• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons

Z-trap

Ben je op zoek naar een unieke, moderne trap voor jouw project? Kies dan voor een Z-profiel trap! Deze trappen zijn op dit moment erg gewild vanwege hun unieke zigzagvorm en bijzondere uitstraling. Een Z-trap past vooral goed in een modern interieur en met de keuze voor een bepaalde houtsoort of kleur kun je de trap perfect laten aansluiten bij jouw wensen.

Wat is een Z-trap?

Bij een Z-trap bootst de combinatie van trede en stootbord als het ware de letter ‘Z’ na. Het betreft meestal een gesloten trap met een stootbord tussen elke trede. De stootborden verbinden het achterste gedeelte van de ene trede met de neus van de trede erboven en worden schuin geplaatst. Dit is de reden waarom deze trap ‘Z-trap’ of ‘Z-treden’ wordt genoemd.

Het verschil tussen een bloktrap en een Z-trap

Z-trappen lijken erg op bloktrappen, toch is er een verschil. Een bloktrap is een type trap waarbij de treden in de vorm van blokken zijn uitgevoerd. De blokken hebben doorgaans een vierkante of rechthoekige vorm en zijn op elkaar gestapeld om zo de trap te vormen. In tegenstelling tot een Z-trap zijn bij een bloktrap de stootborden loodrecht geplaatst en zijn de treden vaak even hoog.

Bloktrappen zijn in veel gevallen ook minder goed beloopbaar, aangezien je hier een relatief kleinere aantrede hebt. Wens je toch echt een bloktrap? Dan is het verstandig om dit in de ontwerpfase van jouw woning kenbaar te maken aan de architect, dan kan deze extra ruimte voor jouw bloktrap reserveren.

Eiken Z-trap tussen wanden close-up
Eiken Z-trap tussen wanden bovenaanzicht
Eiken Z-trap tussen wanden
Vooraanzicht Eiken Z-trap tussen wanden
Bovenaanzicht ingezoomd Eiken Z-trap tussen wanden

Waarom een Z-trap?

Een Z-trap heeft verschillende eigenschappen die deze trap uniek maken ten opzichte van andere trapsoorten. Hieronder volgen de belangrijkste eigenschappen van een Z-trap:

  • Modern en elegant design: De afwerking van een Z-trap is naadloos, dit zorgt voor een eigentijds uiterlijk en een moderne uitstraling in het interieur.
  • Stabiele constructie: Door de Z-vormige profielen aan de zijkanten van de trap, is de constructie van een Z-trap zeer stabiel en stevig.
  • Goed te combineren met andere elementen: Door de moderne uitstraling van Z-trappen zijn deze goed te combineren met andere moderne elementen in het interieur, zoals glazen wanden, stalen constructies en strakke meubels.

Kortom, de eigenschappen van een Z-trap maken deze trap een interessante keuze voor wie op zoek is naar een moderne en stabiele trap die goed aan te passen is aan persoonlijke wensen en smaak.

Een Z-trap tussen de wanden

Een Z-trap kan goed geplaatst worden tussen twee wanden. Doordat de trap aan de zijkanten voorzien is van een Z-vormig profiel, is de constructie van de trap zeer stabiel en stevig. Dit zorgt ervoor dat de trap goed tussen de wanden geplaatst kan worden zonder extra ondersteuning.

Z-trappen komen goed tot hun recht wanneer ze tussen twee wanden geplaatst worden. Voor de strakste afwerking is het fijn als wij de trappen na het stucwerk tegen één wand kunnen plaatsen. Om de andere zijde ook strak af te werken is het voor onze monteurs fijn als de binnenwand geplaatst wordt, nadat wij de trap geplaatst hebben. Zo hoeven wij geen stelruimte toe te passen en krijg je een mooie ‘zwevende’ trap tussen de wanden.

Daarnaast is het van belang om de trap goed te verankeren aan de wanden, zodat deze stevig blijft staan. Onze monteurs zorgen voor een goede montage van de Z-trap.

De kosten van een Z-profiel trap

Zou je voor jouw bouwproject graag een Z-trap aanschaffen bij ons? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte bij ons aan.

Z-trap bekijken in onze showroom

Ben je particulier en laat je jouw bouwproject uitvoeren door een aannemer waar wij mee samenwerken? Wil je graag de mogelijkheden ontdekken, en heb je hiervoor een akkoord gekregen van jouw aannemer? Maak dan een afspraak en kom langs in onze showroom, waar onze verkopers jou graag helpen bij het samenstellen van jouw trap. We zijn op doordeweekse dagen geopend van 08:00 – 16:30 uur.

Maak een afspraak

Alvast inspiratie opdoen?

Bekijk onze inspiratiepagina of neem alvast een kijkje in onze digitale catalogus!

Naar digitale catalogus

Maak van je huidige trap een Z-trap

Door onze renovatietak Next Step Traprenovatie laat je jouw gewone trap binnen één dag omtoveren tot een Z-profiel trap met behulp van HPL overzettreden. We hebben een enorme collectie aan designs waaruit je kiest. Het materiaal is voorzien van een unieke antislip coating, is onderhoudsvrij en milieuvriendelijk.

Meer over Next Step Traprenovatie