• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Projecten / Project | 75 woningen Mooi Harinxmaland in Sneek

Project | 75 woningen Mooi Harinxmaland in Sneek

In opdracht van Zwanenburg Projecten is aannemer Kuin bezig met de realisatie van 75 nieuwbouwwoningen in de wijk Harinxmaland in Sneek. Al deze woningen worden door ons seriematige team van trappen voorzien.

Foto: mooiharinxmaland.nl 

 

Over het project

Mooi Harinxmaland maakt deel uit van de woonwijk Harinxmaland aan de noordkant van Sneek. Op deze plek stond vroeg Harinxma State, waar de welgestelde Friese familie Harinxma vroeger woonde. In 2018 werden hier al 66 woningen opgeleverd , nu worden hier nog eens 75 woningen bijgebouwd. De wijk ‘Mooi Harinxmaland’ kent maarliefst 27 verschillende type woningen, voor een deel vrijstaand en halfvrijstaand. Betaalbare huurwoningen, koopwoningen voor starters tot luxe vrije kavels aan het water. Alle woningen zijn reeds verkocht door Makelaardij Hoekstra en Makelaardij Friesland. Bron foto: mooiharinxmaland.nl 

Noodtreden vervangen door hardhouten treden

Bij het bouwen van nieuwbouwwoningen is de trap één van de eerste elementen die wordt geplaatst, al tijdens de ruwbouwfase. Gedurende de bouw moet iedereen immers naar boven kunnen komen. Hierdoor kan de trap beschadigd raken. Dit kan voorkomen worden door de trap te verpakken met plastic, hardboard en U-profielen, maar als het om blank houten treden gaat die in de ruwbouwfase worden gemonteerd, zien we dat het vaak mis gaat en de treden door vocht beschadigen, hoe goed de treden ook worden ingepakt. De gevolgen zijn dan nog groter. In overleg met opdrachtgever Kuin werd er in dit project een andere oplossing gekozen. De trappen die uiteindelijk hardhouten treden zoals Essen of Eiken zouden krijgen, werden eerst voorzien van vurenhouten noodtreden die later pas vervangen worden door de uiteindelijke treden.

Verwerking resthout noodtreden

Voor de verwerking van het resthout van deze treden hebben we overigens een samenwerking met een sociale werkplaats die er o.a. plantenstokken van maakt. Dit is één van de uitkomsten van de afvalchallenge die we in 2020 met onze medewerkers hebben gedaan, om 20% extra hout te besparen en andere toepassingen te vinden voor ons resthout.

 

Trapmontage
Trap montage
Montage van traptreden
Dichte trap
Trap monteren bij project Harinxmaland Sneek
Trapmontage

Next Step traptreden

Wanneer een bewoner heeft gekozen voor onze Next Step treden is het niet nodig om met noodtreden te werken; deze treden zijn slijtvast, antislip, krasvrij, waterbestendig, gemakkelijk schoon te maken… Een trap van Next Step is ruwbouwbestendig.

Meer over Next Step

Over de aannemer

Kuin is als aannemer, vastgoedontwikkelaar en vastgoedbelegger met name actief in Noord-Holland, Flevoland en Friesland. Tijdens de bouw begeleidt het aannemingsbedrijf projecten van ontwerp tot en met de oplevering. Kuin ontwikkelt nieuwbouwprojecten en transformeert inbreilocaties tot plezierige woonomgevingen. Het bedrijf verhuurt ook woningen, met name zelf gebouwde nieuwbouw. In de loop der jaren heeft Kuin samenwerkingen opgebouwd met diverse vaste onderaannemers, projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen en andere opdrachtgevers.

Meer over Kuin