• Maatwerk trappen
  • Inspiratie
  • Seriematige trappen
Home / Open trap

Open trap

Een open trap is een trap waar geen stootborden tussen de treden zitten. U kunt hierdoor tussen de treden door kijken. Het geeft uw huis een ruimtelijk gevoel en een moderne uitstraling. Maar er zijn nog meer voordelen! Wilt u meer weten over open trappen? Lees dan snel verder.

Voordelen van een open trap

Zoals we hierboven al vertelden, geeft een open trap een ruimtelijk gevoel in uw huis. Dit komt omdat er tussen de treden door gekeken kan worden. De trap is op deze manier transparanter waardoor er meer licht tussen de treden door kan komen. Ook lopen de verschillende verdiepingen in de woning mooier in elkaar over, omdat u tussen de treden door kunt kijken. Bij een dichte trap geldt dit allemaal niet, omdat er zogeheten stootborden tussen de treden zitten.

Daarnaast zijn open trappen over het algemeen voordeliger dan dichte trappen.

Open zoldertrap

Er wordt bij een zoldertrap vaak voor gekozen om deze open te laten, vanwege het doorlaten van het licht en om kosten te besparen. Omdat de zoldertrap vaak boven de verdiepingstrap wordt geplaatst, is een trapkast in dit geval niet mogelijk en zijn stootborden overbodig.

Nadelen van een open trap

Open trappen hebben ook nadelen. Zo houden open trappen minder warmte vast dan een dichte trap. De warmte beweegt namelijk vrijer door de ruimte en kan door de treden van de trap verloren gaan. Ook is een open trap minder veilig wanneer er kleine kinderen in huis zijn. Zij kunnen wellicht door de treden glippen.

Soorten open trappen

Open trappen zijn verkrijgbaar zijn in veel verschillende modellen. Zo kan je kiezen voor een eenvoudige steektrap, maar ook draai- of spiltrappen kunnen in open vorm gemaakt worden. Bekijk hieronder een paar mooie voorbeelden:

Open trap
Open trap
Open trap
Open trap
Open trap

Inspiratie

Bent u op zoek naar inspiratie voor uw trap? Neem dan een kijkje op onze inspiratiepagina! Op deze pagina vindt u een grote diversiteit aan moderne en klassieke trappen.

Naar inspiratiepagina