• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Trap renoveren
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Essen trap

Essen trap

Essen is een hardhoutsoort die vanwege zijn taaiheid en buigzaamheid goed te bewerken is en daarom uitermate geschikt is voor het maken van trappen.

Voordelen essen trap

Naast dat deze houtsoort makkelijk te bewerken is kent essen nog meer voordelen. Zo is het verkrijgbaar met- en zonder noesten, heeft het bijna altijd een rechte draad zonder kwasten of scheuren en laat het zich goed verlijmen waardoor de mogelijkheden toenemen. Door essen te gebruiken kun je ook optisch bedriegen: door de lichte kleur lijkt de ruimte waarin de trap is geplaatst groter dan deze in werkelijkheid is.

Voorbeeld Essenhouten trap

Trap Porto

Trap ‘Porto’ is uitgevoerd met glanzende witte paneelbomen die uitgevoerd zijn met levendige essen traptreden. Essenhout heeft een mooie vlammende structuur in het hout.

Bekijk trap
Voorbeeld Essenhouten trap

Trap Monaco

Ook onze trap 'Monaco' is uitgevoerd met Essen treden. Echter ziet deze trap er weer heel anders uit! Dit komt omdat de treden zijn voorzien van carbon black olie, waardoor weer een totaal andere look wordt gecreëerd. Dit geeft niet alleen een mooi effect, maar de olie beschermt de traptreden ook.

Bekijk trap

De treden van trap Monaco zijn behandeld met een olie waardoor ze een totaal andere look hebben gekregen. Wist je dat we nog veel meer verschillende soorten oliën hebben, waardoor er dus nog veel meer mogelijk is? Meer mogelijkheden bekijk je hier. [+link naar pagina soorten hout van Elbrich]

Ook een Essenhouten trap in jouw woonkamer?

Dat kan! Wij leveren Essen trappen in verschillende vormen en maten. Of je nu een klassieke trap wilt, een moderne trap of een design trap… Je kunt voor alle soorten Essen trappen bij ons terecht. Alvast inspiratie opdoen? Dat kan op onze inspiratiepagina.

Andere soorten hardhout

Essen is een hardhoutsoort, net als eiken, ebben en nog veel meer houtsoorten. Ben je nieuwsgierig welke hardhoutensoorten wij nog meer bieden? Klik dan hier om verder te lezen. [Link naar hardhouten trap pagina]