9.7/10 118 reviews
  • Hulp nodig?
  • Contact
  • Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Traptreden op maat
Vanaf 6 werkdagen geleverd*
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
Gegarandeerde kwaliteit
Professionele service
Home / Draaitrap

Een trap die rond een centrale as draait, dan hebben we het over een draaitrap. Dit type trap wijkt niet af van de vorm, wat bijvoorbeeld bij een wenteltrap wel het geval is. Je kunt over een draaitrap spreken wanneer het een halve cirkel of meer heeft.

Draaitrap op maat bestellen

Bij Trappenmaat van De Vries Trappen stel je je eigen draaitrap op maat samen. Dit kan via een gebruiksvriendelijke configurator waarbij je al jouw wensen in kunt voeren. Dit maakt het bestellen van alle soorten trappen heel eenvoudig. Je vult bijvoorbeeld de maatvoering, gewenste draairichting, muurleuning, stootborden en traptreden in. Tijdens dit proces houd je een gemakkelijk overzicht van de kosten.

Is je bestelling afgerond? Dan wordt jouw trap in productie genomen. Je hoeft niet lang te wachten tot je aan de slag kunt. De bouwpakketten worden zo snel mogelijk aan huis bezorgd. De bezorging is inbegrepen bij de kosten.

Eigenschappen van een houten draaitrap

Draaitrappen zijn een populaire trapsoort. De houten draaitrappen van Trappenmaat zijn ideaal voor het kruisen van verschillende verdiepingen. Daarnaast kan er gebruikgemaakt worden van bordessen mocht dit aan de orde zijn. Een draaitrap is ruimtebesparend omdat het in een cirkel omhoog gaat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld steektrappen. Vooral in de woonkamer is een draaitrap een goede optie. Naast het besparen van ruimte is het ook nog eens een echte blikvanger voor jouw woning.

Ook zal dit type trap vaak minder steil zijn dan een reguliere rechte trap. Bordessen zorgen ervoor dat rust genomen kan worden tijdens het beklimmen van de trap, wanneer het een steile trap betreft. Het risico op vallen is eveneens kleiner omdat er geen veranderingen zitten in de looprichting, er is geen recht stuk gevolgd door een onderkwart of bovenkwart.

Stel je eigen draaitrap samen

Trappenmaat is hét online bestelplatform voor iedereen die zelf de handen uit de mouwen wil steken wanneer het om trappen gaat. Bij ons kun je een bouwpakket trap op maat kopen, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kunt.

Je eigen draaitrap samenstellen

Trapleuning en andere trapelementen

Tijdens het samenstellen van jouw draaitrap kun je ook bepalen of er trapleuningen nodig zijn. Deze worden standaard dekkend wit gegrond geleverd. Bepaal tevens of de trapleuningen bevestigd moeten worden op een houten wand of stenen/betonnen muur.

Naast trapleuningen kies je ook voor sierlijke balustrades. Dit is een hekwerk dat aan de zijkant van de trap is bevestigd, met dezelfde stijgingshoek als de trap. Qua traptreden kun je alle kanten op. Ga bijvoorbeeld voor standaard wit gegrond. Dit zijn de standaard traptreden die je bij jouw bouwpakket ontvangt. Je kunt ook kiezen voor Next Step traptreden in verschillende stijlen.

Draaitrap kopen via Trappenmaat

Wil je een draaitrap kopen via Trappenmaat? Stel deze dan samen in onze configurator. Hulp nodig bij het bepalen van de afmetingen en het monteren? Geen probleem. Onze inmeetinstructie en montagehandleiding helpen je hiermee op weg. Onze klantenservice staat ook voor je klaar wanneer er nog vragen zijn.

Een trap laten renoveren

Is jouw huidige trap versleten? Of wil je een keer een ander design proberen? Maak dan kennis met Next Step Traprenovatie, renovatietak van De Vries Trappen. Dankzij de hoogwaardige overzettreden is dit een snelle en voordelige oplossing om jouw draaitrap te renoveren. De nieuwe traptreden worden namelijk over de bestaande treden geplaatst. Daarna is jouw houten draaitrap weer als nieuw! Op die manier hoef je geen compleet nieuwe draaitrap te kopen.