• Maatwerk trappen
 • Seriematige trappen
 • Next Step Traprenovatie
 • Inspiratie
 • Over ons
Home / Maatwerk trappen / Antislip trap

Antislip trap

Hoewel het niet verplicht is, zien we dat veel mensen toch kiezen voor een antislip trap. Een valpartij van de trap is namelijk één van de meest voorkomende ongelukken binnenshuis. Gelukkig kan dit gemakkelijk voorkomen worden door de trap antislip te maken. Dit kan bij ons op verschillende manieren: je kunt kiezen voor antislip strips in jouw houten trap, óf voor treden van Next Step. Wat dat precies is, leggen we je graag uit.

HPL-materiaal

Voor onze Next Step overzettreden, stootborden én bijpassende vloeren kiezen wij voor HPL-materiaal. HPL staat voor High Pressured Laminate. Drie verschillende lagen: de basislaag, de decoratielaag en de bovenlaag worden onder hoge druk samengeperst tot één keiharde plaat. Dit zorgt er voor dat het materiaal enorm slijtvast en kleurvast is.

Bovendien zul je weinig onderhoud aan de trap of vloer hebben omdat ze eenvoudig schoon te houden zijn en geen lak vereisen. Naast een slijtvaste en kleurvaste trap, haal je hier ook een antislip trap mee in huis. Dankzij de speciale antislip structuur (R10) in de treden is uitglijden namelijk verleden tijd.

Antislip strip trapRubber
RVS antislip strip trapRoestvrijstaal

Voordelen van een HPL-traprenovatie op een rijtje

 • Slijtvast: een vloer wordt vaak intensief gebruikt. De Next Step vloerdelen zijn keihard, slijtvast en blijvend mooi.
 • Antislip: door een speciale antislip structuur is de kans op uitglijden heel klein.
 • Onderhoudsarm: een vloer van Next Step blijft mooi en sterk, zonder er iets voor te doen.
 • Kleuren: voor elk interieur is er een passend Next Step design.
 • Kleurvast: de vloerdelen worden onder hoge temperatuur in de juiste kleur geperst. Hierdoor zijn ze beschermd tegen UV-straling en zonlicht.
 • Milieuvriendelijk: de vloerdelen zijn FSC®-gecertificeerd.
 • Eenvoudig schoon te houden: de toplaag van de Next Step vloerdelen is bestand tegen hitte en vlekken.
 • Waterbestendig: er zijn geen kieren of gaatjes waarin vocht kan nestelen.
Dubbele rubberen strips
Dubbele RVS strips

Antislip in jouw huidige trap

Wanneer je de keuze maakt voor een trap met antislip, worden de sleuven bij ons in de fabriek in de traptreden gefreesd. Heb je echter al een trap zonder antislip en wil je deze na het lezen van dit artikel alsnog voorzien van antislip strips? Lees dan hieronder verder.

Lees verder

Traprenovatie door Next Step

Bij De Vries Trappen richten we ons voornamelijk op volledig nieuwe trappen, maar bij onze renovatietak Next Step Traprenovatie ligt de focus op de renovatie van de bestaande trap. Een compleet nieuwe uitstraling zonder dat er een volledig nieuwe trap in komt.

Door het gebruik van overzettreden, creëren wij een trap die voldoet aan jouw wensen. Passend bij ieder interieur met voordelen zoals slijt-, kleurvast en antislip. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor jouw traprenovatie!

Vrijblijvende afspraak maken

Traprenovatie zelf doen

Wil je een nieuwe uitstraling creëren en ben je zelf een handige klusser? Of ken je iemand die jouw trap kan renoveren? Bestel dan eenvoudig losse traponderdelen om deze vervolgens zelf te monteren. Onze HPL-overzettreden plaats je bijvoorbeeld vrij eenvoudig over de versleten traptreden heen. Daarnaast kun je kiezen voor nieuwe stootborden. Dit is eveneens ideaal voor wanneer je je open trap dicht wilt maken.

Naast overzettreden en stootborden maak je de traprenovatie helemaal af met bijpassende vloeren. Deze zijn beschikbaar in tal van designs bijpassend aan onder andere de overzettreden. Ook voor afwerkstrips, losse neuzen, ondervloeren, plakplinten en montagebenodigdheden (zoals kit en lijm) zit je goed bij Trappenmaat.

Naast tal van producten met verschillende mogelijkheden in designs, zijn er voor een aantal producten ook verschillende maten. De overzettreden en stootborden zijn beschikbaar in 1 meter en 1,5 meter. Kies de maat die het dichtst bij de gewenste maat in de buurt komt. Bij ontvangst zaag je ze precies op maat. Vloeren bestel je per 1,90 m². Bestel het aantal gewenste producten en jouw bestelling zal vanaf 10 werkdagen op locatie worden bezorgd. Ook hier gelden natuurlijk de voordelen die het materiaal met zich meebrengt, zoals onder andere antislip!

Noce Romantica [4447]
Narvic Dock [3243]
next step designMonocrete [3563]
Sunday Oak [4080]
Country Oak [4164]

Traprenovatie open of dichte trap

Een traprenovatie is mogelijk voor zowel een open als dichte trap. Bij een open trap plaats je nieuwe overzettreden en kies je eventueel voor een nieuwe vloer en plinten. Open trappen zorgen voor extra veel licht, een open uitstraling en een ruimtelijk effect. Verdiepingen lopen mooi in elkaar over na een open traprenovatie.

Bij een dichte trap kun je eveneens de stootborden vervangen door onze HPL-stootborden. Het stevige materiaal zorgt ervoor dat ze niet zullen slijten. Een dichte traprenovatie zorgt voor een isolerende werking voor zowel warmte als geluid. Daarnaast valt er geen stof tussen de treden en heb je extra ruimte onder de trap voor een toilet of opbergruimte.

Betonlook, zwart of blauwstaal looks

Laat je de traprenovatie uitvoeren door Next Step of ga je zelf aan de slag? In beide gevallen zijn er tal van Next Step designs die passen bij ieder interieur. Op Trappenmaat heb je snel een overzicht van de designs die verkrijgbaar zijn voor overzettreden, stootborden en vloeren. Wanneer je jouw traprenovatie uit laat voeren door Next Step, kun je alvast een kijkje nemen op de collectie pagina. Neem contact op en bespreek de mogelijkheden met één van de verkopers. Kies voor jouw traprenovatie voor bijvoorbeeld eikenlook, betonlook, zwart, wit of blauwstaal look. Alvast inspiratie opdoen? Bekijk de voorbeelden op Next Step Traprenovatie.

Traprenovatie met antislip kosten

Wat een kost een traprenovatie? Dit hangt natuurlijk af van het laten renoveren door Next Step Traprenovatie of door het zelf te gaan doen. Daarnaast natuurlijk ook het aantal traptreden, of het een open of dichte trap betreft en in hoeverre je de vloer ook vervangt.

In onze webshop vul je eenvoudig het gewenste aantal overzettreden, stootborden of vloerdelen in. Op die manier kom je gelijk de exacte prijs te weten. Laat je de traprenovatie uitvoeren door Next Step, dan kun je jouw trap al laten renoveren vanaf €2850,- incl. btw én montage! Vul het offerteformulier in, zodat de verkopers de exacte prijs voor je kunnen berekenen.

Let op: voor Trappenmaat geldt dat de kleuren op de foto’s kunnen afwijken van het echte product. Bij ieder product worden kleurstalen bijgevoegd, deze zijn de meest representatieve weergave van de echte kleur.

Stel een trap samen in onze configurator

Met behulp van de Trappenmaat configurator stel je een trap tot op de millimeter nauwkeurig samen, precies passend in iedere situatie. Kies één van de grondvormen en start direct met het samenstellen van je trap.

Trap op maat samenstellen