• Maatwerk trappen
 • Seriematige trappen
 • Next Step Traprenovatie
 • Inspiratie
 • Over ons
Home / Maatwerk trappen / Keepboomtrap

Keepboomtrap

De Vries Trappen is dé specialist voor maatwerk trappen. Deze kan de klant naar eigen wens samenstellen, dus er kan ook voor een keepboomtrap gekozen worden. Vraag vandaag nog een offerte aan voor één of meerdere trappen!

Wat is een keepboomtrap?

Bij een keepboomtrap liggen de traptreden op de trapboom in plaats van via een uitsparing in de boom. Hierdoor is de trapboom niet langer zichtbaar tijdens het belopen van de trap. Keepbomen heb je ook nog in verschillende vormen. Zo is er een keepboomtrap met wel, waarbij de traptreden oversteken.

Daarnaast is er een bloktrap met rechte hoeken en een zogenoemd z-profiel. Bij een z-profiel zijn de stootborden teruglopend of schuin. Dit creëert een bijzonder effect in de woning of een kantoor. Hieronder hebben we de verschillende soorten keepboomtrappen weergegeven.

Soorten trappen

Bij De Vries Trappen kun je alle kanten op wat betreft soorten en stijlen,van modern tot klassiek. De klant bepaalt eveneens zelf de keuze qua houtsoort, zoals eikenhout of essenhout. Deze zijn weergegeven in onze uitgebreide catalogus. De Vries Trappen biedt de volgende grondvormen, waarbij de keepbomen toegepast kunnen worden:

Offerte aanvragen voor nieuwe trap

Open keepboomtrap

Zoals weergegeven kan de klant kiezen voor een open keepboomtrap. Er zijn verschillende redenen om voor dit type trap te kiezen. De trap geeft namelijk een ruimtelijk gevoel in huis. Dit komt doordat er tussen de treden door gekeken kan worden. Ook lopen de verschillende verdiepingen in de woning mooier in elkaar over.

Daarnaast profiteert de klant ook nog eens van onderhoudsgemak. Zonder stootborden kan er makkelijker schoongemaakt worden. Uiteindelijk is een open keepboomtrap over het algemeen voordeliger dan een dichte trap.

Dichte keepboomtrap

Ook dichte trappen bieden diverse voordelen voor de klant. De trap is namelijk veiliger vanwege de stootborden. De stootborden zorgen tevens voor isolatie voor zowel warmte als geluid. Bij een dichte keepboomtrap kan er gekozen worden voor een toilet of berging onder de trap.

Voordelen van De Vries Trappen

 • Eigen fabricage en dus garantie op kwaliteit
 • Productie door moderne CNC machines, voor trappen op maat
 • Hoge mate van flexibiliteit
 • Antislip mogelijkheden
 • We komen alles bij je opmeten.
 • Afspraak is afspraak. Ook over de kosten
 • 5 jaar garantie
 • Niet tevreden? We maken het voor jou in orde

Duurzaamheid

Wij vinden het belangrijk dat een trap goed is voor het milieu. Dit dragen wij uit door middel van duurzame houtsoorten en een efficiënt productieproces. We verspillen zo weinig mogelijk en kiezen bij voorkeur voor milieubewust FSC®-hout. Wij zullen dan ook geen tropische houtsoorten aanbieden, omdat deze niet duurzaam zijn. Op die manier dragen wij ons steentje bij!

Keepboomtrap kopen

Ben je geïnteresseerd in het kopen van keepboomtrappen, bijvoorbeeld voor een groot project? Of zoek je juist één unieke trap? Dan vraag je gemakkelijk een offerte aan bij De Vries Trappen. Wij komen zo snel mogelijk bij je terug met de prijs ervan.

Wil je een bezoek brengen aan onze showroom in Heerenveen? Plan dan een afspraak in. Wij zijn op afspraak geopend voor klanten via aannemers en dealers.