• Maatwerk trappen
  • Inspiratie
  • Seriematige trappen
Home / Over ons / Historie

Historie

Al vier generaties lang wijdt De Vries Trappen zich met hart en ziel aan één doel: het maken van kwalitatief hoogwaardige trappen in elke vorm en maat, met liefde voor het vak gemaakt.

Hoe het begon

Voor het begin moeten we helemaal terug naar 1900, toen de heer J. de Vries de sprong waagde: hij richtte een eenmanszaak op. Prachtige trappen maken, dat wilde hij. En dus zagen al snel de eerste exemplaren het levenslicht. Helemaal met de hand gemaakt, in een kleine werkplaats in het Friese Gorredijk.

Groter jasje

De trappen vielen in de smaak, en al snel groeide het bedrijf uit zijn jasje. De afdeling kozijnen die erbij was gekomen bleef daarom in Gorredijk, terwijl De Vries met zijn trappen ergens anders onderdak zocht. Het werd Terband, en in 1970 Heerenveen, waar meer ruimte was voor de grootse ideeën.

De introductie van de CNC

Kun je je voorstellen dat als men vroeger honderd trappen bestelde, die allemaal met de hand gemaakt werden? Met de introductie van de eerste computergestuurde freesmachine (CNC) in 1994 werd de productie dan ook vele malen sneller en accurater.

Op eigen benen

In 2001 was het tijd om als trappenfabriek los van de kozijnen op eigen benen te staan. Terug naar de kern: goede trappen naar ieders wens. Het bleek een goede zet: De Vries Trappen is uitgegroeid tot een onderneming waar meer dan honderd medewerkers dagelijks met hart en ziel werken aan trappen voor opdrachtgevers door heel Nederland. En waar we nog steeds iedere dag naar de hoogste trede streven.

In 2015 wordt QRM geïntroduceerd

‘In april van dit jaar hebben we gekozen voor Quick Response Manufacturing, kortweg QRM’, licht Wagelaar toe. ‘Het is een manier van produceren met een heel korte doorlooptijd. Anders gezegd: we produceren alleen die trappen die de klant direct uitgeleverd wil krijgen, waardoor je de tussenvoorraad verkleind.

Modernere CNC’s

In 2016 is de fabriek uitgebreid met nieuwe modernere CNC’s. Deze machines zijn multifunctioneler en zorgen ervoor dat we een grotere diversiteit aan bewerkingen extra kunnen doen.