• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Bloktrede

Bloktrede

De eerste trede van een trap, dat is de bloktrede. Dit traponderdeel mag dan ook niet ontbreken bij een trapontwerp. Benieuwd naar de definitie? Lees snel verder.

Wat is een bloktrede?

Simpel gezegd, de bloktrede is de allereerste trede van een trap, breder en opvallender dan de andere treden. Normaal is een eerste trede van de trap gewoon gelijk aan de andere treden van de trap maar een bloktrede, ook wel welkomsttrede genoemd, is een bijzondere extra brede trede.

Waarom kiezen voor een bloktrede? Het gaat niet alleen om uitstraling, hoewel dat zeker een groot deel uitmaakt van een trapkeuze. Een bloktrede biedt ook extra ruimte en stevigheid aan het begin van de trap. Dit kan vooral handig zijn in huizen met ouderen of kinderen.

Benieuwd naar andere termen en betekenissen? Neem dan een kijkje op onze uitgebreide pagina over traptermen.

Bloktrede: onderaan de trap

De bloktrede is het startpunt van je trap. Deze trede onderaan de trap is niet alleen een functioneel element, het is ook een kans om een statement te maken. Het kan de stijl van je trap definiëren en een hint geven van wat je boven kunt verwachten. Of je nu kiest voor een klassiek houten ontwerp, een strakke moderne look of zelfs een kleurrijke trede.

Bij De Vries Trappen begrijpen we het belang van deze eerste stap. Daarom werken we nauw samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat hun bloktrede perfect aansluit bij hun stijl en behoeften. Of het nu gaat om een groot gezin, een appartement, of een bedrijfspand, we zorgen ervoor dat de bloktrede de perfecte introductie is tot de trap.

soorten trappen
Eindresultaat trap Cesile Coffee

Ook bekend als welkomstrede

De bloktrede wordt ook vaak de ‘welkomstrede’ genoemd, en dat is niet voor niets. Het is de trede die je verwelkomt bij de trap. In veel huizen is de trap een centraal element en de welkomstrede speelt daarin een cruciale rol.

Op zoek naar een nieuwe trap?

Vraag meteen een offerte aan of neem contact op om de kosten voor jouw nieuwe trap te ontdekken. Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend.

Vraag offerte aan