschillende verdiepingen mooi in elkaar over lopen.

Het onderhoud bij een open trap is gemakkelijker omdat je eenvoudig de traptreden schoonmaakt, alhoewel vuil bij een dichte trap niet naar beneden kan vallen. De prijs van een open trap is over het algemeen lager dan bij een dichte trap. Uiteindelijk ligt het ook aan je persoonlijke smaak of je voor een dichte of open trap moet gaan.

dichte trappen
dichte trappen
dichte trappen
dichte trappen
dichte trappen

Gesloten trappen: veel mogelijkheden

Bij De Vries Trappen kies je uit verschillende gesloten trappen. Je vindt deze houten trappen in diverse stijlen, zoals een moderne trap, een klassieke trap of een design trap. Ook bepaal je de houtsoort, deze zijn niet alleen heel bewerkelijk en sterk, maar ook erg milieuvriendelijk. We helpen je graag bij het kiezen en plaatsen van de perfecte gesloten houten trap.

Open trap dicht laten maken

Wil je graag je open trap dicht laten maken? Kies dan voor traprenovatie door Next Step Traprenovatie! Dit is een renovatietak van De Vries Trappen. De vakmannen voeren dagelijks traprenovaties uit, waarbij ook trappen dichtgemaakt kunnen worden. Dit is mogelijk zonder al te veel hak- en breekwerk en je trap is binnen één dag dichtgemaakt.

Een dichte spiltrap is vaak robuust en aanwezig. Des te belangrijker dat de trap naadloos aansluit bij de rest van jouw interieur en een echte blikvanger wordt. Heb je al eens nagedacht over een trap waarbij de treden en stootborden elkaar contrasteren? Dit geeft een verrassend en speels effect!

Dichte trap kopen? Vraag een offerte aan!

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een dichte trap? Dan vraag je gemakkelijk een offerte aan bij De Vries Trappen. Dan wordt de prijs van een nieuwe trap duidelijk. Wil je een bezoek brengen aan onze showroom? Plan dan een afspraak in. Wij zijn op afspraak via jouw aannemer of dealer geopend. Wanneer je zelf je eigen trap kunt plaatsen, neem dan eens een kijkje bij Trappenmaat van De Vries Trappen. Hier bestel je jouw eigen bouwpakket dat je zelf in elkaar kunt zetten!