• Maatwerk trappen
  • Inspiratie
  • Seriematige trappen
Home / Een trap in uw nieuwbouw woning

Trap nieuwbouw

Het bouwen van een nieuwbouwwoning is een unieke gelegenheid om uw woonomgeving precies naar uw eigen wensen in te richten. Een frisse start, waarmee u geen rekening hoeft te houden met de voorkeuren van vorige bewoners. Een vrij essentieel onderdeel van uw nieuwbouw woning is de trap. Wat is er allemaal mogelijk? En waar moet u rekening mee houden bij nieuwbouw? We leggen het uit.

Ruime keuze in houten trappen

In nieuwbouw woningen met meerdere niveaus wordt ruimte overgelaten voor de trap, het trapgat. De invulling die hier vervolgens aan wordt gegeven is afhankelijk van uw wensen en eisen. De meeste nieuwbouw woningen worden standaard uitgerust met een vurenhouten trap, voorzien van witte grondverf. Vurenhouten trappen zijn een voordelige en flexibele optie die u naar eigen smaak kunt verven. Ook is het makkelijk te bewerken en snel te produceren.

U kunt ook kiezen voor hardhouten trappen. Het voordeel van hardhout, zoals bijvoorbeeld eiken, essen of noten, is dat ze sterker zijn dan vurenhout. Ze gaan dan ook langer mee en vertonen minder snel gebruikssporen. Met verschillende oliesoorten kunt u prachtige tinten aan het hardhout geven. Let wel: hardhout is duurder in vergelijking met vurenhout.

Ideaal voor nieuwbouw: Next Step

Hoewel de nieuwbouw in Nederland meestal voorzien wordt van houten trappen, zien we af en toe nog een betonnen- of een metalen trap voorbijkomen. Enorm slijtvast, maar natuurlijk niet de meest sfeervolle optie. Wanneer u hoge eisen stelt aan zowel duurzaamheid als design, bieden Next Step treden uitkomst. Dit materiaal heeft een houten kern die is omhuld met een extreem slijtvaste HPL toplaag, die ook nog eens in verschillende designs geleverd kan worden. Door de harde toplaag zijn Next Step traptreden ruwbouwbestendig, ideaal voor de nieuwbouw dus!

De basis voor uw interieur

Vloer en trap in dezelfde stijl

Next Step treden kunnen gecombineerd worde met kliklaminaat in dezelfde stijl. Een uitstekende basis voor uw nieuwbouw woning!

Meer informatie

Het afwerken van een nieuwbouw trap

Het afwerken van de trap is iets wat u het best voor het laatst kunt bewaren. De treden wordt niet mooier van alle werkschoenen die tijdens de bouw in aanraking komen met de traptreden. Het is daarom zaak om de traptreden goed te beschermen. Dit gebeurt meestal met een hardboard beschermingslaag en/of plastic.

Next Step treden zijn beter bestand tegen ruwbouw. Toch worden ze standaard voorzien van een plastic beschermingslaag. Ook bij Next Step treden kan daarnaast een extra hardboard beschermingslaag geen kwaad. Zo ben je er zeker van dat de traptreden niet beschadigen door bijvoorbeeld vallend gereedschap of meubilair.

Wanneer u op de bovenste verdiepingen klaar bent met klussen en verhuizen, is het moment aangebroken om de trap af te werken. Afhankelijk van de treden die u gebruikt, kunt u de trap afkitten en verven. Het afwerken van de trap is dus echt de laatste stap bij een nieuwbouw woning.