9.7/10 118 reviews
  • Hulp nodig?
  • Contact
  • Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
Gegarandeerde kwaliteit
Professionele service
Home / Steektrap

Steektrap op maat

Steektrap op maat samenstellen
Home / Steektrap

Ben je op zoek naar een standaard trap: recht, strak en zonder draai? Dan is de steektrap perfect voor jou. Zo’n klassieke steektrap op maat is bij uitstek functioneel en het biedt vaak een relatief makkelijke én goedkope oplossing die je van verdieping A naar verdieping B brengt.

Rechte steektrappen: voordelen

Zo’n rechte steektrap, vergelijkbaar met een molenaarstrap, biedt natuurlijk tal van voordelen. Wanneer je op zoek bent naar een trap is veiligheid uiteraard een belangrijk uitgangspunt. Ten eerste heeft deze trap geen draaiingen en loopt hij recht omhoog. Dit is anders dan bijvoorbeeld bij een spiltrap, S-trap of halfslag trap. Hierdoor is het qua traplopen de makkelijkste manier om boven te komen.

Ten tweede zijn de kosten – in vergelijking met andere trapsoorten – relatief laag dankzij de redelijk eenvoudig te ontwerpen en in productie te brengen trapsoort. Ook het plaatsen van steektrappen is geen hogere wiskunde.

Stel je eigen steektrap samen

Trappenmaat is hét online bestelplatform voor iedereen die zelf de handen uit de mouwen wil steken wanneer het om trappen gaat. Bij ons kun je een bouwpakket trap op maat kopen, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kunt.

Steektrap op maat samenstellen

Houten steektrap: open of dicht?

Bij een houten steektrap van Trappenmaat kun je ervoor kiezen om deze open of dicht te houden. Tijdens het bestelproces geef je makkelijk jouw voorkeur aan. Beide keuzes kennen voordelen.

Zo geeft een open houten steektrap meer ruimtelijk gevoel en laat het meer licht door. Bovendien is een open trap makkelijker schoon te houden dan een trap met stootborden. Aan de andere kant zorgt een dichte houten trap er wel voor dat de trap meer opvalt in je interieur.

Constructie van een steektrap

Zoals je hebt gelezen is een steektrap niks meer dan een strakke rechte trap. Steektrappen bestaan uit 2 zijkanten met daartussen de traptreden. Hierdoor kun je elke rechte trap beschouwen als steektrap.

Een steektrap is ook geschikt als trap naar de vliering of als vervanging van een vlizotrap, maar ook wanneer er over het algemeen minder ruimte is en je je hoofd niet wil stoten. De steektrap biedt dus in vele situaties een perfecte uitkomst.

Tip: lees meer over het inmeten van de steektrap.

Werktekening van een steektrap met daarin pijlen om iets aan te duiden
Render afbeelding van een vurenhouten open steektrap in de woonkamer

Trapbouwpakket in onderdelen

Bij Trappenmaat kun je terecht voor vurenhouten trapbouwpakketten. Maar uit welke onderdelen bestaat een trap eigenlijk? En hoe zien deze onderdelen eruit? Alles wat je wilt weten over ons trapbouwpakket kun je lezen op deze pagina.

Lees meer

Een steektrap op maat bestellen

Trappenmaat van De Vries Trappen biedt een gebruiksvriendelijke configurator waarbij je al jouw wensen door kunt geven. Een steektrap op maat bestellen doe je dan ook heel gemakkelijk. Vul de maatvoering in en kies je gewenste draairichting, muurleuning, vloerhekken, traptreden en andere opties. Tegelijkertijd houd je een helder overzicht van de totaalprijs van het bouwpakket.

Wist je bijvoorbeeld ook dat wij onze eigen traptreden ontwikkeld hebben? Voeg deze Next Step traptreden toe in de configurator en profiteer van een unieke HPL toplaag die ervoor zorgt dat de treden extreem slijtvast en antislip zijn. Vanaf 6 dagen na het bestellen zal je steektrap op maat aan huis bezorgd worden. Daarna kun je ermee aan de slag gaan!

Montage van een rechte trap

Het monteren van een dit type trap is relatief makkelijk. Hulp nodig bij het bepalen van de afmetingen en het monteren? Geen probleem. Lees de inmeetinstructie en montagehandleiding goed door.