• Maatwerk trappen
 • Seriematige trappen
 • Next Step Traprenovatie
 • Inspiratie
 • Over ons
Home / Traprenovatie open trap

Traprenovatie open trap

Een aantal jaren geleden ontwikkelden wij het product Next Step. Dit zijn traptreden met een vuren kern en een HPL toplaag welke veel voordelen met zich meebrengt en die in verschillende designs kan worden uitgevoerd. Geschikt voor volledig nieuwe trappen en bijvoorbeeld voor een traprenovatie van een open trap. Voor een open trap of dichte trap, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De traprenovaties worden gedaan door onze renovatietak Next Step Traprenovatie. We vertellen je graag meer over de traprenovatie van een open trap.

Waarom een traprenovatie voor je open trap?

Is jouw trap toe aan een ‘vernieuwing’, kies voor een open trap renovatie. Open trappen staan vaak centraal in jouw woning. Next Step Traprenovatie kan jouw open trap een geheel andere uitstraling geven. Hierbij kun je denken aan het enkel laten bekleden van de bestaande treden met één van onze designs. Maar ook het toepassen van stootborden om jouw open trap dicht te maken. Allemaal eenvoudige manieren om jouw trap een compleet nieuwe look te geven.

Onze ruime collectie van 18 verschillende designs biedt jou vele mogelijkheden om de uitstraling te creëren die bij jouw interieur past, van beton- tot houtlook. Er is ongetwijfeld een design passend bij jouw wens. Laat je adviseren door Next Step Traprenovatie, neem contact met ze op!

Open trap: enkelzijdig of dubbelzijdig bekleden?

Next Step kan een traprenovatie open trap op twee verschillende manieren uitvoeren: de treden kunnen enkelzijdig worden bekleed of er kan gekozen worden voor een dubbelzijdige bekleding. Wat zijn de verschillen en wanneer kies je voor enkelzijdig of dubbelzijdig?

Enkelzijdig bekleden

Onder enkelzijdig bekleden wordt verstaan; het enkel bekleden van de bovenzijde van de trede. Hierbij wordt de onderzijde van de trede dus niet bekleed. Dit is een voordelige oplossing die vaak wordt toegepast bij trappen die niet of niet volledig in het zicht staan. Je behoudt je open trap, waarvan de bovenzijde wordt voorzien van Next Step overzettreden en de onderkant zijn oude uitstraling behoudt.

Dubbelzijdig bekleden

Bij dubbelzijdig bekleden wordt de trede rondom bekleed. Hierbij wordt zowel de bovenzijde als de onderzijde van de trede bekleed met overzettreden. Door het unieke systeem van Next Step is het dubbelzijdig bekleden de meest populaire optie bij open trappen. Met dit systeem ziet de nieuwe trede er uit als een massieve traptrede. Hierbij is een nette overgang aanwezig die de vorm heeft van een hele kleine v-groef. Dit systeem hebben wij voor Next Step ontwikkelt en wordt alleen hier toegepast. Echt uniek dus!

Open trap dicht maken?

Je kunt er ook voor kiezen om een open trap dicht te maken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van stootborden die tussen de treden worden geplaatst. Welke, net als de overzettreden, ook in een uniek Next Step design gekozen kunnen worden. Naast de voordelen die een open trap heeft zitten er ook voordelen aan een dichte trap. Een keuze maken is altijd lastig, daarom hebben wij de voordelen van beide mogelijkheden op een rijtje gezet.

Voordelen open trap:

 • Ruimtelijk effect
 • Open uitstraling
 • Laat veel licht door

Voordelen dichte trap:

 • Minder warmteverlies
 • Luxe uitstraling
 • Vuil en stof valt niet tussen de treden door
 • Geluiddempend
 • Veiliger voor kinderen, ze kunnen niet tussen de treden door vallen

Wil jij toch jouw open trap dicht maken? Dan ben je ook bij Next Step Traprenovatie aan het juiste adres. Zij adviseren je graag, neem contact op met Next Step. Alvast wat meer informatie nodig over een dichte trap? Lees meer over traprenovatie dichte trap.

Vandaag besteld, super snel in huis en in één dag gereed

Bij Next Step Traprenovatie hoef je niet lang te wachten op jouw nieuwe traprenovatie open trap. De trap wordt binnen één dag gerenoveerd. Hier zal je zo weinig mogelijk last van hebben, de traprenovatie vindt plaats zonder hak of breekwerk en al het zaagwerk wordt buiten gedaan. Geen grote troep in huis en binnen één dag klaar!