• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Klokgroep

Van de Klok

Van de Klok in het kort

Opgericht in: 1922

Aantal medewerkers: +/- 230

Gevestigd in: Nijmegen

Partner van DVT sinds: 1966

Interview met: Rob Jans – Directeur Bouwconcepten

Over Van de Klok

“Van de Klok is een familiebedrijf met lef dat toekomstige leefomgevingen creëert. We zijn met name actief in de woningbouw, zowel grondgebonden als appartementen. Het kan bijvoorbeeld ook hoogbouw zijn met ondergronds parkeren of een commerciële plint,” vertelt Rob Jans, directeur Bouwconcepten bij Van de Klok. “Kortom, bijna alles wat we doen heeft raakvlak met wonen. En daarnaast voeren we grootschalig onderhoud uit: duurzaam renoveren en transformeren van bestaand vastgoed.”

“Klanten van Van de Klok kunnen particuliere kopers zijn, maar ook woningbouwverenigingen, pensioenfondsen, beleggers en andere ontwikkelaars. Dus enerzijds is het business to consumer (B2C), anderzijds is het business to business (B2B),” legt Rob uit. “En soms hebben we een combinatie van beide in een project. Dat maakt een project extra leuk en daardoor creëer je diversiteit in nieuwe wijken of projecten.”

Van de Klok en De Vries Trappen

Of het nou een project voor individuele kopers betreft of een project voor een woningbouwvereniging of belegger: al jarenlang komen in alle woningen van Van de Klok trappen van De Vries Trappen (DVT). “Ik weet eigenlijk niet precies hoe en wanneer die samenwerking precies tot stand is gekomen”, verontschuldigd Rob zich. “Ikzelf werk dit jaar 23 jaar bij Klok en heb altijd met DVT samengewerkt. En die samenwerking is altijd heel prettig geweest. De Vries Trappen past bij ons qua DNA en cultuur. Gewoon no-nonsense, ondernemend, altijd openstaan voor verbetering en innovatie, écht willen samenwerken. Als er een keer iets aan de hand is; gewoon de schouders eronder zetten en proberen vanuit het gezamenlijke belang de oplossing te zoeken.

Bijzondere projecten/ hoogtepunten

“Een van de hoogtepunten in onze samenwerking tot nu toe is de implementatie van het kopers-keuzetraject van DVT in ons woonbelevingscentrum LIV en in onze projecten”, is Rob van mening. In LIV staan vier modelwoningen onder één dak gebouwd op ware grootte.  Hier hebben de kopers tijdens het aankoopproces contact met de Wooncoach. Die begeleidt ze in de klantreis met de verschillende keuzetrajecten, zoals bouwkundige opties, keukens en badkamers. Het hele traject tot en met de woon- en tuinklaarconcepten. Een onderdeel van woonklaar is de Next Step trapafwerking. In LIV komt alles samen en kunnen we de gehele woning en tuin ‘samenstellen’. “In plaats van woningen verkopen willen we ‘wonen’ verkopen. Als kopers voor ‘woonklaar’ kiezen, kunnen ze meteen na ontvangst van de sleutel verhuizen, want alles is verder al klaar.”

Meer weten over LIV?

Bij het woonbelevingscentrum LIV in Nijmegen staan vier woningen onder één dak, gebouwd op ware grootte. De stijlvol ingerichte modelwoningen hebben wij voorzien van nieuwe Next Step trappen.

Bekijk project

In de toekomst

“Waar Van de Klok en De Vries Trappen nu vooral mee bezig zijn, is met een andere manier van bouwen. We zijn de mogelijkheden aan het onderzoeken voor prefab trappen die je compleet in de woning kunt hijsen. In Arnhem hebben we dit inmiddels toegepast in een pilotproject, maar we zijn dit nu aan het verfijnen voor toekomstige projecten.”

Over Rob Jans

Rob Jans is dit jaar 23 jaar werkzaam bij Van de Klok. Hij begon als stagiair en is nooit meer weggegaan. In de verschillende functies die hij binnen het bedrijf bekleedde heeft hij altijd met De Vries Trappen te maken gehad; eerst als werkvoorbereider, later als projectleider en uiteindelijk dus als directeur Bouwconcepten. Vanuit zijn huidige rol heeft hij contact met de co-makers (waaronder De Vries Trappen) en kijkt samen naar optimalisaties, innovaties, duurzaamheid en het verbeteren van de samenwerking.