• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Onze werkwijze: jouw partner op het gebied van trappen

Onze werkwijze: jouw partner op het gebied van trappen

Bij De Vries Trappen streven we ernaar om meer te zijn dan alleen een toeleverancier. We willen niet alleen maar ons product bij de klant afleveren. Nee, we willen jouw partner zijn en met je meedenken. Van aanvraag tot oplevering: in het volledige proces is dit terug te zien in onze werkwijze.

De aanvraag

Op het moment dat je een aanvraag bij ons indient nemen we eerst persoonlijk contact met je op. We willen namelijk niet zomaar een offerte maken, maar gaan graag met je in gesprek zodat we met je mee kunnen denken. Waarom doe je deze aanvraag? Wat zijn jouw specifieke klantwensen? Waar kunnen wij helpen om slimme oplossingen te bedenken? Samen willen we dit project optimaal aanvliegen, met als doel: samenwerking gebaseerd op specifieke klantwensen.

Snuffelpartners

Voorwaarde voor het afsluiten van een partnerschap is dat beide partijen bij elkaar passen. De bedrijfsculturen moeten met elkaar matchen en ook de kwaliteitsbeleving en de manier waarop we met elkaar omgaan moeten op elkaar aansluiten. Vandaar dat nieuwe partijen eerst kunnen komen ‘snuffelen’. Op basis van een aantal projecten – de zogeheten proeftuin – wordt gestreefd naar een constructieve samenwerking. Tijdens de projecten sturen we bij indien nodig en houden we een vinger aan de pols. We toetsen of wederzijdse afspraken, normen en prestaties volgens vooraf vastgestelde regels worden gerealiseerd. Indien het voor beide partijen succesvol is verlopen komt de partij in aanmerking voor het omzetten van het snuffelpartnerschap naar een volwaardig partnerschap.

Samen de norm afstemmen

In de proeftuin kunnen we met elkaar de gewenste norm vaststellen. Wij hebben een kwaliteitsnorm die we standaard hanteren, die we kunnen uitbreiden met jouw specifieke klantwensen. Onder de standaard kwaliteitsnorm verstaan we bijvoorbeeld:

  • Volledige montage van de trap en hekken in één arbeidsgang, zodat de trap gelijk veilig is.
  • Een hoog afwerkingsniveau, bijvoorbeeld door standaard U-profielen mee te leveren, uitloopbomen door te trekken, voetjes te verbreden, kastoplossingen, etc.

Uitbreidingen waar je als klant vervolgens voor kunt kiezen, zijn bijvoorbeeld de kopersportalen die we aanbieden. De Vries Trappen stopt niet bij het afleveren van een kale trap, maar wil een compleet geheel afleveren. Het gaat ons niet om dát je boven komt, maar hoe je boven komt.

Projectbegeleiding

Onze projectleider houdt start-werkbesprekingen en fungeert als verbinder tussen De Vries Trappen en de klant. Hij bewaakt afspraken en stuurt bij indien nodig. Dit is vooral in de snuffelfase cruciaal. Gedurende het proces kunnen normen worden bijgesteld, verbeteringen worden aangebracht om gezamenlijk tot een optimaal resultaat te komen.

Vaste teams

Wij vinden het prettig om te werken met korte lijntjes, het praat makkelijker met een bekend gezicht. Daarom hebben we gekozen voor een samenwerking in vaste teams. Vaste teams voor onze partners, vaste klantverantwoordelijken en planners en vaste montageploegen per relatie.

Het produceren en leveren van jouw trappen

Wij werken volgens de QRM-methode, wat staat voor Quick Response Manufacturing. Dit is een manier van produceren met een hele korte doorlooptijd. We produceren alleen de trappen die de klant direct geleverd wil krijgen, waardoor de tussenvoorraad wordt verkleind. Hiermee voorkomen we overcapaciteit en creëren we maximale flexibiliteit: door deze manier van produceren is het mogelijk bij calamiteiten het ontwerp van de nog te leveren trappen aan te passen en op die manier de schade te minimaliseren. Kortom, door QRM toe te passen kunnen wij onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn.