• Maatwerk trappen
 • Seriematige trappen
 • Next Step Traprenovatie
 • Inspiratie
 • Over ons
Home / Maatwerk trappen / Trap renoveren

Trap renoveren met overzettreden

Is jouw trap aan renovatie toe of ben je simpelweg uitgekeken op de huidige uitstraling? Laat je trap dan renoveren door onze renovatietak Next Step Traprenovatie. Waar wij ons voornamelijk richten op nieuwe trappen, is Next Step Traprenovatie gespecialiseerd in het renoveren van bestaande trappen.

Dankzij de overzettreden is het mogelijk om jouw trap een compleet nieuwe uitstraling te geven, zonder dat de oude trap eruit gesloopt hoeft te worden. Zo krijg je een vernieuwde trap die volledig voldoet aan jouw wensen en eisen. Laat jouw trap dus renoveren door Next Step Traprenovatie!

Uniek materiaal

Bij De Vries Trappen ontstond enkele jaren geleden het idee voor Next Step: de meest sterke en slijtvaste (overzet-)trede die op dit moment gemaakt wordt. Hiermee worden massieve treden voor nieuwe trappen gemaakt, maar ook HPL-overzettreden waarmee we jouw trap kunnen renoveren. Dat de treden zo sterk en slijtvast zijn, is te danken aan de HPL-toplaag. Een HPL traprenovatie is namelijk veel sterker dan PVC en CPL, wat andere traprenovatiebedrijven gebruiken om een trap te renoveren.

Voordelen traprenovatie materiaal

 • Slijtvast
 • Antislip
 • Onderhoudsarm
 • Tal van kleuren, passend in elk interieur
 • Kleurvast.
 • Milieuvriendelijk
 • Gemakkelijk schoon te houden
 • Waterbestending

Traprenovatie materiaal

Trap renoveren door Next Step Traprenovatie

Bij Next Step Trapenovatie zijn er naast de genoemde voordelen van het materiaal ook andere reden om voor ons te kiezen.

 • 98% tevredenheid: als je jouw trap wilt laten renoveren, dan ben je bij ons verzekerd van een 98% tevredenheidsscore. Onze verkoopadviseurs én monteurs zetten zich in totdat jij helemaal tevreden bent met het resultaat.
 • Super snelle levering: tijdens het adviesgesprek stellen we gelijk een datum voor de renovatie vast, zodat je snel kunt genieten van je vernieuwde trap.
 • Vaste prijsgarantie: we maken gebruik van een prijs per trede. Het is niet eerlijk om extra geld te vragen voor de breedte en het aantal draaien van jouw trap, omdat je daar zelf geen invloed op hebt gehad. Bij ons betaal je dus altijd dezelfde eerlijke prijs. Daarnaast zijn we transparant als het gaat over kosten. We leggen je graag uit hoe onze prijs is opgebouwd.
 • Betrouwbare kwaliteit: Bij Next Step Traprenovatie staat betrouwbare kwaliteit hoog in het vaandel. Wij werken met duurzaam materiaal dat voorzien is van het FSC®-certificaat, zodat je niet alleen een mooie, maar ook een milieuvriendelijke trap hebt. Kortom, bij ons ben je aan het juiste adres voor een traprenovatie van topkwaliteit!

Trap renoveren: kosten

Bij Next Step Traprenovatie kun jij jouw laten al trap renoveren vanaf €2.850,- incl. btw en montage! Iedere trap is anders, maar welke factoren bepalen nu jouw traprenovatie kosten?

 • De vorm van de trap: een steektrap is bijvoorbeeld makkelijker te renoveren dan een trap met een aantal draaien erin. Maar zoals al eerder is gezegd, maakt het voor ons niet uit hoeveel draaien er in jouw trap zitten.
 • Het aantal treden van de trap: waar concurrenten een prijsverhoging toepassen op basis van het aantal draaiingen in de trap, maken wij een prijs per trede.
 • De afmeting van de treden: soms hanteren wij een kleine meerprijs voor traptreden die groter zijn dan 1,5 meter. Onze renovatieservice is in staat om traptreden tot 3 meter breed te renoveren.
 • Open trap of dichte trap: wanneer je jouw open trap dicht wilt laten maken brengt dit extra kosten met zich mee voor de stootborden. Heb je al een dichte trap, maar wil je de huidige stootborden vervangen door Next Step stootborden? Ook dan kost het natuurlijk meer dan wanneer we alleen jouw treden renoveren.
 • Vloer mee renoveren: je kunt de trap en de vloer naadloos in elkaar over laten lopen door een van onze Next Step vloeren aan te schaffen.
 • Ledverlichting: door het toevoegen van ledverlichting aan jouw trap creëer je naast sfeer ook nog eens een veiligere trap.
maatwerk trappen
Nieuwe trap bestaande woning

Werkwijze Next Step

Wanneer jij jouw trap wilt laten renoveren willen wij jou het zo gemakkelijk mogelijk maken. In slechts drie stappen kun jij genieten van jouw vernieuwde trap.

Stap 1: Offerte aanvragen

Alles begint bij het aanvragen van een offerte. Zo hebben wij alle gegevens die we nodig hebben om jou te kunnen helpen. Onze verkoopadviseurs zullen een offerte voor je maken welke jij binnen één dag alweer in je mailbox kunt ontvangen. 

Stap 2: Adviesgesprek

We komen graag bij jouw thuis langs om de offerte te bespreken. We nemen kleurstalen en voorbeelden mee, zodat jij een keuze kunt maken wat jij wilt voor jouw traprenovatie. Zo kun je de kleurstalen vergelijken en kijken welke het beste past binnen jouw interieur. We geven je ook graag uitleg over ons materiaal. Na afloop meten we de trap in en plannen we een datum voor om jouw trap te renoveren.

Stap 3: Renovatie

Onze monteurs komen zo snel mogelijk bij jouw langs voor de traprenovatie. De werkwijze om een open trap een nieuwe look te geven verschilt ten opzichte van de werkwijze die je hanteert bij een dichte trap. Afhankelijk van de trapsoort doorloopt de monteur dus een aantal stappen om jouw renovatie te realiseren. Hoe het precies in zijn werk gaat en wat de verschillen zijn leggen we je graag uit. Lees meer over de montagedag!

Openbare ruimtes en bedrijfspanden

De trap of het trappenhuis is in veel gevallen één van de meest belopen verkeersroutes in een gebouw. In woningen, maar zeker ook in openbare ruimtes of kantoorpanden waar waarschijnlijk zelfs nog wel meer mensen de trap dagelijks gebruiken. Hier draagt de trap ook nog eens bij aan de uitstraling van het bedrijf. Dan wil je niet alleen een duurzame en veilige trap, maar ook eentje die bij jouw interieur past. Onze renovatietak Next Step Traprenovatie kan daarin de creatieve maatwerkoplossingen bieden waar jij naar op zoek bent, zowel voor nieuwbouw- als verbouwprojecten.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Zelf een trap renoveren?

Bij Trappenmaat kunnen vakmensen online hun eigen traprenovatiepakket samenstellen om vervolgens zelf de trap te renoveren. Onze HPL-elementen zijn stevig, waardoor het specialistisch gereedschap vereist om een nette afwerking te kunnen realiseren.

Mocht je niet over het juiste gereedschap beschikken, dan adviseren wij om Next Step Traprenovatie in te schakelen voor jouw traprenovatie. Onze monteurs zijn immers gespecialiseerd in het renoveren van trappen en beschikken over het juiste gereedschap. Laat jouw trap renoveren door Next Step Traprenovatie en geniet jarenlang van jouw vernieuwde trap!

overzettredeOverzettreden
stootbordStootborden
losse neusLosse neuzen
hpl vloerHPL vloeren
kleurkitMontagebenodigdheden
afwerkstripAfwerkstrips