• Maatwerk trappen
 • Seriematige trappen
 • Next Step Traprenovatie
 • Inspiratie
 • Over ons
Home / HPL traptreden

HPL traptreden

Kies voor trappen met HPL traptreden en profiteer van vele voordelen. Zo zijn onze Next Step designs antislip, onderhoudsarm en krasbestendig. Voor ieder interieur is er een bijpassend design beschikbaar. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden.

Wat zijn HPL traptreden?

HPL staat voor High Pressured Laminate. Dit zijn drie verschillende lagen: de basislaag, de decoratielaag en de bovenplaat. De basislaag bestaat uit diverse lagen kraftpapier met fenolhars. De decoratielaag zorgt voor de look van de HPL traptreden. Als laatst maakt de bovenste laag van melaminehars de treden krasbestendig. Uiteindelijk worden de lagen onder hoge druk samengeperst tot keiharde plaat.

Benieuwd naar de voordelen van HPL traptreden? De treden zijn onderhoudsarm, gemakkelijk schoon te houden, waterbestendig en slijtvast. De klant hoeft zich geen zorgen te maken over slijtage en schilderwerk. De trap kan belopen worden met alle soorten schoeisel, maar ook op sokken kan dit zonder gevaar. De treden zelf zijn namelijk volledig antislip! De antislip structuur zit verwerkt in de HPL treden, antislip-strips zijn hierdoor overbodig.

Vraag offerte aan

HPL traptreden – designs

De Next Step traptreden zijn beschikbaar in maar liefst twaalf verschillende designs. Bekijk ze in onze catalogus. Wat dacht je bijvoorbeeld van betonlook traptreden met Narvic Dock? Of geheel witte traptreden met Snow White?

Narvin DockNarvin Dock
Snow WhiteSnow White
Chalet OakChalet Oak
Night AshNight Ash
River PineRiver Pine

Houten trappen op maat

De Vries Trappen levert zowel maatwerk trappen als seriematige trappen, bijvoorbeeld voor een groot nieuwbouwproject. Hout is het ideale materiaal om trappen van te maken. Het is mooi te bewerken en zorgt voor een warm en knus gevoel. Kies uit vele verschillende soorten trappen, zoals een rechte steektrap of een halfslag trap, een voorbeeld van een ruimtebesparende trap.

Naast de grondvorm van de trap bepaalt de klant ook het design ervan. Voorbeelden worden weergegeven op onze inspiratiepagina, bijvoorbeeld als klassiek, design of modern.

Oude trap vernieuwen met HPL traptreden

Liever een versleten trap voorzien van nieuwe HPL traptreden? Neem dan een kijkje bij onze renovatietak Next Step Traprenovatie. Zij maken gebruik van overzettreden. Deze worden over de bestaande traptreden heen geplaatst, waardoor de trap vaak zonder hak- en breekwerk en al binnen één dag weer als nieuw is.

Voordelen van De Vries Trappen

 • Eigen fabricage en dus garantie op kwaliteit
 • Productie door moderne CNC machines, voor trappen op maat
 • Hoge mate van flexibiliteit
 • Antislip mogelijkheden
 • We komen alles bij je opmeten.
 • Afspraak is afspraak. Ook over de kosten
 • 5 jaar garantie
 • Niet tevreden? We maken het voor jou in orde

Duurzame keuze

Wist je dat Next Step HPL traptreden een milieuvriendelijke optie is? Next Step is namelijk recyclebaar, 100% natuurlijk en vrijwel CO2 neutraal. Al het hout waar De Vries Trappen gebruik van maakt is duurzaam. De trappen met het FSC®-keurmerk zijn vervaardigd uit hout afkomstig uit een goed beheerd bos. Dat betekent dat het hout op een sociaal en ecologisch verantwoorde manier geproduceerd is.

Trap met HPL traptreden bij De Vries Trappen

Wij zijn een toeleverancier voor aannemers en dealers. Ben je geïnteresseerd in het kopen van trappen met HPL traptreden, bijvoorbeeld voor een groot project? Dan vraag je eenvoudig een offerte aan bij De Vries Trappen. Wij komen zo snel mogelijk bij je terug met de prijs van een nieuwe trap. Wil je een bezoek brengen aan onze showroom in Heerenveen? Plan dan een afspraak in. Wij zijn op afspraak geopend voor klanten via aannemers en dealers.