• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Over ons / Historie

Historie

Al vier generaties lang wijdt De Vries Trappen zich met hart en ziel aan één doel: het maken van kwalitatief hoogwaardige trappen in elke vorm en maat, met liefde voor het vak gemaakt.

1900 - Hoe het begon

Voor het begin moeten we helemaal terug naar 1900, toen de heer J. de Vries de sprong waagde: hij richtte een eenmanszaak op. Prachtige trappen maken, dat wilde hij. En dus zagen al snel de eerste exemplaren het levenslicht. Helemaal met de hand gemaakt, in een kleine werkplaats in het Friese Gorredijk.

1970 - Trappenfabriek verhuist naar Heerenveen

De trappen vielen in de smaak, en al snel groeide het bedrijf uit zijn jasje. De afdeling kozijnen die erbij was gekomen bleef daarom in Gorredijk, terwijl De Vries met zijn trappen ergens anders onderdak zocht. Het werd Terband, en in 1970 Heerenveen, waar meer ruimte was voor de grootse ideeën.

1994 - De introductie van de CNC

Kun je je voorstellen dat als men vroeger honderd trappen bestelde, die allemaal met de hand gemaakt werden? Met de introductie van de eerste computergestuurde freesmachine (CNC) in 1994 werd de productie dan ook vele malen sneller en accurater.

2001 - Op eigen benen

In 2001 was het tijd om als trappenfabriek los van de kozijnen op eigen benen te staan. Terug naar de kern: goede trappen naar ieders wens. Het bleek een goede zet: De Vries Trappen is uitgegroeid tot een onderneming waar meer dan honderd medewerkers dagelijks met hart en ziel werken aan trappen voor opdrachtgevers door heel Nederland. En waar we nog steeds iedere dag naar de hoogste trede streven.

2015 - QRM wordt geïntroduceerd

‘In april van dit jaar hebben we gekozen voor Quick Response Manufacturing, kortweg QRM’, licht Wagelaar toe. ‘Het is een manier van produceren met een heel korte doorlooptijd. Anders gezegd: we produceren alleen die trappen die de klant direct uitgeleverd wil krijgen, waardoor je de tussenvoorraad verkleind.

2016 - Next Step, de volgende stap

Toen we zagen dat de vuren trappen die wij opleverden veelal direct na oplevering werden bekleed met bijvoorbeeld tapijt of laminaat vonden we dat erg zonde en dus gingen we op zoek naar een alternatief. Zo is uiteindelijk het product Next Step ontstaan: vurenhout traptreden waar een HPL-toplaag op zit. Next Step werd in 2017 een apart bedrijf en vestigde zich in Kampen.

Naar de website van Next Step

2016 - Modernere CNC's

In 2016 is de fabriek uitgebreid met nieuwe modernere CNC's. Deze machines zijn multifunctioneler en zorgen ervoor dat we een grotere diversiteit aan bewerkingen extra kunnen doen.

2019 - Webshop Trappenmaat gaat live

Wat iedereen in de bouw het liefste wil, is zijn of haar trap zo snel mogelijk in huis hebben. Normaliter produceren én monteren wij de trap, maar wat nou als je dat laatste heel goed zelf kunt? Voor deze doelgroep hebben we de webshop Trappenmaat gemaakt. In negen simpele stappen bestel je jouw trap op maat. Deze wordt vervolgens vanaf 8 - 10 werkdagen bij je afgeleverd als bouwpakket.

Naar de webshop

2021 - Next Step B.V. en Next Step traprenovatie B.V.

Van het product Next Step worden traptreden gemaakt voor in nieuwe trappen bijvoorbeeld in nieuwbouwwoningen, maar er worden ook overzettreden van gemaakt om de trap mee te renoveren. Beide diensten vielen altijd onder dezelfde firma, maar in 2021 is de renovatietak afgesplitst van Next Step B.V.

Naar de website van Next Step traprenovatie

2021 - De Vries Trappen neemt Harryvan Kozijnen over

Hoewel De Vries Trappen eerder afscheid nam van kozijnen, komen die twee nu weer dichter bij elkaar. In 2021 namen de aandeelhouders van De Vries Trappen namelijk het bedrijf Harryvan Kozijnen uit Slochteren over.

Naar de website van Harryvan Kozijnen