• Maatwerk trappen
 • Seriematige trappen
 • Next Step Traprenovatie
 • Inspiratie
 • Over ons
Home / Balustrade

Balustrade

Als trappenspecialist bieden wij trappen in alle soorten en maten, aangepast op de ruimte en wensen van de klant. Dus ook voor trappen met een balustrade zit je goed bij De Vries Trappen. Verder bepaalt de klant het gehele design van de trap, van de traptreden tot de trapleuningen.

Betekenis van een balustrade

Je vraagt je misschien af: wat is een balustrade? Dit is een hekwerk dat aan de zijkant van de trap is bevestigd, met dezelfde stijgingshoek als de trap. Hierdoor voorkomt het valpartijen. Van oudsher is een balustrade opgebouwd uit verschillende balusters. Tegenwoordig wordt een balustrade ook wel een reling genoemd. Alhoewel balustrades bij ons niet los te bestellen zijn, worden ze wanneer dit nodig is bij de maatwerk trap gemonteerd. Dit is geheel in het gewenste design.

Maatwerk trap met houten balustrade

Bij De Vries Trappen bestel je bijvoorbeeld meerdere houten trappen voor een nieuwbouwproject. Maar ook voor één unieke trap met houten balustrade zit je goed. Hout is het perfecte materiaal om trappen van te maken. Het is namelijk makkelijk te bewerken en beschikbaar in veel verschillende soorten. Bovenal is hout gewoon een échte sfeermaker in de woning. Een houten balustrade past perfect bij zowel een moderne trap, een klassieke trap als een design trap.

Naast het design is de vorm van de trap ook belangrijk. Wat dat betreft zijn er ook veel opties: van simpele steektrappen tot een unieke s-trap. Ook kan er gekozen worden voor zowel open trappen als dichte trappen. Beide opties hebben zo hun voordelen. Een dichte trap zorgt voor geluidsdemping en warmte-isolatie. Aan de andere kant geeft een open trap meer ruimtelijk gevoel. Onze trapspecialisten denken graag mee over de mogelijkheden.

Betonlook traptreden
Balustrade
Balustrade

Trap met balustrade: diverse designs

De trappen met balustrades zijn in verschillende designs beschikbaar. Door de jaren heen hebben wij verschillende voorbeelden van trappen verzameld als inspiratie. Bij ons betekent maatwerk dat we bij montagetrappen die we zelf monteren van tevoren langskomen met onze inmeetservice.

De Vries Trappen is gevestigd in het Friese Heerenveen en levert door heel Nederland. Het proces wordt vooraf duidelijk gecommuniceerd. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan. Na de montage profiteert de klant van vijf jaar garantie.

Oog voor onze klanten én milieu

Duurzaamheid vinden wij erg belangrijk. Het hout dat wij gebruiken voor zowel de trap als balustrade heeft bij voorkeur een FSC®-keurmerk, vervaardigd uit een goed beheerd bos. Dit hout is dan altijd op een sociaal en ecologisch verantwoorde manier geproduceerd.

Voordelen van De Vries Trappen

 • Eigen fabricage en dus garantie op kwaliteit
 • Productie door moderne CNC machines, voor trappen op maat
 • Hoge mate van flexibiliteit
 • Antislip mogelijkheden
 • We komen alles bij je opmeten.
 • Afspraak is afspraak. Ook over de kosten
 • 5 jaar garantie
 • Niet tevreden? We maken het voor jou in orde

Trappen met balustrades kopen

Ben je geïnteresseerd in het kopen van trappen met balustrades? Dan vraag je gemakkelijk een offerte aan bij De Vries Trappen. Wil je een bezoek brengen aan onze showroom? Plan dan een afspraak in. Wij zijn op afspraak geopend voor klanten via aannemers en dealers.

Zelf een trap plaatsen? Neem dan eens een kijkje bij Trappenmaat van De Vries Trappen. Hier bestel je jouw eigen bouwpakket dat je zelf in elkaar kunt zetten!