• Maatwerk trappen
  • Inspiratie
  • Seriematige trappen
Home / Van basistrap naar luxe trap d.m.v. kleine aanpassingen

Van basistrap naar luxe trap d.m.v. kleine aanpassingen

Veel bezoekers die bij ons in de showroom komen zijn gelijk onder de indruk van Z-profiel trappen met eiken treden. Erg chic, maar het probleem: dit type trappen valt in een hogere prijsklasse. Toch hoeft uw budget niet per se opgeschroefd te worden om alsnog een mooie trap in huis te krijgen. Wist u namelijk, dat u met een paar kleine aanpassingen aan onze basistrap ook al een chique trap kunt creëren?

Onze basistrap

Onze basistrap bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Houtsoort trap: Vurenhout, dekkend wit gegrond
  • Houtsoort treden: Vurenhout, dekkend wit gegrond
  • Spijlen: rond, ø 27 mm
  • Dekregel: kantig, 38x80 mm (balustrade) en 44x66 mm (traphekken)
  • Muurleuning: ø 40 mm, gelakt
  • In geval van dichte trap: Stootborden MDF wit

Houtsoort

Onze basistrap bestaat uit vurenhout, de meest simpele en goedkope houtsoort die wij hebben. Om de trap net iets luxer te maken, zou u ook kunnen kiezen voor hardhout. Hardhout heeft vaak kleine noesten, of is helemaal noesten-vrij. Hierdoor is deze houtsoort strakker af te werken (zonder zichtbaar houtmotief). Deze houtsoort is duurzamer en valt daardoor wel in een hogere prijsklasse. Om de prijs te drukken zou u daarom kunnen overwegen om alleen de treden in hardhout wit gegrond uit te voeren en de constructie vuren te laten.

Meer informatie over hardhout

Treden

Ook de treden zijn van wit gegrond vurenhout. Wanneer u iets anders wil dan witte treden, komt u al snel in houtsoorten als essen, eiken, beuken, enzovoorts. Wist u dat er ook nog een andere mogelijkheid bestaat, die ook nog eens goed betaalbaar is? Next Step is een product dat heel erg lijkt op hardhout, maar dat is het niet. Next Step traptreden worden uitgevoerd met een vuren kern waar een HPL-toplaag op zit. Onder hoge druk worden meerdere lagen samengeperst, één van die lagen is het Next Step design van de trede. Dit kan een houtlook zijn, maar ook een betonlook. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Lees meer over Next Step

Spijlen

De spijlen van onze basistrap zijn rond en hebben een doorsnee van 27 mm. Wist u dat voor een kleine meerprijs ook platte spijlen of stalen spijlen (voordelig bij weinig hekwerk) kunt nemen?

Dekregels en leuningen

De dekregel leveren wij standaard kantig. Bij de balustrade 38x80 mm en bij traphekken 44x66 mm. Echter is een dekregel met sleutelgatprofiel net iets chiquer, maar toch betaalbaar. Ook leuningen zijn verkrijgbaar met sleutelgatprofiel. Dit of een kantige leuning is een betaalbare 'upgrade' van de standaard geleverde ronde leuning.

Keepboom in plaats van Z-profiel

De Z-profiel trap is bij ons erg populair. Had u dit ook in gedachten, maar zoekt u eigenlijk iets goedkopers? Heeft u al eens gedacht aan een keepboomtrap? Het lijkt heel erg op een Z-profiel, alleen worden de stootborden niet diagonaal maar gewoon recht geplaatst.