• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Traphek

Traphek

Wat is een traphek?

Een traphek is een veiligheidsvoorziening die wordt geïnstalleerd aan de boven- of onderkant van een trap om te voorkomen dat kleine kinderen of huisdieren de trap op- of aflopen en zo mogelijke ongelukken voorkomen.

Deze hekjes zijn ontworpen om te zorgen voor een veilige omgeving, vooral in huizen waar jonge kinderen of huisdieren aanwezig zijn. Ze kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals hout, metaal of plastic. Daarnaast zijn ze vaak uitgerust met een mechanisme dat volwassenen gemakkelijk kunnen openen, maar moeilijk is voor kleine kinderen.

Benieuwd naar andere termen en betekenissen? Neem dan een kijkje op onze uitgebreide pagina over traptermen.

Traphek voor kinderen en huisdieren

Zoals eerder benoemd, traphekjes zijn essentieel voor huishoudens met jonge kinderen en huisdieren. Ze bieden een veilige barrière om te voorkomen dat nieuwsgierige kleintjes of huisdieren trappen op of af gaan. Deze hekjes zijn vaak verstelbaar en veelzijdig, zodat ze passen in verschillende ruimtes en openingen.

Belangrijk is dat ze stevig en betrouwbaar zijn, en tegelijkertijd eenvoudig te openen door volwassenen. Kies voor materialen en ontwerpen die passen bij de stijl van je huis, terwijl je veiligheid als prioriteit behoudt.

Op zoek naar een nieuwe trap?

Vraag meteen een offerte aan of neem contact op om de kosten voor jouw nieuwe trap te ontdekken. Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend.

Wij verkopen geen losse traphekken. Deze pagina is puur om te informeren over het fenomeen traphekken.

Vraag offerte aan