• Maatwerk trappen
 • Seriematige trappen
 • Next Step Traprenovatie
 • Inspiratie
 • Over ons

Een uniek trapontwerp geschikt voor zowel woningen als bedrijfspanden, dat is de bloktrap. De trapspecialisten van De Vries Trappen helpen je graag bij het ontwerpen en realiseren van één of meerdere bloktrede trappen.

Wat is een bloktrap?

Een bloktrap, ook wel bekend als een bloktrede trap, is een speciaal type trapontwerp waarbij de traptreden bestaan uit massieve, rechthoekige blokken zonder overhangende neuzen. De traptreden hebben meestal rechte hoeken. Deze blokken zijn zichtbaar vanaf de zijkant en vormen een rechthoekige en hoekige uitstraling voor de trap.

Bloktrappen kunnen verschillende vormen aannemen, zoals rechte bloktrappen, kwartslag bloktrappen of zelfs wenteltrappen met bloktreden. Deze trappen zijn geschikt voor verschillende interieurs en kunnen zowel in woningen als bedrijfspanden worden aangetroffen. De keuze voor een bloktrap hangt af van de gewenste uitstraling en functionele eisen van de trap in een specifieke ruimte.

moderne trappen
bloktrap

Houten bloktrap op maat

Een houten bloktrap op maat is niet alleen een functioneel element in je interieur, maar ook een stijlvolle toevoeging. Bij De Vries Trappen begrijpen we de kracht van maatwerk en onze houten bloktrappen vormen daar geen uitzondering op. Of je nu op zoek bent naar een bloktrede trap in eikenhout, beukenhout, of essenhout, wij hebben de expertise om iedere trap te realiseren.

Eikenhout

Eikenhout is een populaire keuze voor houten bloktrappen vanwege zijn duurzaamheid en tijdloze uitstraling. Een eiken bloktrap voegt een vleugje authenticiteit toe aan je interieur. Het hout heeft een prachtige nerfstructuur en een warme kleur. Onze trapspecialisten kunnen een eikenhouten bloktrap op maat maken die naadloos aansluit op de stijl van jouw woning.

Beukenhout

Beukenhout staat bekend om zijn heldere en gelijkmatige nerfpatronen. Het is een houtsoort die perfect is voor een moderne en strakke uitstraling. Een bloktrap van beukenhout biedt een eigentijds ontwerp en een frisse, lichte uitstraling. Als je op zoek bent naar een trap die zowel elegant als tijdloos is, dan is beukenhout een uitstekende keuze.

Essenhout

Essenhout is een houtsoort die bekend staat om zijn sterkte en opvallende nerfpatronen. Een bloktrap van essenhout heeft een unieke uitstraling en voegt karakter toe aan elke ruimte. Het hout varieert van lichte tot donkere tinten, wat betekent dat je de kleur kunt kiezen die het beste bij jouw interieur past.

EikenhoutEikenhout
Beuken olie naturel houtBeukenhout
Kleurolie Essen ChocolateEssenhout

Voordelen van de Vries Trappen

 • Eigen fabricage en dus garantie op kwaliteit
 • Productie door moderne CNC machines, voor trappen op maat
 • Hoge mate van flexibiliteit
 • Antislip mogelijkheden
 • We komen alles bij je opmeten.
 • Afspraak is afspraak.
 • Ook over de kosten 5 jaar garantie
 • Niet tevreden? We maken het voor jou in orde

De prijs van een bloktrap

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een houten bloktrap? Dan vraag je gemakkelijk een offerte aan bij De Vries Trappen. Dan wordt de prijs van de bloktrap duidelijk. Wil je een bezoek brengen aan onze showroom? Plan dan een afspraak in. Wij zijn op afspraak via jouw aannemer of dealer geopend.

Wanneer je zelf je eigen trap kunt plaatsen, neem dan eens een kijkje bij Trappenmaat van De Vries Trappen. Hier bestel je jouw eigen trap bouwpakket.