• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Vaste zoldertrap

Vaste zoldertrap

Op zoek naar een vaste zoldertrap? In veel nieuwbouwwoningen zien we steeds vaker vaste trappen naar zolder. Maar ook voor bestaande woningen kan er gekozen worden voor vaste zoldertrappen. Een vaste trap naar zolder creëert veiligheid en gebruiksgemak in jouw woning.

Waarom kiezen voor een vaste zoldertrap?

Er zijn tal van redenen waarom je van vlizotrap naar vaste zoldertrap zou gaan. Mocht je een vlizotrap hebben, dan ervaar je vast de spannende momenten wanneer je een doos met boeken naar zolder moet brengen. Nadat je het trapluik hebt opengeslingerd en de eerste paar treden van de vlizotrap op bent gelopen breekt het zweet uit. Het lukt je met jouw handen vol nog maar net om in balans te blijven. Een oude vlizotrap piept en kraakt ook nog eens bij elke stap die je zet. Nadat je de doos met boeken boven hebt gebracht, vraag je je misschien af of dit het risico waard was.

Wil je extra veiligheid en gebruiksgemak? Kies dan ook voor een vaste zoldertrap. Het is hierbij belangrijk dat het geen te steile trap wordt.

Vlizotrap of vaste trap naar zolder?

Je zal je wellicht afvragen of het de moeite waard is om een vaste trap naar zolder te realiseren. Het is een gegeven dat een vaste zoldertrap veiliger is dan een vlizotrap. Je kunt je namelijk vasthouden aan de leuning, de trap is minder stijl en dankzij de grotere aantrede is de trap beter beloopbaar.

Desondanks is het niet altijd relevant om een vaste zoldertrap te installeren. Wees er bewust van dat een vaste trap veel ruimte in beslag kan nemen. De trap wordt namelijk minder stijl dan een vlizotrap en heeft daardoor meer ruimte nodig. Kies alleen voor een vaste trap naar zolder wanneer je de ruimte hiervoor hebt.

Vaste zoldertrap Woonbelevingscentrum LIV
Vaste trap naar zolder

Open of dichte houten zoldertrap

Je kunt kiezen voor een open- of dichte houten zoldertrap. Een open trap geeft een iets ruimtelijker gevoel, zorgt voor meer lichtinval en is goedkoper. Maar ook een dichte trap kan er mooi uitzien, bovendien worden hiermee de stookkosten een beetje beperkt en is het mogelijk opslagruimte onder de kast te creëren. Daarnaast zorgt een dichte zoldertrap er wel voor dat deze meer opvalt in jouw interieur.

Zoldertrap op maat

Bij De Vries Trappen bestel je een zoldertrap op maat. De mogelijkheden voor het creëren van een zoldertrap op maat zijn eindeloos. Een vuren vaste zoldertrap, de meeste voordelige optie, komt het meeste voor. Een vurenhouten trap kun je precies de look geven die aansluit bij jouw interieur. Om te zorgen dat je niet uitglijdt wanneer je een doos naar zolder brengt, kies je een antislip strip

Als er een vlizotrap in jouw woning zit die je wilt aanpassen naar een vaste zoldertrap, dan moet je er rekening mee houden dat het trapgat aangepast moet worden. Vanwege het bouwbesluit moeten trappen voldoen aan een minimale doorloophoogte. Met een klein trapgat, zoals bij vlizotrappen het geval is, zal de doorloophoogte bij een vaste zoldertrap lang niet voldoen. Het trapgat moet daarom meestal groter gemaakt worden. Dit is bij de meeste woningen geen probleem, hoewel het met een houten zoldervloer een minder ingrijpende verbouwing zal zijn. Afhankelijk van het type trap zullen er wellicht ook extra wanden geplaatst moeten worden. Overleg met jouw aannemer of het mogelijk is een vaste trap naar zolder te maken.

Kosten van een vaste trap naar zolder

De kosten van een vaste trap naar zolder zijn afhankelijk van jouw smaak en verdere wensen. Vraag een vrijblijvende offerte aan. Hierin wordt alles meegenomen: van fabricage tot het laten plaatsen van de zoldertrap.

Tip: Wil je jouw trap als bouwpakket ontvangen? Stel jouw eigen trap samen via Trappenmaat.