• Maatwerk trappen
  • Inspiratie
  • Seriematige trappen
Home / Seriematige trappen / Vurenhouten trappen

Vurenhouten trappen

De meeste trappen in Nederland zijn gemaakt van vurenhout. Gek is dit niet, het is namelijk een relatief voordelige, maar ook veelzijdige houtsoort. Een vurenhouten trap is namelijk heel gemakkelijk te bekleden. Zo kan deze trap aangepast worden op iedere stijl en elk interieur.

De eigenschappen van vurenhouten trappen

Vurenhout is een naaldhout. Dit betekent dat het een hele zachte houtsoort is. Vuren is minder bewerkelijk dan andere houtsoorten, waardoor wij een dergelijke trap snel kunnen leveren voor een goede prijs.

Beitsen, lakken of wit verven

De zachtheid van het hout maakt het makkelijk te bewerken, maar zorgt er ook voor dat het kwetsbaarder is dan hardhout. Wordt de trap niet bekleed? Dan is het belangrijk dat het vurenhout goed afgewerkt wordt. Bijvoorbeeld door te verven, beitsen of lakken. Vaak worden vurenhouten trappen daarom volledig wit geverfd opgeleverd.

Het wit schilderen van de trap helpt het hout beschermen en maakt het gemakkelijk te overschilderen. Zodat de trap passend gemaakt kan worden voor iedere stijl en elk interieur. Liever bekleden? Ook dat kan! Vuren traptreden zijn namelijk erg makkelijk te bekleden.

Natuurlijk willen we dat iedereen jarenlang van zijn of haar trap kan genieten. Maar ook het milieu speelt een rol bij de ontwikkeling van onze trappen. Daarom gebruiken we alleen FSC-gecertificeerd hout, dit is hout vervaardigd uit een goed beheerd bos. Zo weten we zeker dat het hout op een ecologisch en sociaal verantwoorde wijze is geproduceerd.

Gemaakt in eigen fabriek

Lijkt het u wel wat, zo’n vurenhouten trap? Dan bent u bij De Vries Trappen aan het goede adres. Wij maken met regelmaat dergelijke trappen in onze eigen fabriek in Heerenveen. Daardoor kunnen we snel produceren en heeft u binnen no time een nieuwe trap.

Andere houtsoorten

Ook die hebben we! Bij De Vries Trappen heeft u keuze uit zestien verschillende houtsoorten. Van luxe donker notenhout tot klassiek eiken en stijlvol mahonie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of vraag een gratis offerte aan. We denken graag met u mee!