• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Projecten / Project | Het Ommeland in Groningen

Het Ommeland te Groningen

Leuk project De Vries Trappen

Deze woonwijk draagt de naam Het Ommeland en is genoemd naar het naastgelegen bedrijvencomplex, voormalig melkfabriek De Ommelanden.

 

Project ‘het Ommeland’

De wijk is vernoemd naar de naastgelegen voormalige melkfabriek De Ommelanden. Dit complex is in 2004 herontwikkeld tot kantorenpark. De opzet van de wijk en het uiterlijk waardoor de architecten zich hebben laten inspireren komt ook mede door het naastgelegen industrieel kantorencomplex De Ommelanden. Het Ommeland krijgt ook dezelfde robuuste en industriële uitstraling: een fraaie gevelsteen met zware betonnen kaders.

Voor dit project realiseert Jorritsma Bouw samen met zijn bouwteampartners 64 woningen en 59 appartementen. Ook De Vries Trappen mocht hier aan meewerken en onze trappen monteren.

Leefklimaat

Bij dit project wordt er veel aandacht besteed aan een fijn leefklimaat. De omliggende besloten hofjes worden voorzien van veel groen en moeten een ontmoetingsplek worden voor de bewoners. Tevens worden de woningen voorzien van de nieuwste technieken en wordt er gestreefd naar een gasaansluiting-loze wijk.

Ligging

Het Ommeland heeft een unieke ligging aan het Reitdiep. Vanuit de appartementen en de grondgebonden woningen hebben de bewoners fraai zicht op het water en de passerende vaartuigen, maar tevens ligt de rondweg op worpafstand en is de stad binnen handbereik.

Vaste zoldertrap wit