• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Trap nieuwbouw

Trap nieuwbouw

Vurenhouten trap voor nieuwbouw

In nieuwbouw woningen met meerdere niveaus wordt ruimte overgelaten voor de trap, het trapgat. De invulling die hier vervolgens aan wordt gegeven is afhankelijk van de wensen en eisen van de klant. Een vurenhouten trap in nieuwbouwwoningen is de voordeligste optie, voorzien van witte grondverf. Vurenhouten trappen zijn een voordelige en flexibele optie die naar eigen smaak geverfd kunnen worden. Ook is deze makkelijk te bewerken en snel te produceren.

Daarnaast biedt De Vries Trappen hardhouten trappen. Het voordeel van hardhout, zoals bijvoorbeeld eiken, essen of noten, is dat ze sterker zijn dan vurenhout. Ze gaan dan ook langer mee en vertonen minder snel gebruikssporen. Met verschillende oliesoorten kunnen er prachtige tinten aan het hardhout gegeven worden. Hardhout is duurder in vergelijking met een vurenhouten trap voor nieuwbouw.

Eiken Z-trap tussen wanden close-up
Moderne trap
Nieuwe trap bestaande woning
Nieuwe trap bestaande woning

Nieuwbouw trap bekleden

Een duurzame manier om een nieuwbouw trap te bekleden is met onze Next Step treden. Hoewel de nieuwbouw in Nederland meestal voorzien wordt van houten trappen, zien we af en toe nog een betonnen- of een metalen trap voorbij komen. Enorm slijtvast, maar natuurlijk niet de meest sfeervolle optie. Met Next Step traptreden profiteert de klant van een mooi design en duurzaamheid.

Wanneer er gekozen wordt voor deze traptreden om een nieuwbouw trap te bekleden, dan is er een scala aan designs beschikbaar. Bovendien heeft dit materiaal een houten kern die is omhuld met een extreem slijtvaste HPL toplaag. Dit maakt het de ideale optie voor een trap in de nieuwbouw.

Open trap nieuwbouw

Er zijn veel redenen waarom er voor een open trap in de nieuwbouw gekozen kan worden. Dit type trap zonder stootborden geeft de nieuwbouwwoning een ruimtelijk gevoel en een moderne uitstraling. Dankzij het doorgelaten licht lijkt de ruimte groter. Ook lopen verschillende verdiepingen mooi in elkaar over met een open nieuwbouw trap.

Een ander voordeel is het onderhoudsgemak. De klant kan de traptreden eenvoudig schoonmaken vanuit alle hoeken. Qua prijs is een open trap een voordelige optie.

Dichte trap nieuwbouw

Uiteraard kan er ook gekozen worden voor dichte nieuwbouw trap. Dit type trap is een unieke aanwinst voor iedere woning. Tevens is een dichte trap veiliger, isolerend en werkt het geluidsdempend. De beschikbare ruimte onder een dichte trap kan gebruikt worden voor een toilet of berging. Voor advies kan er altijd contact opgenomen worden met De Vries Trappen.

Vloer en trap in dezelfde stijl

Next Step treden kunnen gecombineerd worde met kliklaminaat in dezelfde stijl. Een uitstekende basis voor jouw nieuwbouw woning!

Meer informatie

Afwerking van trap nieuwbouwwoning

Het schilderen van bijvoorbeeld een vurenhouten nieuwbouw trap is iets wat het best voor het laatst bewaard kan worden. De trap wordt namelijk in grondverf geleverd. De treden worden niet mooier van alle werkschoenen die tijdens de bouw in aanraking komen met de traptreden. Het is daarom zaak om de traptreden goed te beschermen. Dit gebeurt meestal met een hardboard beschermingslaag en/of plastic.

Next Step treden zijn beter bestand tegen ruwbouw. Toch worden ze standaard voorzien van een plastic beschermingslaag. Ook bij Next Step treden kan daarnaast een extra hardboard beschermingslaag geen kwaad. Zo is de klant er zeker van dat de traptreden niet beschadigen door bijvoorbeeld vallend gereedschap of meubilair.

Nadat het klussen en verhuizen afgerond is, is het moment aangebroken om de trap af te werken. Afhankelijk van de gekozen treden, kan de trap gekit en geverfd worden. Voor zowel een nieuwbouw trap als een nieuwe trap in een bestaande woning zit je goed bij De Vries Trappen.