• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Projecten / Trappenpraat | Nieuwe trappen Stichting het Huisgezin

Trappenpraat | Nieuwe trappen voor Stichting het Huisgezin

De opvang wordt uitgebreid met vier tienermoederappartementen

Vanuit hun huis in De Tike bieden Pieter en Annemarie Smaling onderdak aan kinderen die niet meer thuis kunnen wonen en aan tienermoeders. Met hun stichting Het Huisgezin zetten ze zich in voor kinderen die niet beschikken over een gezinssituatie waar zij kunnen groeien en bloeien. Twee jaar geleden hielpen wij ze met de eerste verbouwing van hun huis en vorige week kwamen we weer in actie met de uitbreiding.

Uitbreiding

Pieter en Annemarie bieden geen tijdelijke opvangplek, maar bieden vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week ondersteuning. Om een nog betere basis te kunnen bieden, zijn ze in januari van start gegaan met een uitbreiding. De bestaande schuur achter het huis wordt verbouwd, waardoor er binnenkort vier tienermoederappartementen, een gezamenlijke ruimte, een bezoekersruimte en een dagopvang bijkomen. Op deze manier is er straks plek om tienermoeders met hun kind op te vangen.

Ook in het originele gedeelte van het huis van Pieter en Annemarie staan onze trappen. Twee jaar geleden werd dit deel verbouwd, waardoor er ruimte werd gemaakt voor 8 slaapkamers op de bovenverdieping.

De stichting is afhankelijk van vrijwilligers en donateurs, maar in dit geval ook van bouwbedrijven die kunnen ondersteunen bij de nodige verbouwingswerkzaamheden. De verbouwing wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Lont. Wij ondersteunen ze door het plaatsen van nieuwe trappen. We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan het goede werk van Pieter en Annemarie!

Ook Stichting Het Huisgezin steunen?

Stichting Het Huisgezin kan jouw steun goed gebruiken. Tijdens ons bezoek aan Pieter en Annemarie raakten we onder de indruk van hun grote inzet voor kinderen en tienermoeders. We willen jou dan ook vooral aanmoedigen om de stichting te helpen, door middel van een donatie of andere ondersteuning.

Kijk voor meer informatie op de website www.hethuisgezin.nl of neem contact op via smaling@hethuisgezin.nl