• Maatwerk trappen
  • Inspiratie
  • Seriematige trappen
Home / Soorten trappen

Soorten trappen

Wanneer u op zoek bent naar een trap, dan zijn er veel verschillende soorten waaruit u kunt kiezen. Voor welk soort u uiteindelijk kiest, hangt ervan af wat uw wensen zijn, maar ook wat het beste aansluit op de ruimte waar de trap komt te staan. Benieuwd naar alle mogelijkheden bij De Vries Trappen? We nemen ze hier met u door.

Open trap

Een open trap is een trap zonder stootborden, waardoor u door de treden heen kunt kijken. Een open trap creëert een ruimtelijk gevoel in uw interieur en zorgt voor meer licht. Een nadeel van een open trap is dat er meer warmteverlies kan ontstaan. De warmte beweegt vrijer door de ruimte en kan door de treden van de trap verloren gaan.

Open trap
Open trap

Dichte trap

In tegenstelling tot de open trap, zitten er bij de dichte trap wel stootborden tussen de treden. De trap is hierdoor prominent aanwezig en u kunt er alle kanten mee op. U kunt bijvoorbeeld voor een trap gaan waarbij de treden en stootborden elkaar contrasteren. Dit geeft een verrassend en speels effect. Ook een trapkast en trapbekleding zijn mogelijk wanneer u voor een dichte trap gaat.

Steektrap

Een steektrap is een rechte trap en heeft een rechte looplijn. De trap neemt hierdoor meer ruimte in en past goed in een grote ruimte waar de trap mag opvallen. Benieuwd hoe deze trapsoort eruitziet? Hieronder staan twee voorbeelden van steektrappen.

Onderkwart trap

De naam zegt het eigenlijk al. Een onderkwart trap is een trap waarbij de onderkant een kwartslag draait en vervolgens met een rechte steektrap doorgaat naar boven. Echter moet de ruimte waarin de trap geplaatst wordt bij dit trapsoort passen.

Bovenkwart trap

Een bovenkwart trap is in principe hetzelfde als een onderkwart trap, echter zit bij dit trapsoort de draai in de bovenkant van de trap. Ook dit type moet passen bij de ruimte waarin de trap staat.

Tweekwart trap

Bij de tweekwart trap zitten er twee draaiingen in trap. Aan de bovenkant en nogmaals aan de onderkant. Door een tweekwart trap te plaatsen is het toch mogelijk om in een kleine ruimte een trap naar boven te plaatsen. Wanneer u in een kleiner huis woont is dit een ideale oplossing.

Vurenhouten trap

Halfslag trap (spiltrap)

De naam zegt het al, een trap met een halve slag erin. Een halfslagtrap, ook wel spiltrap genoemd, is een trap die 180 graden draait, naar rechts of juist naar links. Dit is een vrij unieke trap en neemt relatief weinig ruimt in.

Bordestrap

Een bordestrap heeft een of meerdere plateaus. Dit maakt elkaar passeren makkelijker en creëert een extra rustpunt in de trap. Maar dit niet alleen, het geeft de trap ook nog eens een unieke en luxe uitstraling!

Geïnspireerd geraakt?

Zoals te zien is heeft u bij De Vries Trappen een ruime keus in de verschillende soorten trappen. Wilt u graag nog meer inspiratie opdoen? Bekijk hier onze inspiratie pagina.