• Maatwerk trappen
 • Seriematige trappen
 • Next Step Traprenovatie
 • Inspiratie
 • Over ons
Home / Digitale showroom

Digitale showroom

Om je alvast een beeld te geven van onze showroom, hebben we ons best gedaan om deze ‘digitaal’ zo duidelijk mogelijk in beeld te brengen. In de onderstaande video neemt onze collega André Kamminga jou mee door de showroom.

Onder de video kun je meer informatie vinden over de aanwezige trappen in onze showroom.

Ook kun je hier onze catalogus downloaden; hierin nemen we je stap voor stap mee door de verschillende keuzemogelijkheden die je hebt.

Video rondleiding showroom

Trappen

Bekijk hieronder de foto's van de trappen die André in de video heeft laten zien. We hebben aan onze showroomtrappen nog één extra trap toegevoegd: onze basistrap.

Onze basis trap

Wanneer je ervoor kiest om geen extra’s toe te voegen aan jouw trap, is dit in de meeste gevallen de trap die in jouw woning geplaatst zal worden. De trap is volledig uitgevoerd in vurenhout. We leveren de trap wit gegrond af, zodat je hem zelf vervolgens kunt schilderen in een kleur naar jouw keuze.

De specificaties:

 • Houtsoort trap: Vurenhout, Dekkend wit gegrond
 • Bij een dichte trap: stootborden MDF wit
 • Balustrade op trapboom en hek op vloer met:
  • Spijlen: Rond Ø27mm
  • Dekregel: Kantig 38*80mm
  • Dekregel vloerhek: 66*44mm
 • Muurleuning: Ø40mm, gelakt
soorten trappenBasis vuren trap
Basis vurenBasis vloerhek

Trap Bari

De trap Bari is een dichte Next Step trap. De treden en de stootborden zijn voorzien van een HPL toplaag, waardoor ze krasvrij en slijtvast zijn. Er zit een antislip profiel in de HPL laag verwerkt, waardoor hij ook nog eens antislip is. Het Next Step design waarmee deze trap is uitgerust is de Chalet Oak. De stootborden zijn van hetzelfde Next Step design, en zijn voorzien van een kliksysteem, waardoor er geen schroefgaten zichtbaar zijn aan de onderkant van de trap.

Ten opzichte van de basistrap heeft de balustrade een kleine upgrade gekregen. De balustrade is uitgerust met platte spijlen (19*45mm), waardoor de trap een iets strakkere uitstraling krijgt.

landelijke trappen

Bari II

Een alternatieve versie van de Bari. Deze trap is volledig gemaakt uit eikenhout, zowel de constructie als de treden. De spijlen zijn iets breder dan bij het origineel: 68mm. Ook zijn de treden voorzien van RVS slijtstrips, die wij alleen leveren bij hardhouten treden.

Trap Tokio

Deze trap is in grote lijnen gelijk aan de trap Tokio. Het is een stijlvolle eiken Z-profiel trap die bij de meeste bezoekers van onze showroom direct in het oog springt. Deze trap is uitgerust met een HDF paneel als balustrade. De olie waarmee deze trap is behandeld is iets donkerder dan die van de originele Tokio. Het eikenhout is behandeld met Concrete Grey olie.

Trap Turijn

Al jaren een populaire trap in ons assortiment: de Turijn. Deze hardhouten trap straalt luxe en klasse uit, met een vleugje jaren '30. Het sierwerk is aanwezig op de muurleunigen, spillen, spijlen en zelfs de trapboom. Het is een schoolvoorbeeld van een klassieke trap.

Lees verder

Trap Toronto

De trap Toronto is een bordestrap met Next Step traptreden, uitgevoerd in het design Noce Romantica. Het is een oerdegelijke trap door de keiharde HPL toplaag en de hardhouten constructie. Deze trap is voorzien van RVS spijlen Ø22mm, wat het geheel een strakke en moderne look geeft!

Open trap
soorten trappen

Trap Chicago

In deze klassieke trap komen ronde vormen terugop de spil en in de dekregel van de balustrade, waar een sleutelgatprofiel is toegepast. Ook bijzonder: de trap heeft twee verschillende trapbomen: Aan de muurzijde een boom waarin de treden ‘genest’ zijn, aan de buitenkant een keepboom.

Lees verder

Trap Monaco

Aan houtbewerkingen geen gebrek bij deze trap. De klassieke trapboom, spil en spijlen maken van de trap Monaco een prachtig klassiek meesterwerk. De traptreden zijn gemaakt uit essen, dat behandeld is met een carbon black olie. Essen is een houtsoort die bekend staat om de vlamtekening. Ook in deze trap is dat op een prachtige manier zichtbaar!

Trap Dubai

De trap Dubai is een prachtig voorbeeld van een luxe, strakke keepboomtrap. Het bijzondere aan de Dubai is de dekregel die strak over de spil loopt, evenals de muurleuning die erop aangesloten wordt. De hardhouten bomen zijn mooi strak af af te lakken. De trap is voorzien van blauwstalen spijlen Ø12mm voor een mooie industriele look.

Balustrade en dekregels

Onze showroom is bij uitstek geschikt om het ruime aanbod aan hekwerk en balustrade aan je te laten zien. Hieronder laten we zien met welk hekwerk we jouw trap kunnen verfraaien!

Klassiek of modern

Wil je een klassieke trap? We kunnen onze spijlen en dekregels voorzien van draai- of freeswerk voor een stijlvolle uitstraling. Maar ook verschillende stalen spijlen zouden hier prachtig bij passen. Heb je liever een moderne trap? Wellicht is een strakke dekregel met RVS, blauwstaal of een strakke houten spijl iets voor jou. Bekijk in de onderstaande foto’s een greep uit de mogelijkheden!

Houtsoorten en Next Step traptreden

De trap kan uitgevoerd worden in verschillende (hard)houtsoorten. Met olie of lak kunnen we de houtkleur naar jouw smaak bijstellen! Als alternatief op hardhout leveren wij ook Next Step traptreden, de sterkste en meest slijtvaste traptreden op de markt.

Met hardhouten trappen kun je verschillende kanten op. Ten eerste kun je ervoor kiezen om jouw trap (wit) af te lakken. Wanneer je hiervoor kiest, leveren wij de trap wit gegrond af. De houtsoorten die we dan zullen gebruiken zijn yellow poplar en gevingerlast beuken. De eerstgenoemde houtsoort gebruiken wij voor de constructie, de tweede voor de traptreden. Waarom deze houtsoorten? Ze zijn bij uitstek geschikt om strak af te lakken!

Verschillende houttinten

De meest gebruikte hardhoutsoorten zijn beuken, essen en eiken. Met olie of lak kunnen wij deze houtsoorten een mooie natuurlijke houttint geven. Bijkomend voordeel: de olie en lak zorgen ook voor een beschermlaag tegen vocht en vuil. Hieronder vind je een paar voorbeelden van de verschillende houtbehandelingen die wij aanbieden.

Eiken | Skylt
Eiken | Blanke grondlak
Eiken | Whitewash
Essen | Carbon Black
Essen | Sand Grey
Beuken | Blanke lak

Next Step traptreden

Next Step traptreden zijn de sterkste en meest slijtvaste traptreden die verkrijgbaar zijn. De traptreden hebben een vurenhouten kern die voorzien is van een keiharde HPL toplaag. Dit materiaal zorgt ervoor dat de trap slijtvast, krasvrij en onderhoudsarm is. Bovendien zit in de toplaag een antislip profiel verwerkt, waardoor je geen antislip strips meer hoeft aan te brengen. De treden hoeft je nooit meer te schilderen en zijn makkelijk schoon te houden.

Door het ruime aanbod aan designs is er zeker een Next Step variant die bij jouw interieurwensen past. Ga je voor een betonlook? Of wil je liever een donkere trap of een warme houtlook? Bekijk hieronder wat het beste bij jouw smaak past!

Next Step designs

Narvin DockNarvick Dock
Bergen Ash
Glen Oak
Sunday Oak
River PineRiver Pine
Chalet OakChalet Oak
Noce Romantica
Michigan Elm
Wenge
Monocrete
Night AshNight Ash
Snow WhiteSnow White

De Vries Trappen catalogus

Tijdens het uitzoeken van een nieuwe trap zijn er veel keuzes die gemaakt moeten worden. Van de trapbomen tot de treden tot de vloerhekken; bij De Vries Trappen zijn er vele combinaties mogelijk om droomtrappen te realiseren. In onze catalogus nemen we je stap voor stap mee door de keuzemogelijkheden per onderdeel.

Download de catalogus

Meer inspiratie opdoen?

Ben je benieuwd naar wat wij nog meer te bieden hebben? Neem dan een kijkje op onze inspiratiepagina!

Ga naar de inspiratiepagina