• Maatwerk trappen
 • Seriematige trappen
 • Next Step Traprenovatie
 • Inspiratie
 • Over ons
Home / Maatwerk trappen / Comfortabele trap

Comfortabele trap

Ben je op zoek naar een comfortabele trap voor in huis of een bedrijfspand? Kies dan voor de experts van De Vries Trappen. Onze comfortabele trappen zijn beschikbaar in tal van grondvormen, materialen en stijlen. Vraag vandaag nog een offerte aan!

Wat maakt een trap comfortabel?

Een comfortabele trap biedt niet alleen veiligheid maar ook gemak en een aangename ervaring tijdens het gebruik. Verschillende factoren dragen bij aan het comfort van een trap.

Klimlijn van een trap

De klimlijn van een trap verwijst naar de helling of stijgingshoek van de traptreden. Een comfortabele trap heeft een goed uitgebalanceerde klimlijn, wat betekent dat de hoogte van elke trede (aantrede) en de diepte van elke trede (optrede) op een ergonomische en gebruiksvriendelijke manier zijn ontworpen.

De juiste verhouding tussen stijging en daling zorgt ervoor dat gebruikers de trap op een natuurlijke en veilige manier kunnen bewandelen, zonder onnodige inspanning of ongemak. Bij De Vries Trappen zorgen we altijd dat de regels omtrent trappen in acht worden genomen.

regels trappen
klimlijn

Trapleuning en -hekje

Een stevige trapleuning en een bijpassend hekje dragen aanzienlijk bij aan het comfort van een trap. Een goed geplaatste trapleuning biedt ondersteuning en balans tijdens het op- en afgaan van de trap, waardoor het risico op struikelen of vallen wordt verminderd.

Het hekje aan de zijkant van de trap vergroot de veiligheid en het comfort, vooral in huishoudens met kinderen of huisdieren.

Breedte van de traptreden

De aantrede van de traptreden is een andere belangrijke factor voor het comfort van een trap. Ruime traptreden bieden meer bewegingsvrijheid en maken het gemakkelijker om de trap op en af te lopen. Het verhoogt ook de veiligheid. Een comfortabele trap heeft traptreden die voldoende breed zijn om een soepele en stabiele stap mogelijk te maken.

Antislip mogelijkheden

Het toevoegen van antislipmateriaal aan de traptreden is essentieel om het comfort en de veiligheid van de trap te verbeteren. Antislipbekleding of -strips verminderen het risico op uitglijden, zelfs bij natte of gladde omstandigheden. Dit is vooral belangrijk in gebieden waar de trap veel wordt gebruikt

Voor onze Next Step overzettreden, stootborden én bijpassende vloeren kiezen wij voor HPL-materiaal. HPL staat voor High Pressured Laminate. Naast dat deze treden slijtvast en kleurvast zijn, profiteer je ook van een antislipstructuur. Deze is vrijwel niet zichtbaar op het oppervlak.

Narvin Dock3243 Narvic Dock
Chalet Oak4005 Chalet Oak
4019 Michigan Elm
River Pine4181 River Pine
Noce Romantica4447 Noce Romantica

Voordelen van de Vries Trappen

 • Eigen fabricage en dus garantie op kwaliteit
 • Productie door moderne CNC machines, voor trappen op maat
 • Hoge mate van flexibiliteit
 • Antislip mogelijkheden
 • We komen alles bij je opmeten.
 • Afspraak is afspraak.
 • Ook over de kosten 5 jaar garantie
 • Niet tevreden? We maken het voor jou in orde

Comfort trappen kopen

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een comfortabele trap? Dan vraag je gemakkelijk een offerte aan bij De Vries Trappen. Dan wordt de prijs van de nieuwe trap duidelijk. Wil je een bezoek brengen aan onze showroom? Plan dan een afspraak in. Wij zijn op afspraak via jouw aannemer of dealer geopend.

Wanneer je zelf je comfort trap kunt plaatsen, neem dan eens een kijkje bij Trappenmaat van De Vries Trappen. Hier bestel je jouw eigen bouwpakket.