• Maatwerk trappen
  • Inspiratie
  • Seriematige trappen
Home / Prijs van een nieuwe trap

Prijs van een nieuwe trap

Wat is de prijs van een nieuwe trap?

De prijs van een nieuwe trap hangt af van uw eigen wensen en de afmetingen. Bijvoorbeeld of u een open of juist gesloten trap wilt. Daarnaast zijn er kosten voor het bouwen, leveren en plaatsen van uw nieuwe trap. Maar daar tussenin zijn er nog vele keuzes die het prijskaartje bepalen. Voorop staat dat u voor een verrassend lage prijs een trap in uw huis kunt hebben.

Waaruit bestaan de kosten?

  • materiaal
  • model van de trap
  • de bouw
  • het plaatsen

Prijs trap van laag naar hoog

Over het algemeen gezien is een rechte open trap de voordeligste keuze. Simpelweg omdat hiervoor minder materiaal nodig is en de productie minder handelingen vereist. Daardoor kost het minder tijd om te maken, dan wanneer er bochten in zitten. Benieuwd naar de voordeligste trappen op maat? Hier kunnen we u vrijblijvend over adviseren.

Kiest u voor een trap met een twee kwart draai? Dan zijn de kosten duidelijk hoger. Gemiddeld moet u dan denken aan een meerprijs van zo’n €400 wanneer er twee kwart draaien in de trap zitten, bij een gesloten vurenhouten trap.

Open trapGedraaide open trap
Essen Trap MonacoGedraaide dichte trap

Welke keuzes bepalen kosten?

Bij het ontwerpen van uw nieuwe trap kunt u onder meer de volgende keuzes maken. Elke keuze is weer bepalend voor de uiteindelijke prijs:

Model van de trap

Zoals we net ook al noemden: een rechte trap of een trap met een bocht erin. Met een of twee draaien.

Open of gesloten

Een open trap maak je dicht met stootborden. Een gesloten trap kost u meer omdat er ook weer meer materiaal voor nodig is.

Materialen

Trappen maken we in de basis veelal van hout. En daarin is keuze tussen bijvoorbeeld beuken- of eikenhout. De eventuele trapleuning kan eveneens van hout, maar ook in andere materialen. Elke materiaal heeft een eigen prijskaartje.

Extra opties

Voor extra veiligheid kunt u kiezen voor een trapleuning, anti-slip strips (€ 3 tot € 15 per meter) of trapmatten (€20 tot € 65 per mat). Een trapleuning is een prijs voor de hele trap. Gemiddeld tot € 100.

Bent u al bekend met Trappenmaat?

Liever een eigen trap samenstellen, bestellen én monteren? Dan is onze webshop Trappenmaat misschien iets voor u. Het is simpel, u doorloopt acht stappen in onze configurator en ziet gelijk bij elke stap wat de kosten zijn voor uw nieuwe trap. Loopt u even vast? Bij elke stap is de mogelijkheid om meer informatie te lezen over wat u moet doen.

Meer weten over Trappenmaat

Plaatsen van de trap

Het plaatsen van een nieuwe trap is precisiewerk. Een trap moet natuurlijk ook veilig te gebruiken zijn. Elke dag weer. Onze eigen specialisten monteren uw nieuwe trap voor u.  Deze kosten hiervoor liggen rond de € 125. Meestal zijn we in 1 dag klaar.

Gulden middenweg: traprenovatie

Wanneer u een oude trap heeft, kunt u deze ook gewoon laten opknappen. Ook hier geldt dat materiaal en keuzes (wel of geen stootborden bijvoorbeeld) de prijs bepalen. Maar onderaan de streep scheelt het sowieso in kosten vergeleken met een geheel nieuwe trap. Lees hier meer over traprenovatie.

Vraag specifieke offerte aan

U heeft nu inzicht gekregen in hoe een prijs van een trap wordt opgebouwd. Wilt u weten wat de kosten zijn voor uw persoonlijke situatie? Vraag dan een specifieke offerte aan. Wilt u uw wensen graag eens bespreken, uw mogelijkheden weten en hierover advies inwinnen? Bel of mail ons dan gerust eens.

Offerte aanvragen