9.7/10 117 reviews
  • Hulp nodig?
  • Contact
  • Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Onderkwart trap

Onderkwart trap op maat

Onderkwart trap op maat samenstellen
Home / Onderkwart trap

De naam van de trap zegt het eigenlijk al. Een onderkwart trap heeft onderin een kwartslag draai die daarna rechtdoor omhoog gaat. Dit type trap, ook wel L-trap genoemd, kun je bestellen met zowel een onderkwart naar links als naar rechts. Een trap met onderkwart komt veel voor omdat deze trap als ruimtebesparend wordt gezien. Door de hoek van 90 graden wordt er minder ruimte ingenomen dan met een rechte steektrap.

Voordelen van een onderkwart trap

Een onderkwart trap is bij uitstek geschikt wanneer je beperkte ruimte hebt. Na een 90 graden draai gaat de trap recht omhoog. Hierdoor past dit type trap prima langs een lange muur in je hal of woonkamer. Naast de praktische voordelen oogt een trap met onderkwart ook nog eens unieker dan een rechte trap.

Is het voor de ruimte handiger om bovenaan een draai te maken? Overweeg dan een bovenkwart trap of dubbelkwart trap. De trappen van Trappenmaat zijn ideaal voor wanneer jij het zelf ziet zitten om je trap te monteren. Het bouwpakket wordt door ons aan huis bezorgd!

Stel je eigen onderkwart trap samen

Trappenmaat is hét online bestelplatform voor iedereen die zelf de handen uit de mouwen wil steken wanneer het om trappen gaat. Bij ons kun je een bouwpakket trap op maat kopen, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kunt.

Onderkwart trap op maat samenstellen

Trap met onderkwart: links of rechts?

Bij het samenstellen in onze configurator vul je jouw voorkeuren in. Dit kan op het gebied van bijvoorbeeld de grondvorm, maten en accessoires. Daarnaast kies je je gewenste draairichting. Een trap met onderkwart naar links? Of toch naar rechts? Het is allemaal mogelijk. Ook selecteer je de traptreden die je wilt.

Bij Trappenmaat vinden we het belangrijk dat het geleverde bouwpakket er goed en verzorgd uitziet. Bij ons wordt de houten onderkwart trap geschuurd en in grondverf geleverd. Tijdens het samenstellen is het mogelijk om een montageset bij de bestelling toe te voegen zodat je alle benodigdheden in huis hebt om gelijk aan de slag te gaan.

Onderkwart trap
Render afbeelding van een vurenhouten open onderkwart trap in de hal

Trapbouwpakket in onderdelen

Bij Trappenmaat kun je terecht voor vurenhouten trapbouwpakketten. Maar uit welke onderdelen bestaat een trap eigenlijk? En hoe zien deze onderdelen eruit? Alles wat je wilt weten over ons trapbouwpakket kun je lezen op deze pagina.

Lees meer

Ook bekend als L-trap

De onderkwart trap wordt ook wel L-trap genoemd. Dit is eveneens een trap met een kwartslag (90 graden) draai onderaan de trap. Dit ontwerp wordt vaak gebruikt om efficiënt ruimtegebruik in gebouwen mogelijk te maken. Vooral in situaties waar directe, rechte trappen niet praktisch of mogelijk zijn vanwege ruimtebeperkingen.

Een trap met onderkwart berekenen

Vind je het lastig om een trap met onderkwart te berekenen? Geen zorgen! Lees de inmeetinstructie goed door. Hierdoor wordt het des te makkelijker om een kwartslag trap te berekenen. Voor ieder type is er een instructie om je trap in te meten en te monteren. Nadat je alle stappen voltooid hebt, zal jouw bouwpakket zo spoedig mogelijk  aan huis bezorgd worden.

Daarna begint het echte werk: het monteren van de trap. Ook hier neemt Trappenmaat je stap voor stap in mee. We bieden twee montagehandleidingen aan, voor zowel verticaal als horizontaal monteren.