• Maatwerk trappen
 • Seriematige trappen
 • Next Step Traprenovatie
 • Inspiratie
 • Over ons
Home / Trapbomen

Trapbomen

Bij De Vries Trappen bestel je één of meerdere trappen met houten trapbomen. De wensen van de klant en de mogelijkheden worden hierbij meegenomen. Vraag vandaag nog een offerte aan!

Betekenis van een trapboom

Je vraagt je wellicht af: wat is een trapboom? De trapbomen, ook wel wangen genoemd, zitten aan de zijkant van de trap. De traptreden en stootborden zitten bevestigd aan deze balken. Over het algemeen is een trapboom minder bekend dan bijvoorbeeld stootborden of de trapleuning. Desondanks is het wel een belangrijk onderdeel van een trap.

Een trap heeft meestal twee trapbomen: de binnenboom en buitenboom. De trapboom bevestigd aan de muur wordt de buitenboom genoemd. De binnenboom zit vast aan de trapspil. De afmetingen van een trapboom worden bepaald op basis van de optrede (verticale afstand tussen traptreden) en aantrede (breedte van een traptrede). Daarnaast is natuurlijk de grondvorm van een trap ook belangrijk.

Offerte aanvragen voor nieuwe trap

Trapboom van hout

De Vries Trappen produceert houten maatwerk trappen. Deze worden ook door ons geleverd en gemonteerd. De klant heeft veel keuze op het gebied van hout. Ten eerste is hout een échte sfeermaker in het interieur. Een houten trap zorgt voor een extra knus gevoel in huis. De klant heeft de keuze uit bijvoorbeeld vurenhouten, luxe donker notenhout, robuust hardhout, tijdloos eikenhout en licht essenhout. Voor elk interieur is er dus wel een houten trap beschikbaar, uiteraard met trapbomen van hout. Trapbomen zijn niet los te bestellen.

Met hout kun je alle kanten op. We kunnen ons dan ook voorstellen dat het lastig kiezen is voor de klant. Op onze inspiratiepagina hebben we een aantal voorbeelden van trappen weergegeven. Elk project is uitgebreid uitgelegd, met bijbehorende details: grondvorm, houtsoort, afmetingen en andere bijzonderheden. Uiteraard mogen afbeeldingen niet ontbreken. Een bezoek brengen aan onze showroom? Plan dan een afspraak in. Wij zijn op afspraak geopend voor klanten via aannemers en dealers.

Trapboom
Trapbomen
Trapbomen

Verschillende grondvormen mogelijk

Door de jaren heen hebben onze trapspecialisten veel verschillende trappen ontworpen, geproduceerd en gemonteerd. Daardoor is er veel mogelijk qua type grondvorm. Afhankelijk van de ruimte kan de klant bijvoorbeeld kiezen voor een rechte steektrap, halfslag trap of dubbelkwart trap. Daarnaast kunnen andere trapelementen bepaald worden, zoals trapleuningen, stootborden, trapbomen, balusters en balustrades. Alles wordt op maat gezaagd in onze eigen fabriek.

Het design van een trap is erg belangrijk. Vandaar dat wij ook verschillende stijlen trappen aanbieden: klassiek, modern en design. Een klassieke trap geeft een luxe uitstraling en sfeer aan de woning. Ook kan er gekozen voor een strakke en bijzondere stijl, dankzij onze moderne trappen en design trappen. Er is veel mogelijk, neem bij vragen gerust contact met ons op.

Met een focus op duurzaamheid

Bij houten trapbomen, net als alle andere onderdelen van een trap, wordt rekening gehouden met het milieu. Tijdens het maken van trapbomen wordt er gelet op de keuze qua hout en zorgen we voor een milieuvriendelijk productieproces. We maken uitsluitend gebruik van hout met een FSC®-certificaat.

De moderne CNC-machines in onze trappenfabriek maken het ons mogelijk om professioneel te werk gaan. De klant kan uiteindelijk rekenen op een duurzaam product dat lang mee gaat.

Voordelen van De Vries Trappen

 • Eigen fabricage en dus garantie op kwaliteit
 • Productie door moderne CNC machines, voor trappen op maat
 • Hoge mate van flexibiliteit
 • Antislip mogelijkheden
 • We komen alles bij je opmeten.
 • Afspraak is afspraak. Ook over de kosten
 • 5 jaar garantie
 • Niet tevreden? We maken het voor jou in orde

Trappen met trapbomen kopen

Ben je geïnteresseerd in het kopen van trappen met trapbomen? Dan vraag je gemakkelijk een offerte aan bij De Vries Trappen. Zelf een trap plaatsen? Neem dan eens een kijkje bij Trappenmaat van De Vries Trappen. Hier bestel je een bouwpakket dat je zelf in elkaar kunt zetten!