• Maatwerk trappen
 • Seriematige trappen
 • Next Step Traprenovatie
 • Inspiratie
 • Over ons
Home / Prijs van een nieuwe trap

Prijs van een nieuwe trap

Wat is de prijs van een nieuwe trap?

De prijs van een nieuwe trap hangt af van de wensen van de klant en de afmetingen. Bijvoorbeeld of het gaat om een open trap of juist dichte trap. Daarnaast zijn er kosten voor het bouwen, leveren en plaatsen van een nieuwe trap. Maar daar tussenin zijn er nog vele keuzes die het prijskaartje bepalen. Voorop staat dat de klant voor een verrassend lage prijs een nieuwe trap in huis wil hebben.

Hoe wordt de prijs van de trap berekend?

 • Hoogte van de trap
 • Locatie van de montage
 • Hekwerk
 • Balustrades
 • Muurleuningen
 • Houtsoort
 • Slijtstrips

Kortom, de prijs van trappen voor in huis is van veel factoren afhankelijk.

Prijs trap: van laag naar hoog

Over het algemeen gezien is een rechte open trap, oftewel een steektrap, de voordeligste keuze. Simpelweg omdat hiervoor minder materiaal nodig is en de productie minder handelingen vereist. Daardoor kost het minder tijd om een trap te laten maken, dan wanneer er bochten in zitten. Benieuwd naar de voordeligste maatwerk trappen? Hier kunnen we je vrijblijvend over adviseren. Kies je voor een trap met een dubbelkwart draai? Dan zijn de kosten hoger.

soorten trappenGedraaide open trap
Essen Trap MonacoGedraaide dichte trap

Trap in woning: de mogelijkheden

Bij het ontwerpen van een nieuwe trap voor een woning kunnen er verschillende keuzes gemaakt maken. Elke keuze is weer bepalend voor de uiteindelijke prijs.

Model van de trap

Zoals we net ook al noemden: een rechte trap of een trap met een bocht erin. Met een of twee draaien. Bij De Vries Trappen kun je veel verschillende nieuwe trappen voor in huis of een bedrijfspand laten plaatsen.

Open of gesloten

Een open trap wordt dichtgemaakt met stootborden. Een dichte trap kost meer omdat er ook weer meer materiaal voor nodig is. Beide opties hebben zo hun voordelen. Een open trap zorgt voor extra licht, terwijl een dichte trap een isolerende werking biedt.

Materialen

Nieuwe trappen laten maken? Dan wordt er in de basis hout gebruikt. En daarin is een keuze mogelijk tussen bijvoorbeeld hardhout soorten als beuken, eiken en essen, of gewoon vurenhout. De eventuele trapleuning kan eveneens van hout, maar ook in andere materialen. Elk materiaal heeft een eigen prijskaartje.

Ben je al bekend met Trappenmaat?

Liever een eigen trap samenstellen, bestellen én monteren? Dan is onze webshop Trappenmaat ideaal. Het is simpel, je doorloopt enkele stappen in onze configurator en ziet gelijk bij elke stap wat de kosten zijn voor een nieuwe trap. Bij elke stap is er tevens de mogelijkheid om meer informatie te lezen over wat je moet doen.

Eigen trap samenstellen

Nieuwe trap laten plaatsen

Het plaatsen van een nieuwe trap is precisiewerk. Een trap moet natuurlijk ook veilig te gebruiken zijn. Elke dag weer. Onze eigen specialisten monteren de nieuwe trap in de woning of het bedrijfspand van de klant. Meestal zijn we in één dag klaar.

Gulden middenweg: traprenovatie

Een oude versleten trap kun je natuurlijk gewoon laten opknappen. Ook hier geldt dat materiaal en keuzes (wel of geen stootborden bijvoorbeeld) de prijs bepalen. Maar onderaan de streep scheelt het sowieso in kosten vergeleken met een geheel nieuwe trap. Traprenovatie wordt uitgevoerd door onze renovatietak Next Step Traprenovatie.

Trap laten renoveren

Vraag een offerte aan!

Je hebt nu inzicht gekregen in hoe een prijs van een trap wordt opgebouwd. Wil je weten wat de kosten zijn voor jouw project? Vraag dan een specifieke offerte aan. Wil je de wensen graag eens bespreken, mogelijkheden weten en hierover advies inwinnen? Bel of mail ons dan gerust eens.

Offerte aanvragen