• Maatwerk trappen
  • Inspiratie
  • Seriematige trappen
Home / Traprenovatie open trap

Traprenovatie open trap

Ook voor het renoveren van open trappen bent u bij De Vries Trappen aan het juiste adres. Hiervoor hebben wij een paar jaar geleden het product Next Step ontwikkeld. Dit zijn traptreden met een vuren kern en een HPL toplaag die in verschillende designs kan worden uitgevoerd. Daarnaast voeren wij ook traprenovaties uit met ditzelfde slijtvaste materiaal. Dit wordt gedaan door Next Step Traprenovatie. Op deze pagina vertellen we u meer over de traprenovatie open trap.

Waarom een traprenovatie open trap?

Open trappen staan vaak centraal in uw woning. Next Step kan met een traprenovatie open trap ervoor zorgen dat de trap een geheel wordt van uw huis. Hierbij kunt u denken aan het bekleden van de bestaande treden, en het toe passen van stootborden die de open trap dicht maakt. De treden en stootborden worden geleverd in achttien verschillende designs en hebben een perfecte maatvoering, omdat deze op locatie passend gemaakt worden. Dit zijn eenvoudige manieren om uw trap een compleet nieuwe uitstraling te geven, die past in uw interieur.

Enkelzijdig of dubbelzijdig?

Next Step kan een traprenovatie open trap op twee verschillende manieren uitvoeren: de treden kunnen enkelzijdig worden bekleed of er kan voor gekozen worden om de treden dubbelzijdig te bekleden.

Enkelzijdig

Onder enkelzijdig bekleden wordt verstaan; het bekleden van de bovenzijde van de trede. Hierbij wordt de onderzijde van de trede dus niet bekleed. Dit is een voordelige oplossing die vaak wordt toegepast bij trappen die niet of niet volledig in het zicht staan.

Dubbelzijdig

Bij dubbelzijdig bekleden wordt de trede rondom bekleed. Hierbij is zowel de bovenzijde als de onderzijde van de trede bekleed met nieuwe overzettreden. Door het unieke systeem van Next Step is het dubbelzijdig bekleden de meest populaire optie bij open trappen. Bij dit unieke systeem ziet de nieuwe trede er uit als een massieve traptrede. Hierbij is een nette overgang aanwezig die de vorm heeft van een hele kleine v-groef. Dit systeem hebben wij voor Next Step ontwikkelt en wordt alleen hier toegepast.

Open trap dicht maken?

U kunt er ook nog voor kiezen om een open trap dicht te maken. Een dichte trap is veiliger voor kleine kinderen, ze kunnen niet tussen de treden door vallen. Daarnaast heeft u minder last van geluiden en minder warmteverlies, omdat de stootborden het geluid en de warmte tegen houden. Denk hier goed over na, om de keuze voor u wat makkelijker te maken tussen een open trap en een dichte trap hebben wij voor u de voordelen voor beide opties nog even op een rijtje gezet.

Voordelen open trap:

  • Ruimtelijk effect
  • Open uitstraling
  • Laat veel licht door

Voordelen dichte trap:

  • Minder warmteverlies
  • Luxe uitstraling
  • Vuil en stof valt niet tussen de treden door
  • Geluiddempend
  • Veiliger voor kinderen

Heeft u toch besloten om de trap dicht te maken? Dan bent u ook bij Next Step aan het juiste adres. Zij adviseren u graag, neem even contact op met Next Step.

Vandaag besteld, binnen twee weken in huis en in één dag gereed.

Bij Next Step kunnen ze vanaf de dag van uw bestelling binnen twee weken al aan de slag. U hoeft dus niet lang te wachten op uw nieuwe traprenovatie open trap. De trap wordt binnen één dag gerenoveerd. Hier zult u zo weinig mogelijk verhindering van hebben, de traprenovatie vindt plaats zonder hak of breekwerk en al het zaagwerk wordt buiten gedaan.

Tijdelijk: gratis ledverlichting t.w.v. €455.-

Next Step heeft nu een tijdelijk actie: als finishing touch ontvangt u gratis LED verlichting bij uw traprenovatie open trap t.w.v. €455,- . Zo kunt u ’s nachts veilig de trap af. Wilt u meer weten, neem dan gerust contact op met Next Step of vraag een gratis offerte aan.

Lees hier meer over ledverlichting