• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Maatwerk trappen / Binnentrap

Binnentrap

Op zoek naar nieuwe binnentrap? Of misschien ben je een aannemer en zodoende op zoek naar een grote reeks trappen voor nieuwbouwhuizen. De Vries Trappen is dé trapspecialist voor alle doelgroepen. Profiteer van geavanceerde techniek, traditioneel vakmanschap en persoonlijke service op het gebied van de houten binnentrap.

Verschillende soorten binnentrappen

Bij De Vries Trappen laat jij jouw binnentrap op maat vervaardigen. Dat wil zeggen dat onze vakmensen ‘m precies vormgeven, zoals jij dat voor ogen hebt! Een binnentrap kopen gaat dan ook gepaard met het maken van veel keuzes – om maar te beginnen met het type trap.

Wij hebben de verschillende type trappen voor je op een rij gezet. Nadat we per binnentrap een korte toelichting geven, vind je – als je verder naar onderen scrolt – voorbeelden in de vorm van een afbeelding. Klik erop om meer over dat type houten binnentrap beter te bekijken!

Steektrap

Een steektrap is een binnentrap zonder bochten. Zo’n trap loopt dus in één rechte lijn omhoog. Dat maakt hem minder geschikt voor in een hal, maar daarentegen erg populair voor in lofts.

Halfslag binnentrap

Een halfslag trap is ook bekend onder de noemer ‘spiltrap’. Zoals de naam verraadt, zit er een halve slag in zo’n trap. Dat betekent dat ‘ie 180° draait. Loop je een halfslagtrap op? Dan staat je lichaam dus precies de andere kant op, dan wanneer je de trap weer verlaat. Een halfslagtrap neemt doorgaans relatief weinig ruimte in.

Boven- of onderkwarttrap

Een kwarttrap is vergelijkbaar met een halfslagtrap. Het enige verschil is dat de slag van een kwarttrap slechts 90°, in plaats van 180°, bedraagt. Zoals je waarschijnlijk begrijpt, is een kwarttrap daarom eenvoudiger te produceren en dus een voordeligere optie als je een binnentrap wilt kopen.

Er bestaan twee varianten van een kwarttrap: een bovenkwart en een onderkwart trap. Bij een bovenkwarttrap zit de slag van de trap in de bovenste paar treden, terwijl die slag bij een onderkwarttrap zich juist onderaan de trap bevindt.

Dubbelkwart trap

Een dubbelkwart trap lijkt ontzettend veel op een halfslagtrap. Toch bestaat er een minuscuul verschil. Waar een halfslagtrap één vloeiende beweging maakt (de hele trap bestaat uit het ware uit één grote slag), bevat een dubbelkwart binnentrap twee kwartslagen (van dus 90°) met daartussen een daadwerkelijk recht stuk. Beide type trappen hebben echter hetzelfde doel en effect. Een dubbelkwarttrap neemt nét iets meer ruimte in, maar is makkelijker beloopbaar.

Bordestrap

Tot slot is er nog de bordestrap. Dit type binnentrap beschikt over minimaal één tussenplateau – een gedeelte van de trap zonder treden. Door zo’n plateau toe te voegen, vermijd je de doorgaans vereiste slag in een trap om van richting te veranderen. De bordestrap is dus eigenlijk een binnentrap die uit twee steektrappen bestaat.

SteektrapSteektrap
Halfslag trapHalfslag trap
Bovenkwart binnentrapBovenkwart trap
Onderkwart trapOnderkwart trap
Bordestrap

Binnentrap om maat: open of dicht?

Het voordeel aan een binnentrap op maat is dat je tot in detail kunt kiezen hoe jouw trap eruit komt te zien. Heb je een type trap gekozen? Dan is het tijd om te bepalen of jouw trap open of dicht wordt.

Een open trap is een trap zonder stootborden. Stootborden zijn de verticale planken tussen de treden. Daardoor oogt jouw trap lichter en ruimtelijker. Bovendien is er minder materiaal nodig voor een open binnentrap op maat, waardoor de prijs vaak lager is.

Wil jij jouw binnentrap op maat dicht laten maken? Dan kan dat uiteraard ook! Een voordeel van dichte trap is hun geluidsisolerende eigenschap. Bovendien zijn ze ook een stuk veiliger dan open trappen – zeker voor kinderen en huisdieren.

De Vries als expert in de houten binnentrap

Al onze binnentrappen produceren we van hout. Dat komt enerzijds door de vraag in de markt. Verreweg de meeste mensen die een binnentrap willen kopen, zijn op zoek naar een houten binnentrap. Anderzijds is een houten binnentrap makkelijk te bewerken en onderhouden (schuren, lakken, etc.) en biedt het een oneindige veelzijdigheid in stijl en ontwerp. Op die manier kan De Vries Trappen zoveel mogelijk mensen helpen met een binnentrap op maat, speciaal voor hén gemaakt!

Vurenhout, afkomstig van de fijnspar, is met afstand de populairste houtsoort voor een houten binnentrap. Dat komt doordat het relatief goedkoop is, zonder aan kwaliteit te verliezen. Voor degenen die iets chiquers nastreven, is eikenhout, beukenhout of essenhout aan te raden. Uiteraard informeren we je met alle liefde over de verschillende houtsoorten die De Vries Trappen gebruikt om een houten binnentrap op maat te maken.

Een houten binnentrap van De Vries Trappen is ook nog eens een milieuvriendelijke optie. Wij kiezen bij voorkeur voor FSC®-hout, uit verantwoord beheerde bossen. Ook is ons productieproces zo duurzaam mogelijk ingericht. We verspillen zo weinig mogelijk tijdens het produceren van houten binnentrappen.

Voordelen van De Vries Trappen

  • Eigen fabricage en dus garantie op kwaliteit
  • Productie door moderne CNC machines, voor trappen op maat
  • Hoge mate van flexibiliteit
  • Antislip mogelijkheden
  • We komen alles bij je opmeten.
  • Afspraak is afspraak. Ook over de kosten
  • 5 jaar garantie
  • Niet tevreden? We maken het voor jou in orde

Binnentrap kopen bij De Vries Trappen

We snappen dat een binnentrap kopen niet over één nacht ijs gaat; het is mogelijk een flinke investering. Als je een offerte bij ons aanvraagt, laten we een van onze experts daarom eerst contact met je opnemen. We willen graag weten waarom of waarvoor je een binnentrap wilt kopen en wat jouw specifieke wensen zijn voor een houten binnentrap op maat. Op basis daarvan kunnen we samen de volgende stappen bepalen!

Ben je geïnteresseerd in het kopen van binnentrappen voor bijvoorbeeld een nieuwbouwproject? Plan dan een afspraak voor een bezoek aan onze showroom in. Wij zijn op afspraak geopend voor klanten via aannemers en dealers.

Zelf een binnentrap plaatsen

Wil je zelf een binnentrap samenstellen en plaatsen? Neem dan eens een kijkje bij Trappenmaat van De Vries Trappen. Hier bestel je jouw eigen bouwpakket dat je zelf in elkaar kunt zetten! Ook voor een vaste zoldertrap of keldertrap kun je bij Trappenmaat terecht. Kom je er niet helemaal uit met jouw binnentrap? Wij zijn altijd beschikbaar voor vragen.