• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons

Er zijn zoveel redenen om te kiezen voor een open trap. Dit type trap zonder stootborden geeft je huis bijvoorbeeld een ruimtelijk gevoel en een moderne uitstraling. Wil je meer weten over de voor- en nadelen van een open trap? Lees dan snel verder.

Voordelen van een open trap

Zoals je hebt kunnen lezen, zorgt een open trap voor een ruimtelijk gevoel in je huis. Dit komt doordat er tussen de treden door gekeken kan worden. De trap is op deze manier transparanter waardoor er meer licht tussen de treden door kan komen. Ook lopen de verschillende verdiepingen in de woning mooier in elkaar over, omdat je tussen de treden door kunt kijken. Dit is bij een dichte trap namelijk niet het geval, vanwege de stootborden die tussen de treden zitten.

Je profiteert tevens van onderhoudsgemak bij dit type trap. Het ontbreken van stootborden zorgt ervoor dat je gemakkelijk de traptreden schoonmaakt. Je kan namelijk vanuit alle hoeken de trap stofzuigen en poetsen. Ook wanneer er gekeken wordt naar de prijs van een open trap, dan zal deze over het algemeen voordeliger zijn dan die van een dichte trap.

Nadelen van dit type trap

Je vraagt je misschien af wat de nadelen van een open trap zijn. Een voorbeeld hiervan is dat een open trap uiteraard minder warmte vasthoudt dan een dichte trap. De warmte beweegt namelijk vrijer door de ruimte en kan door de treden van de trap verloren gaan. Voor kleine kinderen is een open trap bovendien minder veilig dan een dichte trap, omdat zij wellicht door de treden kunnen glippen. Daarnaast werkt dit type trap minder geluiddempend dan een dichte trap. En ondanks dat een open trap makkelijker schoon te houden is, kan er vuil door de openingen naar beneden vallen.

Een open trap in de woonkamer zorgt ervoor dat de trap een ware eyecatcher is! Je creëert namelijk een directe verbinding tussen de woonkamer en de bovengelegen verdieping. Dit zorgt voor een extra open en ruimtelijk gevoel in je huis. Wanneer je ervoor kiest om de trap in dezelfde stijl als je interieur te laten maken, dient de trap in de woonkamer als blikvanger. Voeg hier extra elementen aan toe, zoals verlichting of een unieke trapleuning.

Open trap ideeën!

Trappen zijn verkrijgbaar zijn in veel verschillende modellen. Zo kan je kiezen voor een eenvoudige steektrap, maar ook draaitrappen kunnen in open vorm gemaakt worden. Je vindt deze houten trappen in diverse stijlen, zoals een moderne trap, een klassieke trap of een design trap. Hierbij een aantal open trap ideeën:

Open trap
soorten trappen
Open trap
soorten trappen
Open trap

Trap kopen? Vraag een offerte aan!

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een trap? Dan vraag je gemakkelijk een offerte aan bij De Vries Trappen. Wil je een bezoek brengen aan onze showroom? Plan dan een afspraak in. Wij zijn op afspraak via je aannemer of dealer geopend. Wanneer je zelf je eigen trap kunt plaatsen, neem dan eens een kijkje bij Trappenmaat van De Vries Trappen. Hier bestel je jouw eigen bouwpakket dat je zelf in elkaar kunt zetten!

Open trap dichtmaken door Next Step Traprenovatie

Wil je jouw open trap dichtmaken? Neem dan eens een kijkje bij Next Step Traprenovatie. De vakmannen voeren dagelijks traprenovaties uit, waarbij ook dit type trappen dichtgemaakt kunnen worden. Dit is mogelijk zonder al te veel hak- en breekwerk en je trap is binnen één dag dichtgemaakt.