• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Over ons

Honderd jaar trappenbouw

Specialist in trappen

Al vier generaties lang maken wij, De Vries Trappen, trappen. Of het nu honderden trappen zijn voor een groot bouwproject, of een unieke blikvanger voor in huis, wij maken van alle wensen werkelijkheid. Ontwerp en vervaardiging doen wij in eigen huis, zodat we altijd de beste kwaliteit kunnen garanderen.

Wij denken mee

Persoonlijke service vinden wij erg belangrijk. Het liefst ontnemen we jou alle zorgen. Vraag ons gerust om advies, of geef ons de hele opdracht uit handen. We leveren snel en door heel Nederland. Zo maken we het jou zo makkelijk mogelijk.

Milieubewust

Een trap die goed is voor het milieu, is goed voor ons allemaal. Duurzaamheid staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Dat voeren we zowel door in onze keuze voor duurzame houtsoorten, als in onze eigen productieprocessen. We verspillen zo min mogelijk en kiezen bij voorkeur voor milieubewust FSC®-hout. Zo dragen ook wij ons steentje bij.

Bedrijfsvideo

Kwaliteits certificaten

Wij werken alleen met de beste materialen en hebben veiligheid altijd op nummer één staan. Daarom zijn wij gecertificeerd met verschillende kwaliteitscertificaten.

Missie & Visie

Al vier generaties lang wijdt De Vries Trappen zich met hart en ziel aan één doel: het maken van kwalitatief hoogwaardige trappen in elke vorm en maat, met liefde voor het vak gemaakt. Een trendsettende en vooruitstrevende onderneming die continu bezig is met nieuwe ontwikkelingen doorvoeren en processen verbeteren om zo onze dienstverlening te optimaliseren.

Onze missie

“Op een verantwoorde wijze hoogwaardige trappen leveren”

Onze visie

“De Vries Trappen wil zich blijvend onderscheiden als leverancier van houten trappen, zo veel mogelijk volgens klantspecificaties en met een hogere meerwaarde. Met het oog op de vraag van de klant in het bijzonder en de maatschappij in het algemeen betrekt DVT daarvoor hout uit duurzaam beheerde bossen (FSC®). De Vries Trappen wil een verdere bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van het milieu en de samenleving door te zoeken naar alternatieven voor met name het tropisch hardhout en door voortdurend het productieproces van trappen efficiënter in te richten met een minimale belasting van het milieu in de vorm van energieverbruik en afval. De Vries Trappen kan daarvoor bouwen op een team van betrokken vakmensen die werken vanuit de kernwaarden; klantgerichtheid, flexibiliteit, respect, leverbetrouwbaarheid en kwaliteitsbewustzijn.”

Kernwaarden

Open & eerlijk

We hebben een open bedrijfscultuur, waarin eigen initiatief, verantwoordelijkheid en innovatieve ideeën worden aangemoedigd. Wanneer medewerkers een goed idee hebben en dit kunnen onderbouwen, waarom zouden we het dan niet daadwerkelijk uitvoeren? We streven ernaar om een platte organisatie te zijn waarbij iedereen gewoon bij elkaar kan aankloppen en alles moet kunnen zeggen wat hij/zij vindt. Dit geldt natuurlijk ook voor onze klanten én leveranciers.

Kernwaarden

Liefde voor het product => kwaliteit

Vier generaties geleden begonnen wij met het maken van trappen. En dat doen we nog steeds met veel passie! Wij weten geavanceerde techniek en traditioneel vakmanschap perfect met elkaar te combineren. Bij De Vries Trappen houden we altijd alles in eigen hand. Van het ontwerp tot de productie in onze fabriek en de montage van de trap.

Meer over onze geschiedenis
Kernwaarden

Duurzaam

De Vries Trappen wil een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van het milieu. Daarom kiezen we voor hout uit duurzaam beheerde bossen en hebben we al verschillende alternatieven bedacht voor tropisch hardhout. Er is nu al de keuze gemaakt voor 100% FSC®-Hout en De Vries Trappen is sinds 2001 FSC®-gecertificeerd. Daarnaast maken we onze productie zo duurzaam mogelijk, door middel van een efficiënt productieproces met minimaal energieverbruik en afval. Zo proberen we bijvoorbeeld houtafval te voorkomen en wanneer dit toch ontstaat kijken we naar mogelijkheden om het hout te hergebruiken. Zelfs het drukken van onze brochures gebeurt CO2 neutraal én op gerecycled papier.

Meer over duurzaamheid
Kernwaarden

Gedreven

Bij De Vries Trappen houden we niet van stil zitten maar zijn we continu bezig om ons bedrijf verder te ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de ontwikkeling van de webshop, Trappenmaat. We zijn continu op zoek naar oplossingen om het voor onszelf én onze klanten makkelijker en beter te maken. Maar ook intern vindt veel ontwikkeling plaats, zo werken we bijvoorbeeld aan de hand van een competentiematrix aan het beste naar boven halen in onze medewerkers. Je wordt hier niet in één hokje geplaatst, maar we bieden de mogelijkheid om door te groeien binnen het bedrijf.

Meer over persoonlijke ontwikkeling
Kernwaarden

Plezier in het werk

Het enthousiasme wanneer er weer trappen verkocht zijn of de trots wanneer er weer een mooie trap is gemonteerd: plezier in het werk is voor iedereen bij De Vries Trappen anders, maar het belangrijkste is dat het aanwezig is. Dat is namelijk iets waar wij naar streven. Wat daar zeker ook aan bijdraagt is de collegiale sfeer die bij ons heerst. Na een dag hard werken, sluiten we de dag af en toe ook gezellig af met een drankje.

Vitaliteit van onze medewerkers

Bij De Vries Trappen staat de gezondheid en vitaliteit van onze medewerkers centraal. Tijdens de Nationale Vitaliteitsweek 2023 hebben we inzicht gegeven in onze initiatieven en activiteiten die een gezonde levensstijl en welzijn bevorderen. Van inspirerende verhalen tot praktische tips, ontdek meer over vitaliteit bij De Vries Trappen op deze pagina.