• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Maatwerk trappen / Houten trappen

Houten trappen

Houten trappen, echte sfeermakers. De natuurlijke kleur van hout zorgt voor warmte en een knus gevoel en voegt meteen karakter aan de ruimte toe. Omdat hout heel mooi te bewerken is, kunnen we bij De Vries Trappen de trap precies maken zoals je dat wenst. Het maakt niet uit of je nu voor een moderne trap, klassieke trap of design trap kiest. Uiteraard bieden we verschillende mogelijkheden: open of dichte houten trappen. Ook kun je kiezen uit verschillende soorten hout, van eiken- tot hardhouten trappen.

Een houten trap op maat

Bij De Vries Trappen bestel je houten trappen op maat. Je hebt volop keuze uit trappen, dus grote kans dat er ook voor jou iets naar jouw smaak bij zit. Bij De Vries Trappen streven we naar trappen die aan al je wensen voldoen. Trappen die elke dag weer een lach op je gezicht toveren. Bijvoorbeeld ‘s nachts als je je tenen niet stoot door verlichting in de traptreden. Of ‘s ochtends als je met een gerust hart op sokken over de Next Step treden met houtlook loopt.

We denken graag met jou mee over alle mogelijkheden qua houten trappen op maat. Zoek je een trap die een groot hoogteverschil moet overbruggen? Bekijk dan eens onze bordestrappen. Ook denken we graag mee over bijvoorbeeld een vaste zoldertrap, niveautrap of keepboomtrap.

Een houten trap is vaak de blikvanger in de hal en zet daarmee de toon voor de rest van jouw woning. Voor dat echte thuisgevoel is het belangrijk om een trap te kiezen die bij jou en jouw levensstijl past. Het authentieke karakter van hout past in elk interieur. Er kan namelijk eindeloos gecombineerd worden in vorm én kleur.

Volop keuze: eiken of hardhouten trap?

Wij houden van hout. Dat is ook een van de redenen dat je voor een houten trap van De Vries Trappen uit tal van soorten hout kunt kiezen. Deze houtsoorten zijn niet alleen heel bewerkelijk en sterk, maar ook erg milieuvriendelijk. Elke soort heeft een unieke uitstraling en eigenschappen. Vurenhouten trappen zijn bijvoorbeeld minder bewerkelijk en kunnen daardoor snel worden geleverd. Daarnaast kies je bijvoorbeeld voor luxe donker notenhout of robuust hardhout, zoals tijdloos eikenhout en licht essenhout. Wil je de houtsoorten even aanraken of jouw favorieten naast elkaar houden? Dan ben je van harte welkom op afspraak in onze showroom.

Kies voor open of dichte houten trappen

Bij ons vind je zowel open als dichte houten trappen. Aangezien je een houten trap op maat bestelt, kun je alles tot in de details kiezen. Beide mogelijkheden hebben zo hun voordelen. Een open houten trap zal extra ruimtelijk gevoel geven omdat er meer licht doorgelaten wordt. Daarnaast kun je een open trap ook makkelijker schoonmaken dan een dichte trap. Aan de andere kant vallen dichte houten trappen meer op in een interieur. Je bepaalt het allemaal zelf!

Keepboomtrap in Noorden
Houten trap met trapverlichting
Trapspil
Nieuwe trap bestaande woning

De klant én het milieu

Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk. Niet alleen omdat we graag nog vele jaren prachtige trappen willen maken, maar ook om ons steentje bij te dragen aan het milieu en onze omgeving. Zo zijn wij al sinds 2001 FSC®-gecertificeerd. Je krijgt hiermee de garantie dat onze trappen met het FSC®-keurmerk vervaardigd zijn uit hout uit een goed beheerd bos. Dit hout is dan altijd op een sociaal en ecologisch verantwoorde manier geproduceerd. Daarnaast leveren we onze hoogwaardige kwaliteit praktisch in heel Nederland.

Houten trappen kopen? Vraag een offerte aan!

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een houten trap? Dan vraag je gemakkelijk een offerte aan bij De Vries Trappen. Wil je een bezoek brengen aan onze showroom? Plan dan een afspraak in. Wij zijn op afspraak via je aannemer of dealer geopend. Wanneer je zelf je eigen trap kunt plaatsen, neem dan eens een kijkje bij Trappenmaat van De Vries Trappen. Hier bestel je jouw eigen bouwpakket die je zelf in elkaar kunt zetten!