• Maatwerk trappen
  • Inspiratie
  • Seriematige trappen
Home / Trap ideeën

Trap ideeën

De trap is een belangrijk onderdeel in uw huis. Al helemaal als uw trap op een plek staat waar hij opvalt, zoals in de woonkamer of in de hal bij binnenkomst. De trap moet daarom helemaal bij u en uw interieur passen. Bent u opzoek naar trap ideeën? Lees dan snel verder!

Design trappen

Design trappen zijn bijzonder vormgegeven trappen. Trappen die afwijken van de standaard in vorm, materiaal en afwerking. Een bijzondere trap, waar iedereen die hem ziet even twee keer naar kijkt. In de meeste gevallen zijn design trappen gemaakt van meerdere materialen. Bijvoorbeeld een glazen balustrade in combinatie met houten treden of juist een houten balustrade met betonnen treden. Alles is mogelijk. Wilt u alvast een paar trap ideeën? Bekijk hieronder een greep uit ons aanbod.

Moderne trappen

Strakke lijnen, rechte vormen en mooi robuust materiaalgebruik. Dit zijn kenmerken van een moderne trap. Deze trap creëert een strakke en rustige uitstraling in uw huis. Materialen die hier veel bij worden gebruikt zijn (blauw)staal, rvs of glas in combinatie met hout. Bij moderne trappen zijn er veel variaties in vormen. Zo kunt gaan voor opvallende Z-treden, een trap waarbij de treden in de muur verdwijnt of een bloktrap. Deze trappen staan bekend om hun eenvoudige uitstraling en eindeloze mogelijkheden. Benieuwd naar een paar trap ideeën? Hieronder een paar prachtige voorbeelden

Open trap
Open trap
Trap ideeën wit

Klassieke trappen

In tegenstelling tot moderne trappen, kenmerken klassieke trappen zich aan meer details in de trap. Bij deze trappen ziet u veel sierwerk in de spijlen, de dekregel en soms ook de treden. Dit geeft de trap een luxe uitstraling en geeft veel sfeer aan de ruimte. We zouden het bijna een kunstwerk willen noemen. Opzoek naar inspiratie voor een klassieke trap? Hieronder een aantal trap ideeën!

fam. Voskuil Tzum

Houtsoorten

Niet alleen het model van de trap is belangrijk, want het houtsoort heeft invloed op de totale uitstraling van de trap.

Vurenhout 

De meeste trappen worden gemaakt van vurenhout. Het is een relatief voordelige, maar ook veelzijdige houtsoort. Een vurenhouten trap is gemakkelijk te bekleden of te schilderen.

Hardhout

U kunt er ook voor een iets stevigere hardhoutsoort kiezen. De meest gebruikte hardhoutsoorten zijn eiken, beuken of essen. Met oliebehandelingen kunnen er veel verschillende looks gecreëerd worden!

Tip: kent u Trappenmaat al? Dit is onze webshop waar u zelf een houten trap op maat kan bestellen. In acht simpele stappen kunt u al een bouwpakket op maat bestellen. 

Next Step traptreden

Wilt u een milieuvriendelijke traptreden die ook nog eens een topkwaliteit hebben? Dan zijn zijn de treden uit de Next Step collectie de beste keuze! Deze trappen zijn gemaakt van hogedruklaminaat, waardoor het de sterkste en meest slijtvaste traptreden van dit moment zijn. Daarnaast zijn ze onderhoudsarm, veilig, duurzaam, milieuvriendelijk en passen in elk interieur. Hieronder een greep uit ons aanbod.