• Maatwerk trappen
  • Inspiratie
  • Seriematige trappen
Home / Projecten / Project | Van Westerkerk naar Bunk Hotel in Utrecht

Van Westerkerk naar Bunk Hotel in Utrecht

Bijzonder project De Vries Trappen

Wie eerst dacht dat het een dancekelder zou worden, had het mis. De Westerkerk in Utrecht wordt omgebouwd tot een vestiging van Bunk Hotels en wij mochten daar aan meewerken! Niet alleen mochten we meedenken over de uitvoering van de trappen, ook was er in dit geval een specifieke brandvertragende behandeling vereist.

Van kerk naar hotel

Geen beter overleg dan overleg op de werklocatie! Onze mannen zijn zodoende naar Utrecht vertrokken, waar ze samen met een projectleider en een inmeter de zaken hebben doorgenomen. Er waren Vuren grijs gegronde trappen nodig, maar in een verlengde versie. De trap moest namelijk tussen een oud gewelf passen in de nok van de kerk. Juro heeft deze trappen brandwerend gemaakt en grijs gegrond. De trappen die links en rechts van de entree zitten, zijn onze eigen behandelde Eiken trappen. Verder worden de trappen nog grotendeels bekleed met diverse vloerbedekkingen. We zijn benieuwd naar het eindresultaat!

Biologisch Buurthuis

Ook waren er plannen voor een biologisch restaurant en een bar in de Westerkerk, dit initiatief wordt gewoon doorgezet. Wel is het de bedoeling dat dit hotel een soort buurthuis 2.0 wordt. Dit betekentdus een ruimte met buurtfunctie, waarbij ’s avonds de stoelen aan de kant gaan voor bijvoorbeeld een bingo of lezing!

Westerkerk

Wat bijzonder is aan dit project, is dat het Bunkhotel oude elementen van de kerk terug laat komen in het nieuwe ontwerp. De kerk wordt dus niet helemaal van top tot teen gestript. Zo kun je straks de houten vloeren terug zien, worden de kerkbanken hergebruikt en krijgt het orgel een speciale plek.

Nieuwe hotspot

Vanaf mei of juni zal deze nieuwe hotspot gereed zijn voor de eerste overnachtingen. Je boekt al een van de 46 unieke kamers voor een hostelprijsje!