• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Trapspil

Trapspil

Bij De Vries Trappen kun je terecht voor advies over alle traponderdelen, zo ook de trapspil. Wat is het en wat is het verschil tussen een hoofdspil en een hulpspil? Lees snel verder.

Wat is een trapspil?

Kort gezegd, is de trapspil de verticale paal op de vloer waar de trap op steunt waaromheen de treden zijn geplaatst. Deze spil is niet alleen een structureel element.

De spil zorgt voor stabiliteit en stevigheid van de trap. Zonder een sterke en goed geplaatste trapspil zou de trap niet veilig of comfortabel zijn om te gebruiken. Het gaat niet alleen om functionaliteit, de trapspil kan ook een kunstwerk op zich zijn. Afhankelijk van het materiaal en het ontwerp kan de spil variëren van eenvoudig en strak tot sierlijk en gedetailleerd.

Benieuwd naar andere termen en betekenissen? Neem dan een kijkje op onze uitgebreide pagina over traptermen.

Trapspil
moderne trappen

De hulpspil

De hulpspil is misschien een onbekende term, maar in de wereld van trappen is het een belangrijk concept. De hulpspil is, simpel gezegd, een extra spil die wordt gebruikt bij grotere of complexere trappen om extra steun en stabiliteit te bieden.

Bij grotere wenteltrappen kan de last op de centrale spil te groot worden. Hier komt de hulpspil van pas. Deze wordt geplaatst om de belasting te verdelen en de structuur van de trap te versterken. Dit is vooral belangrijk in openbare gebouwen of bij trappen die veel worden gebruikt.

Op zoek naar een nieuwe trap?

Vraag meteen een offerte aan of neem contact op om de kosten voor jouw nieuwe trap te ontdekken. Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend.

Vraag offerte aan