• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Projecten / Project | BUNK Hotel Utrecht

Van Westerkerk naar BUNK Hotel in Utrecht

Uniek project in hartje Utrecht

De Westerkerk in Utrecht heeft een flinke transformatie ondergaan. Het monumentale pand uit 1891 werd omgebouwd tot een ontmoetingsplek met een gezellig café, restaurant en overnachtingsmogelijkheden.

En we moeten zeggen, het is een prachtige plek geworden. Veel originele elementen uit de kerk hebben een centrale plek gekregen in de beleving. Zo is het orgel behouden gebleven en zijn de kerkbanken hergebruikt om een groot houten blok te creëren die plaats biedt aan de keuken, bar en hotelkamers. Een uniek project waar wij ook een bijdrage aan mochten leveren. Eerder dit jaar mochten wij het gebouw voorzien van houten trappen!

Diverse trappen

Op verschillende plekken in de kerk waren nieuwe trappen nodig, allemaal met een eigen ontwerp en stijl. Bij de entree plaatsten we aan beide zijden twee eiken trappen die we zelf behandeld hebben. Verder hebben we trappen in de verschillende trappenhuizen geplaatst. Deze trappen zijn voorzien van vurenhouten traptreden die vervolgens bedekt zijn met een stijlvolle vloerbedekking. Om het gewelf in de nok van de kerk te bereiken moest er een speciale verlengde trap komen. De vurenhouten trappen werden voorzien van een brandwerende coating door Juro Coating.

Gedegen voorbereiding

Een uniek project als dit vergt een gedegen voorbereiding. Wie de foto’s bekijkt zal het niet verbazen dat deze trappen niet de meest gangbare afmetingen hebben. Onze trappenstellers en inmeter hebben de werklocatie daarom vooraf samen met de projectleider intensief geïnspecteerd voordat er over werd gegaan tot het ontwerpen van de trappen.

keldertrappen

Over Bunk Hotels

BUNK Hotels slaat een brug tussen hotels en hostels door betaalbare, comfortabele kamers te combineren met slim ontworpen privé pods. In Utrecht is de eerste BUNK vestiging op 20 juni geopend, en in de nazomer van 2019 volgt een tweede locatie in Amsterdam Noord. BUNK maakt comfort en design toegankelijk voor mensen zonder dikke portemonnee. Zij willen gastvrijheid opnieuw uitvinden en hun gasten verwonderen met kunst, oprechte vriendelijkheid en (h)eerlijke voeding.