• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Trap ideeën

Trap ideeën | Alles is mogelijk

De trap is een belangrijk onderdeel in jouw huis. Al helemaal als jouw trap op een plek staat waar hij opvalt, zoals in de woonkamer of in de hal bij binnenkomst. De trap moet daarom helemaal bij jou en jouw interieur passen. Ben je opzoek naar trap ideeën? Lees dan snel verder!

Design trappen

Design trappen zijn bijzonder vormgegeven trappen. Trappen die afwijken van de standaard in vorm, materiaal en afwerking. Een bijzondere trap, waar iedereen die hem ziet even twee keer naar kijkt. In de meeste gevallen zijn design trappen gemaakt van meerdere materialen. Bijvoorbeeld een glazen balustrade in combinatie met houten treden of juist een houten balustrade met betonnen treden. Alles is mogelijk. Wil je alvast een paar trap ideeën? Bekijk hieronder een greep uit ons aanbod.

dichte trappen
luxe trap

Moderne trappen

Strakke lijnen, rechte vormen en mooi robuust materiaalgebruik. Dit zijn kenmerken van een moderne trap. Deze trap creëert een strakke en rustige uitstraling in jouw huis. Materialen die hier veel bij worden gebruikt zijn (blauw)staal, rvs of glas in combinatie met hout. Bij moderne trappen zijn er veel variaties in vormen. Zo kun je gaan voor opvallende Z-treden, een trap waarbij de treden in de muur verdwijnen of een bloktrap. Deze trappen staan bekend om hun eenvoudige uitstraling en eindeloze mogelijkheden. Benieuwd naar een paar trap ideeën? Hieronder een paar prachtige voorbeelden

Open trap
Trappenfabriek Flevoland
soorten trappen
Trap ideeën wit

Klassieke trappen

In tegenstelling tot moderne trappen, kenmerken klassieke trappen zich aan meer details in de trap. Bij deze trappen zie je veel sierwerk in de spijlen, de dekregel en soms ook de treden. Dit geeft de trap een luxe uitstraling en geeft veel sfeer aan de ruimte. We zouden het bijna een kunstwerk willen noemen. Opzoek naar inspiratie voor een klassieke trap? Hieronder een aantal trap ideeën!

soorten trappen
Trappenfabriek Flevoland
luxe trap
soorten trappen

Houtsoorten

Niet alleen het model van de trap is belangrijk, want het houtsoort heeft invloed op de totale uitstraling van de trap.

Vurenhout 

De meeste trappen worden gemaakt van vurenhout. Het is een relatief voordelige, maar ook veelzijdige houtsoort. Een vurenhouten trap is gemakkelijk te bekleden of te schilderen.

Hardhout

Je kunt er ook voor een iets stevigere hardhoutsoort kiezen. De meest gebruikte hardhoutsoorten zijn eiken, beuken of essen. Met oliebehandelingen kunnen er veel verschillende looks gecreëerd worden!

Tip: ken je Trappenmaat al? Dit is onze webshop waar jij zelf een houten trap op maat kan bestellen. In acht simpele stappen kun je al een bouwpakket op maat bestellen. 

Next Step traptreden

Wil je een milieuvriendelijke traptreden die ook nog eens een topkwaliteit hebben? Dan zijn zijn de treden uit de Next Step collectie de beste keuze! Deze trappen zijn gemaakt van hogedruklaminaat, waardoor het de sterkste en meest slijtvaste traptreden van dit moment zijn. Daarnaast zijn ze onderhoudsarm, veilig, duurzaam, milieuvriendelijk en passen in elk interieur. Hieronder een greep uit ons aanbod.

Snow White
River Pine
Noce Romantica
Night Ash
Narvin Dock
Chalet Oak