• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Maatwerk trappen / Keldertrappen

Keldertrappen

Keldertrappen zijn er in alle soorten en maten. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de veiligheid, onderhoudsvriendelijkheid en in hoeverre de keldertrap praktisch is. Bij Trappenmaat van De Vries Trappen bestel je trappen op maat. Deze kun je daarna zelf monteren.

Keldertrap zelf maken

Bij Trappenmaat kun je je gewenste trap samenstellen. Kies de draairichting, muurleuning, vloerhekken en traptreden die je wenst. Wanneer je zelf een keldertrap wilt maken, oftewel in elkaar wilt monteren, dan kun je kijken naar bijvoorbeeld een steektrap of halfslag trap. Dit is afhankelijk van de ruimte. Vaak is de ruimte in kelders beperkt, houd daar rekening mee bij het invoeren van de afmetingen. Let ook op eventuele balken of lage plafonds.

Houten keldertrap van Trappenmaat

De houten keldertrappen van Trappenmaat zijn ideaal om zelf te monteren. Wanneer het bouwpakket geleverd is, kun je direct aan de slag! Lees de bouwtekening door en leg de trappenbomen, trappenspillen, traptreden, spijlen en overige materialen bij elkaar. Begin daarna onderaan met de genummerde treden. Het is aangeraden om de trap verticaal te maken en hierna omhoog te tillen met meerdere personen.

Zorg ervoor dat de keldertrap waterpas staat. Daarna kun je de trap vastzetten aan de muur en de verdiepingsvloer.

keldertrappen
Vaste trappen

Keldertrap kopen? Bestel ‘m via Trappenmaat!

Wanneer je zelf je eigen trap kunt plaatsen, neem dan eens een kijkje bij Trappenmaat van De Vries Trappen. Bij Trappenmaat kun je namelijk een keldertrap kopen en deze op maat laten leveren als volledig bouwpakket. Hieronder staat een korte uitleg over de configurator. Het samenstellen spreekt in feite voor zich. Het bouwpakket wordt aan huis bezorgd door heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden). Hulp nodig bij het bepalen van de afmetingen en het monteren? Geen probleem. Lees de inmeetinstructie en montagehandleiding goed door. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je altijd contact opnemen met je vaste contactpersoon van Trappenmaat.

Ben je uitgekeken op je keldertrap of is hij toe aan renovatie? Kies dan voor traprenovatie door Next Step Traprenovatie!

De configurator van Trappenmaat

Het samenstellen van jouw keldertrap is heel eenvoudig. Dit kan al in 8 stappen via de configurator van Trappenmaat. Kies eerst de grondvorm van je keldertrap, bijvoorbeeld een steektrap of halfslag trap. Daarnaast bepaal je de eventuele draairichting en maatvoering. Let op, sommige afmetingen worden automatisch gegenereerd nadat je de eerste afmetingen hebt ingevoerd. Kies eveneens de balustrade, muurleuningen, vloerhekken en traptreden die je wenst.

Als laatste bepaal je of de keldertrap open of dicht wordt. Beide opties hebben zo hun voordelen. Ook kun je in de laatste stap aanvullende opties toevoegen, zoals antislip-strips en hardboard bescherming.