9.7/10 117 reviews
  • Hulp nodig?
  • Contact
  • Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Bovenkwart trap

Bovenkwart trap op maat

Bovenkwart trap op maat samenstellen
Home / Bovenkwart trap

Een bovenkwart trap is een trap met – hoe kan het ook anders – aan de bovenkant een kwartslag draai. Een bovenkwart trap past vaak mooi in wat grotere ruimtes. Door middel van de ruimte die onder de bovenkwart trap vrij komt is het uitermate geschikt om hier een toilet- of opbergruimte te plaatsen.

Voordelen van een bovenkwart trap

Een bovenkwart trap is ideaal wanneer je geen rechte steektrap wilt of wanneer dit niet past in de ruimte. Naast de praktische voordelen oogt een trap met bovenkwart ook nog eens unieker dan een rechte trap. Wanneer je je trap samenstelt, dan kun je kiezen voor een open of dichte bovenkwart trap.

Profiteer bij een open trap van een ruimtelijker gevoel, extra licht en het gemak om de trap schoon te maken. Een dichte trap is juist opvallender in je interieur. Uiteraard houd je voldoende ruimte over onder de trap.

Zie je het zitten om je eigen trap te monteren? Stel dan je trap samen en laat het bouwpakket aan huis bezorgen. Daarna kun je ermee aan de slag!

Stel je eigen bovenkwart trap samen

Trappenmaat is hét online bestelplatform voor iedereen die zelf de handen uit de mouwen wil steken wanneer het om trappen gaat. Bij ons kun je een bouwpakket trap op maat kopen, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kunt.

Bovenkwart trap op maat samenstellen

Liever een trap met onderkwart én bovenkwart?

De trappen van Trappenmaat vind je in alle soorten en maten. Zo kun je naast een bovenkwart trap, ook kiezen voor een kwartslag trap, onderkwart trap of dubbelkwart trap.

Een trap met onderkwart en bovenkwart draait twee keer een kwartslag (90 graden) en heeft twee spillen. Deze trap draait aan de onderkant een kwartslag, gaat een stukje rechtdoor naar boven en maakt aan de bovenkant weer een kwartslag draai. De draai bij een trap met onderkwart en bovenkwart creëert een bewegingseffect dat je bij een steektrap nou eenmaal niet hebt.

Bij het samenstellen van jouw trap kies je naast de gewenste draairichting, ook de muurleuning, vloerhekken en traptreden die je wenst.

Bovenkwart trap
Bovenkwart trap

Trapbouwpakket in onderdelen

Bij Trappenmaat kun je terecht voor vurenhouten trapbouwpakketten. Maar uit welke onderdelen bestaat een trap eigenlijk? En hoe zien deze onderdelen eruit? Alles wat je wilt weten over ons trapbouwpakket kun je lezen op deze pagina.

Lees meer

Een trap met bovenkwart berekenen

Vind je het lastig om een bovenkwart trap te berekenen? Wanneer je hulp nodig hebt bij het bepalen van de afmetingen en het monteren, dan kun je onze inmeetinstructie en montagehandleiding doornemen. Hier vind je voor elk type trap een instructie om je trap in te meten en te monteren.

Na het samenstellen in onze configurator gaan wij aan de slag om jouw bouwpakket zo spoedig mogelijk aan huis te leveren. Bij Trappenmaat vinden we het belangrijk dat het geleverde bouwpakket er goed en verzorgd uitziet. Bij ons wordt de houten trap geschuurd en in grondverf geleverd.