• Maatwerk trappen
 • Seriematige trappen
 • Next Step Traprenovatie
 • Inspiratie
 • Over ons
Home / Meer over traprenovaties

Meer over traprenovaties

Een trap is vaak een van de meest gebruikte en opvallende elementen in een woning of bedrijfspand. Met de tijd kan de trap slijtage vertonen of simpelweg niet meer passen bij je interieur. Een traprenovatie biedt de perfecte oplossing om je trap weer als nieuw te maken zonder de hoge kosten en verstoringen van een volledige vervanging.

Lees meer over wanneer je voor een traprenovatie kiest, wie Next Step Traprenovatie is, de voordelen van een traprenovatie met HPL-materiaal en hoe je eventueel zelf aan de slag kunt gaan met een traprenovatie.

Wanneer kies je voor een traprenovatie?

Een traprenovatie kan om verschillende redenen een slimme keuze zijn. Hier zijn enkele situaties waarin je kunt overwegen om je trap te renoveren:

 • Oud en versleten – Als je trap oud is en tekenen van slijtage vertoont, zoals krassen, deuken of verkleuring, kan een renovatie ervoor zorgen dat hij er weer als nieuw uitziet.
 • Nieuwe stijl – Wil je je interieur vernieuwen en past de huidige stijl van je trap niet meer bij je smaak of de rest van je woning? Een traprenovatie biedt de mogelijkheid om een geheel nieuwe look te creëren die past bij jouw wensen.
 • Trap dicht laten maken – Heb je een open trap, maar wil je deze liever dicht laten maken om bijvoorbeeld meer opbergruimte te creëren of voor extra veiligheid? Ook dit kan onderdeel zijn van een traprenovatie.
 • Goedkoper dan een nieuwe trap – In de meeste gevallen is traprenovatie voordeliger dan een complete vervanging van de oude trap. Win-winsituatie dus!

Kies voor Next Step Traprenovatie

Of het nu gaat om het veranderen van de uitstraling van de trap in een particuliere woning of om een maatwerkoplossing voor een zakelijk pand, bij Next Step Traprenovatie ben je aan het juiste adres. Als renovatie tak van De Vries Trappen, kunnen ze met alle (gezamenlijk) opgedane kennis jou in elke situatie voorzien van een passend advies. De verkoopadviseurs en monteurs gaan niet eerder naar huis dan dat jij tevreden bent met het resultaat.

Bezoek Next Step Traprenovatie

De ‘Next Step’ in traprenovatie

Is jouw trap toe aan een opknapbeurt? Dit is waarom je voor Next Step Traprenovatie kiest:

 • Vanaf twee weken geleverd – Nadat je een offerte bij Next Step Traprenovatie hebt aangevraagd, nemen ze binnen één werkdag contact met je op om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek brengen ze de huidige situatie in kaart en maken ze ter plekke een offerte op maat. Vaak kunnen ze de traprenovatie al vanaf twee weken na het adviesgesprek inplannen.
 • Vaste prijsgarantie – Bij Next Step weet je zeker dat de prijs vast staat. Dat betekent dat je niet voor verrassingen komt te staan, zoals onverwachte kosten achteraf.
 • Betrouwbare kwaliteit: Next Step is ontwikkeld met meer dan 100 jaar aan kennis en expertise. Ze gebruiken duurzaam FSC®-gecertificeerd HPL-materiaal, een écht Hollands kwaliteitsproduct. Ook de productie is in eigen handen.

Er zitten veel voordelen aan HPL-materiaal, namelijk: slijtvast, kleurvast, onderhoudsarm, antislip, waterbestendig én eenvoudig schoon te houden. Bovendien bieden ze 20 jaar antislip garantie op hun traprenovaties.

Traprenovatie
Traprenovatie

Wat is de link met De Vries Trappen?

Next Step Traprenovatie is een trots onderdeel van De Vries Trappen, een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar gespecialiseerd is in het ontwerpen, produceren en plaatsen van trappen. Met een combinatie van geavanceerde techniek en traditioneel vakmanschap zorgen wij ervoor dat elke trap van de hoogste kwaliteit is.Of dat nu gaat om een volledig nieuwe trap of om een gerenoveerde trap!

Innovatie bij Next Step Traprenovatie

Next Step Traprenovatie is ontstaan uit de behoefte om innovatieve en duurzame oplossingen te bieden voor het renoveren van bestaande trappen. In 2014 ging De Vries Trappen op zoek naar een alternatief voor tropisch hardhout en vond dit in High Pressure Laminate (HPL). Na jaren van experimenteren en finetunen werd de productiemethode voor HPL-treden ontwikkeld en was Next Step geboren.

Met Next Step Traprenovatie brengen ze de kennis en ervaring van De Vries Trappen naar jouw traprenovatieproject. Ze renoveren oude en versleten trappen met overzettreden van HPL en hout, stootborden, trapleuningen en optioneel trapverlichting. Bij Next Step Traprenovatie staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Ze maken bewuste keuzes in materiaal en productie om bij te dragen aan een betere planeet.

Betrouwbaarheid en service

Klanten van Next Step Traprenovatie profiteren van persoonlijke service, vaste contactpersonen en korte lijnen met specialisten. Of je nu een particulier bent die zijn woning wil opknappen of een zakelijke klant met een groot project, zij zorgen voor volledige ontzorging en maatwerkoplossingen.

Trappenmaat webshop

Is jouw trap versleten? En wil je graag zelf aan de slag met traprenovatie? Bestel dan losse traponderdelen en doe je eigen traprenovatie. Kies bijvoorbeeld voor hoogwaardige overzettreden, stootborden, plinten en vloeren.

Bezoek Trappenmaat webshop

Traprenovatie zelf doen

Vermijd het vervangen van je gehele trap en ga voor een traprenovatie. Ben je zelf een handige klusser? Of ken je iemand die jouw trap kan renoveren? Bestel dan gemakkelijk losse traponderdelen om deze vervolgens zelf te monteren. Onze HPL-overzettreden plaats je vrij eenvoudig over de versleten traptreden heen.

Daarnaast kun je kiezen voor nieuwe stootborden. Dit is ook ideaal voor wanneer je je open trap dicht wilt maken.