• Maatwerk trappen
  • Inspiratie
  • Seriematige trappen
Home / Antislip trap

Antislip trap

Hoewel het niet verplicht is, zien we dat veel mensen ervoor kiezen om hun trap slipbestendig te maken. Een valpartij van de trap is namelijk één van de meest voorkomende ongelukken binnenshuis. Gelukkig kan dit gemakkelijk voorkomen worden door de trap antislip te maken. Dit kan bij ons op verschillende manieren: u kunt kiezen voor antislip strips in uw houten trap, óf voor treden van Next Step. Wat dat precies is, leggen we u graag uit.

Antislip trap strip

Een onbehandelde of juist geschilderde houten trap kan erg glad zijn, maar daarvoor hebben wij een oplossing. U kunt ervoor kiezen om antislip strips aan te laten brengen in uw trap. Er worden dan sleuven in uw trap gefreesd waar deze strips in worden gedrukt. Op deze manier kunnen de strips stevig en stabiel worden geplaatst, zonder verdere bevestigingsmiddelen te hoeven gebruiken. In principe bieden wij u de keuze tussen antislip strips van rubber, of van roestvrijstaal (RVS). Echter kunt u wanneer u een vurenhouten trap heeft niet kiezen voor RVS. Vanwege de werking van deze houtsoort kan alleen rubber worden gebruikt, een RVS-strip springt er weer uit.

Antislip strip trapRubber
RVS antislip strip trapRoestvrijstaal

Het plaatsen van een antislip strip helpt om slijtage aan uw trap tegen te gaan? De strip vangt de grootste klappen op qua slijtage bij intensief gebruik.

Enkele en dubbele antislip strips

In principe biedt één antislip strip al voldoende veiligheid. In sommige gevallen biedt een extra strip nog iets meer veiligheid. Bijvoorbeeld wanneer de trap vaak belopen wordt door jonge kinderen. Zij belopen de trap op een net iets andere manier dan volwassenen. Bij twee strips stappen zij in ieder geval op één van beide strips. Daarnaast geeft een dubbele antislip strip de trap weer een hele andere uitstraling dan wanneer er één strip is aangebracht.

Dubbele rubberen strips
Dubbele RVS strips

Antislip in uw huidige trap

Wanneer u de keuze maakt voor een trap met antislip, worden de sleuven bij ons in de fabriek in de traptreden gefreesd. Heeft u echter al een trap zonder antislip en wilt u deze na het lezen van dit artikel alsnog voorzien van antislip strips? Lees dan hieronder verder.

Lees verder

Next Step

Smaken verschillen, niet iedereen is weg van antislip strips. Gelukkig is er ook een manier om uw trap veilig te maken, zonder dat dit zo overduidelijk zichtbaar is. Next Step! De traptreden van Next Step zijn gemaakt van hogedruklaminaat (HPL). De unieke oppervlaktestructuur van Next Step blijft onder alle omstandigheden stroef. Deze oppervlaktestructuur ziet u niet, maar merkt u wel! Behalve slipbestendig zijn de treden van Next Step slijtvast, onderhoudsarm, krasbestendig en milieuvriendelijk. Treden van Next Step zijn in verschillende designs beschikbaar en passen daardoor moeiteloos binnen ieder interieur. Met deze oplossing gaat u voor een mooie én veilige trap.

Naar de website
Noce Romantica [4447]
Narvic Dock [3243]
Monocrete [3563]
Sunday Oak [4080]
Country Oak [4164]

Traprenovatie

U kunt voor uw nieuwe trap kiezen voor Next Step traptreden, maar u kunt ook uw huidige trap hiermee laten bekleden. Hiervoor maken we gebruik van overzettreden die over de bestaande trap worden geplaatst. Zo'n nieuwe trap is vaak binnen één dag geplaatst en kan al binnen twee weken worden geleverd.

Lees meer