• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Dekregel

Dekregel

Bij De Vries Trappen besteden we veel aandacht aan alle onderdelen van de trap. Een minder bekende is wellicht de dekregel. Dit traponderdeel lichten we graag hieronder toe.

Wat is de dekregel van een trap?

De dekregel van een trap is een term uit de bouw die verwijst naar de bovenste afwerking van de balustrade of het traphek. Deze regel vormt de bovenkant van de balustrade en dient vaak als trapleuning. Het speelt zowel een functionele rol als een onderdeel van de hele uitstraling van de trap. De stijl van de dekregel kan afgestemd worden op de rest van de trap of het interieur.

Dekregel
Dekregel

Ook bekend als handregel of bovenregel

Ook termen als handregel en bovenregel kunnen gebruikt worden om de dekregel van een trap aan te duiden. De handregel benadrukt de functie als leuning waar men zich aan vast kan houden voor steun en veiligheid bij het gebruik van de trap. De bovenregel duidt op de positie aan de bovenkant van de balustrade of het traphek.

Ben je benieuwd naar alle termen binnen de trappenwereld? Lees dan meer over alle traptermen. Of bekijk onze catalogus voor voorbeelden van onze dekregels.

Op zoek naar een nieuwe trap?

Vraag meteen een offerte aan of neem contact op om de kosten voor jouw nieuwe trap te ontdekken. Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend.

Vraag offerte aan